vineri, 19 iunie 2009

Informaţii despre evenimentele organizate de Ziua Tineretului – 2 mai 2009

sursa: MTS

Pe fondul apariţiei în presă a unei serii de articole cu privire la modul în care Ministerul Tineretului şi Sportului a contractat firmele organizatoare ale manifestărilor prilejuite de Ziua Tineretului, cât şi în legătură cu sumele puse la dispoziţie pentru organizarea acestor evenimente, ministrul Monica Iacob – Ridzi a organizat o conferinţă de presă joi, 18 iunie.

Ministrul Monica Iacob – Ridzi a revenit cu precizări în dorinţa clarificării modalităţii de angajare a cheltuielilor de către MTS.

Pentru asigurarea derulării în condiţii optime a evenimentelor, Ministerul Tineretului şi Sportului a achiziţionat „Servicii de recreere, culturale şi sportive”, cod CPV de diviziune 92000000-1, conform Regulamentului (CE) nr. 213/2008. Achiziţionarea acestui tip de servicii este exceptată de la aplicarea O.U.G. 34/2006 privind Achiziţiile publice, deoarece se regăsesc grupate în Anexa nr. 2B a actului normativ menţionat, iar singurele prevederi aplicabile sunt cele prevăzute de art.16 alin.1 din O.U.G. 34/2006.

Având în vedere decizia ministrului de asigurare a unei transparenţe totale în procedurile de achiziţii, la nivelul Ministerului au fost aprobate “Norme metodologice pentru achiziţionarea serviciilor de recreere, culturale şi sportive”, în baza cărora au fost transmise invitaţii de participare cu documentaţia de atribuire anexată, către 3 potenţiali ofertanţi (S.C. SYSTEM MANAGEMENT SOLUTION S.R.L., S.C. ARTISAN CONSULTING S.R.L. şi S.C. COMPANIA DE PUBLICITATE MARK S.R.L). Aceştia au fost selectaţi din rândul companiilor care au trimis la începutul mandatului o serie de propuneri de proiecte pe care Ministerul le-ar fi putut derula. Doar două companii au depus oferte, separate, pentru fiecare din cele 3 caiete de sarcini din documentaţia de atribuire. În funcţie de preţul ofertat pentru fiecare eveniment în parte (criteriul de departajare/atribuire fiind “preţul cel mai scăzut”), au fost selectaţi câştigătorii, cu care s-au încheiat contractele pentru fiecare eveniment în parte.
Deşi în articolele apărute în mass - media mai multe informaţii erau prezentate sub forma unor dezvăluiri de presă, o documentare obiectivă putea conduce cu uşurinţă la date publice pe care MTS le - a pus la dispoziţie, la scurt timp după derularea şi încetarea contractelor privind evenimentele desfăşurate în Costineşti şi Bucureşti. Informaţiile legate de cele două evenimente au fost publicate în S.E.A.P., pe site-ul www.e-licitatie.ro – anunţurile de atribuire cu nr.62278/02.06.2009 şi 62285/03.06.2009, Ministerul optând şi pentru transmiterea acestora către Jurnalul Oficial al UE.

În ceea ce priveşte cota de piaţă a companiilor cărora le-au fost atribuite contractele, ele au avut pe parcursul anului trecut o cifră de afaceri de aproximativ un milion euro, aceste date reieşind din formularele pe care a trebuit să le completeze pentru încheierea tuturor formalităţilor.

Nu în ultimul rând, pentru asigurarea corectitudinii activităţii Direcţiei de Achiziţii, Ministerul Tineretului şi Sportului a cerut un control din partea ANRMAP. În urma verificărilor, a reieşit fără echivoc faptul că toate achiziţiile efectuate până în acest moment s-au făcut cu respectarea tuturor prevederilor legale în vigoare.

Pentru o informare corectă a opiniei publice, detaliile ofertelor primite în vederea organizării manifestărilor de Ziua Tineretului – 2 Mai sunt următoarele:

Eveniment Bucureşti:
S.C. ARTISAN CONSULTING S.R.L. – 985.850 Lei (fără TVA);
S.C. COMPANIA DE PUBLICITATE MARK S.R.L. – 1.065.200 Lei (fără TVA);
Eveniment Costineşti:
S.C. ARTISAN CONSULTING S.R.L. – 1.230.600 Lei (fără TVA);
S.C. COMPANIA DE PUBLICITATE MARK S.R.L. – 1.160.651 Lei (fără TVA);
Eveniment ţară:
S.C. ARTISAN CONSULTING S.R.L. – 431.620 Lei (fără TVA);
S.C. COMPANIA DE PUBLICITATE MARK S.R.L. – 535.219 Lei (fără TVA).

Niciun comentariu: