marți, 16 iunie 2009

„Moţiunea simplă pe apărare depusă de liberali este un simplu joc de imagine, o refulare a liderului PNL, Crin Antonescu, menită să îi mascheze eşecul la alegerile europarlamentare”, afirmă ministrul Apărării Naţionale, Mihai Stănişoară. Ministrul i-a taxat dur pe liberali, pe care îi mai acuză de ipocrizie în ceea ce priveşte situaţia actuală a armatei române, situaţie de care îi consideră responsabili în mod direct. În final, moţiunea simplă, semnată de un număr de 37 de senatori, nu şi-a găsit susţinători nici măcar printre semnatari, şi a căzut la vot cu o majoritate zdrobitoare de 33 de voturi „pentru” şi 73 „împotrivă”.


Ministrul Apărării Naţionale, Mi­hai Stănişoară, i-a atacat dur pe li­be­rali încă de la anunţul intenţiei lor de a depune o moţiune simplă în Senat, pe Apărare. Stănişoară susţine că de­punerea de către PNL a unei ast­fel de moţiuni nu este altceva decât „o refulare” a liderului liberal Crin An­tonescu, menită să-i mascheze eşe­cul, adăugând că preşedintele PNL „se crede tigru, dar nu reuşeşte să fie decât un amărât de pisoiaş”. El a spus că liberalii, care au condus mi­nisterul „atâţia ani”, nu au lăsat ni­mic în urma lor. Stănişoară l-a ata­cat în termeni la fel de duri şi pe de­pu­tatul PNL, George Scutaru, vice­pre­şedinte al Comisiei de Apărare. „Des­pre competenţa lui Scutaru ce să vă spun? Este doar un băieţaş cu sta­giul făcut la Moscova, care, pe vre­mea când eu eram preşedinte al Co­misiei de Apărare la Camera De­pu­taţilor, ne aducea cafeaua. Recu­nosc, era foarte competent la asta”, l-a ironizat Stănişoară. În Senat, mo­ţi­unea a căzut la vot. Ruşinaţi pro­ba­bil de ceea ce semnaseră, nici măcar toţi iniţiatorii nu au mai votat „pentru”. Astfel, deşi semnată de un nu­măr de 37 de senatori PNL şi UD­MR, moţiunea simplă a fost vo­ta­tă până la urmă de doar 33 de se­na­tori, 73 votând „împotrivă”. În fi­nal, se poate spune că aşa-zisa opo­zi­ţie a înregistrat un nou eşec în Par­la­ment, nereuşind să strângă sufi­ci­enţi adepţi, astfel că totul pare să fie un simplu joc care să îi ţină în aten­ţia obiectivelor camerelor de filmat. Mi­nistrul Mihai Stănişoară a mai de­clarat că în luna iulie se vor plăti şi spo­rurile militarilor.


Liberalii, dezinteresaţi de Armată

„Cuvintele grave utilizate, de altfel, în textul moţiunii, precum semnal de alarmă şi situaţie disperată‚ sunt elemente ce ţin mai degrabă de un re­gis­tru retoric şi mai puţin de o realitate obiectivă. Referirea repetată la ro­lul preşedintelui României în domeniul securităţii în textul moţiunii de­no­tă faptul că acţiunea dumneavoastră nu este altceva decât o platformă de afirmare a unui mesaj strict electoral”, a precizat Mihai Stănişoară. Mi­nis­trul a atras atenţia că, în condiţiile de criză, toate domeniile au avut de su­ferit, şi astfel nici domeniul Armatei nu poate face o excepţie, dar a dat asi­gurări că sporurile militarilor nu au fost anulate, ci doar amânate. Stă­ni­­şoară a criticat situaţia dificilă creată şi accentuată de visteria goală lă­sa­tă de Guvernarea Tăriceanu. „De altfel, în timp, Guvernul liberal a avut o atitudine faţă de Armată, caracterizată foarte bine prin declaraţia din 31 octombrie 2007 a fostului premier, conform căreia investiţiile în apă­ra­re nu sunt o prioritate pentru România şi, ca atare, nu ar fi înţelept să alo­căm atât de mulţi bani pentru cheltuieli militare”, a mai explicat Stă­ni­şoară.





Voica Briceag, Elvis Dobrescu

Niciun comentariu: