luni, 15 iunie 2009

Scoala de comunicare OT PDL, leadership si teamworking

Etapele a III- a si a IV-a a Scolii Nationale de Comunicare Politica a OT PDL se vor desfasura pe malul marii la Eforie, in perioada 24-28 iunie 2009Intalnirea va cuprinde abordarea a doua teme:a) leadershipb) teamworkingDaca in primele doua etape, la Bucuresti si Brasov, am abordat partea politica doctrinara respectiv de statut si organizare interna, incepand cu cea de a treia etapa ne propunem sa facem trecerea spre partea de comunicare. Orice comunicare incepe cu liderul si cu echipa. Tema dedicata leadershipului doreste sa imbine aspecte teoretice de leadership cu exemple practice si exercitii care sa puna in evidenta calitatile unui lider si comunicarea liderului. Cursantii vor trebui sa se autoevalueze in privinta calitatilor de lider de care dispune fiecare si sa se impuna prin intermediul exercitilor. Activitatea liderului trebuie sustinuta de echipa. Se va aborda comunicarea in cadrul echipei si a liderului cu echipa.

Exercitiile de comunicarea la nivel local în perioada guvernarii. Organizarea echipei de comunicare”, Comunicarea la nivel local în perioada guvernarii. Organizarea echipei de comunicare. Comunicare interna si externa; Identificarea problemelor de comunicare ale principalelor partide si a liderilor politici, Organizarea de evenimente în afara campaniei electorale, “Comunicarea liderului” - tipuri de lider; caracteristicile liderului; delegarea competentelor; abilitati de conducere; motivarea echipei; comunicarea interna si externa; managementul conflictelor interne , analiza discursurilor politicienilor, au ca scop pregatirea in vederea comunicarii liderului si in cadrul echipei intr-o perioada preelectorala.In ultimii doi ani partidele au trecut din campanie in campanie, prin urmare majoritatea activitatilor au avut cracter de campanie. Incepand cu 2010 , vor urma 2 ani fara campanii, cu caracteristici specifice.

Tinerii politicieni trebuie pregatiti pentru aceasta perioada, avand in vedere ca influenta lor strategica in campanie prezidentiala din acest an este limitata. Am ales sa abordam comunicarea politica si nu comunicarea electorala tocmai din aceasta perspectiva. Pregatim tinerii care vor fi actorii politici ai anului 2012.Am ales aceasta abordare a leadership-ului si teamwork-ingului punand accentul pe comunicare. In etapele urmatoare vom aborda retorica, tehnica discursului, comunicarea cu mass media si tehnicile de campanie electorala.
Trainingul va fi sustinut de o echipa de la Kensington, firma de consultanta politica.
.

Niciun comentariu: