sâmbătă, 13 iunie 2009

Femeia de azi

Femeia de azi este, fara doar si poate, rezultatul a sute de ani de perfectionare. De-a lungul timpului, urmasele Evei au reusit sa dovedeasca chiar si celor mai misogine gandiri ca sunt capabile nu doar in treburile casei si cresterea copiilor.

Si-au castigat, intai, dreptul la vot, la opinie proprie, exprimare libera si au fost acceptate in posturi de conducere si decizionale. S-au facut remarcate in nenumarate randuri in toate domeniile, atat cele exlusiv feminine cat si in cele in care barbatii erau majoritari.

Egalitatea intre sexe se manifesta astazi la toate nivelurile iar femeia secolului XXI isi pune amprenta, cu succes, in posturi dintre cele mai diverse, reusind insa cu succes sa imbine toate activitatea profesionala cu viata de familie, dar si cu grija pentru cei dragi si pentru propria persoana.

Femeia de azi isi indeplineste cu seriozitate proiectele la locul de munca, iar dupa program se ingrijeste de bunastarea sotului si copiilor, devenind pedagog, bucatareasa excelenta si psiholog. Femeia de azi isi petrece timpul liber in compania celor dragi si a prietenilor, facand cumparaturi sau cultivandu-se intelectual.

Iar, spre marea noastra surprindere, mediul urban nu mai este favorizat - efectele emancipararii femeii au patruns pana in adancul satului romanesc, acolo unde femeia de azi stie ca are drepturi dar si obligatii, are posibilitati si accesul la largirea orizontului. Femeia de la sat stie ca poate si trebuie sa fie parte activa atat in cadrul familiei, cat si a comunitatii si a societatii.

Femeia de azi este, in concluzie, nu doar femeie, ci si mama, prietena, sotie si tata, dupa cum chiar un barbat recunoastea: "In a husband there is only a man; in a married woman there is a man, a father, a mother, and a woman". (Balzac)

Niciun comentariu: