marți, 23 iunie 2009

Despre curajul lui Geoana

“In blocul vecin e un baiat rau, care ne tot bate”. “Pai sa-l batem si noi”, au decis, darji, membrii Comitetului Executiv al PSD. Sa-l!

Au pandit rautatea pana a adormit si au delegat un candidat sa o smotoceasca.

Mircea Geoana se opri la coltul blocului. “Ataca-l!”, strigara confratii, pititi dupa frigider. Duse sufliciul la buze si slobozi un graunte, atingandu-i fruntea. Dihania tasni spre curajos, il prinse de-un picior si-l musca de glezna. “Luati-l de pe mine, ca-l omor”, reusi sa strige liderul social-democrat.

L-au gasit plangand de ciuda, cu glezna infasurata in cravata. Printre lacrimi, liderul decreta: “sa facem, cumva, sa scapam de dracu”. (sursa: www.ziare.com)

Cam asta s-ar putea spune despre povestea cu inregistrarile ,,scapate” de la sedinta PSD. Scopul scurgerii era clar infurierea celor de la PDL, decaratii razboinice si transformarea portocaliilor in ,,baietii rai care nu ne lasa sa ne jucam cu galetusa si lopatica rosie in groapa cu nisip a guvernarii”

E greu. Acum, cand Crin s-a ofilit, si orice cunoscator rational isi da seama ca la iberali nu exista forta organizatorica, de structura, ca sa-l ridice la procentele necesare intrarii in turul doi, Geaoana s-a trezit singur, si sigur in fata lui Traian Basescu pentru duelul de unu la unu. Dar cu ce arme? Daca tipa pe la antene sau realitati ridicat pe brate de oamenii lui Vantu sau Voiculescu, si are satisfactia ca e ascultat si aprobat, in mijlocul poporului cine-l mai asculta? Cine-l mai urmeaza? Scopul sau este atragerea tuturor impotriva lui Basescu, adica si liberali, si unguri si fani ai lui Becali. A mai incercat odata, in 2007. Si a reusit un rezultat peste asteptari, adunand aproape 25% sustinere. Singura solutie pentru ca Geoana sa poata spera la 50% este ca votantii PDL sa se prezinte la vot in alta zi si nu in cea cu alegerile.

Alin Baciu

Niciun comentariu: