luni, 29 iunie 2009

Scoala Nationala de Comunicare Politica -seminarul III si IV,Eforie Nord

Scoala Nationala de Comunicare Politica,seminarul III si IV de la Eforie Nord ,24-28 iunie 2009,prin abordarea leadership-ul si teamworking-ului ,a avut drept scop trecerea spre partea de comunicare.
Proiectul national OTPD-L,prin colabororarea cu Fundatia HANNS SEIDEL si acum, cu echipa de la firma de consultanta politica Kensington ,a reusit sa ne agite :D pe noi,cei 24 de cursanti,sa fim in garda "Atentie,6 6 vine presa!!!",sa stim cum sa folosim tertipulele comunicarii eficient , in functie de eveniment,destinatie personalitate si abilitati.
Temele precum : Comunicarea la nivel local in perioada guvernarii I si II,Identificarea problemelor de comunicare ale principalelor partide si a liderilor politici,Organizarea de evenimente in afara campaniei electorale,Comunicarea liderului,Tipurile de lider ,Analiza discursurilor politicienilor,Identificarea liderului politic, au fost completate de exercitii practice: Newsletter-ul organizatiei ,Planul de comunicare,Planificarea unui eveniment,Simularea unei confruntari politice televizate,Invingeti teama de discurs,exercitii ce apoi au fost evaluate atat de letori,cat si de noi si implicit de invitatul Gurzau,tanarul parlamentar de Cluj,initiatorul petitiei pe gaz. Parlamentarul a intarit expunerile lectorilor prin experienta personala .
Campania Gurzau,metodele folosite,online-ul ,dezbaterile si talk-show-urile la care a participat ,proiectele eleborate ,conferintele personale si discursul politic au constituit principalele teme si totodata raspunsuri ale intrebarilor.
Prezentul modul ,cu alte cuvinte,a transpus pregatirea in vederea comunicarii liderului si in cadrul echipei,autoanaliza capacitatii de lider,metode de gestionare a crizei de activitate in precampanie,motivatia,planul de comunicare ,discursul politic,organizatia si analiza ,planificarea de evenimente politice,activismul politic.
Liderul,echipa,organizarea sunt interdependente ,des folosite ,dar de putini utilijate eficient!OTPD-L a VENIT IN SPRIJINUL TINERETULUI SI A CREAT PREZENTUL PROIECT ,Scoala Nationala de Comunicare Politica OTPD-L, pentru ca stie ca SCENA POLITICA ARE NEVOIE DE TINERI PREGATITI,CAPABILI SI EFICIENTI !
Seminarul urmator ,din toamna va fi destinat retoricii,tehnicii discursului,comunicarii cu mass-media,tehnicii de campanie electorala.

Niciun comentariu: