sâmbătă, 6 iunie 2009

http://www.informatiadeseverin.ro/ids/arhiva/index.php

Toate postarile de pe ziarul Informatia de Severin,arhiva mai 2009


Un viceprimar European


politice
vineri, 29 mai 2009
Mircea Grosu împlineşte un an de când a fost ales consilier municipal şi ulterior a devenit viceprimar. O perioadă scurtă la capătul căreia poate spune că a construit de la zero un aparat de specialitate menit să aspire fondurile europene necesare dezvoltării municipiului. Chiar dacă a făcut ceea ce alţii nu au reuşit într-un deceniu, Mircea Grosu este modest şi spune că nu e nimic neobişnuit în activitatea sa bogată, că şi-a făcut doar datoria.




Elena Băsescu ia atitudine

politice
miercuri, 27 mai 2009
La fel ca tatăl ei, Elena Băsescu nu îţi poate rămâne indiferentă: fie o iubeşti, fie o urăşti. Cu toate acestea, ne dezarmează înverşunarea unora faţă de fiica cea mică a preşedintelui, de parcă Elena Băsescu ar fi comis vreun păcat de moarte. Să nu fim făţarnici: până şi Hrebenciuc, duşman declarat al preşedintelui Traian Băsescu, re¬cu¬noştea că nu vede nimic nefiresc în candidatura Elenei: a profitat şi profită un partid întreg de pe urma personalităţii preşedintelui Traian Băsescu şi ar fi chiar culmea ca din succesul tatălui să nu aibă de câştigat şi fiica. E adevărat că Elena e încă tânără, are aceeaşi vârstă ca subsemnatul, 28 de ani, prin urmare, conflictul dintre generaţii se ma¬nifestă inevitabil, fiind apostrofaţi să stăm în banca noastră că mai avem multe de învăţat. În tot ceea ce a întreprins, însă, Elena Băsescu a ma¬nifestat o disponibilitate uriaşă de a învăţa, de a se perfecţiona. Dar mai important este faptul că, odată aleasă europarlamentar, Elena Băsescu se va reîntoarce în PD-L, având astfel avantajul de a face parte din cel mai mare grup politic din Parlamentul Europei şi de a-şi promova cu succes iniţiativele. Sunt convins că „eba” – semnul electoral al Elenei Băsescu – nu ne va dezamăgi în Parlamentul European, pentru că ar însemna să se dezamăgească pe ea însăşi. Tinereţea este de partea ei, trebuie doar să-i oferim posibilitatea să îşi pună în practică pregătirea şi carisma personală. Deşi nefiresc în acest context, mult succes, Elena Băsescu!
Elvis Dobrescu
Write comment (0 Comments)


Elena Băsescu are susţinători şi în oraşul nostru

politice
miercuri, 27 mai 2009
Elena Băsescu are susţinători şi în Drobeta-Turnu-Severin! Un grup de tineri îmbrăcaţi în tricouri cu însemnul „eba”au împărţit materiale electorale şi i-au rugat pe severineni să meargă la vot şi să susţină cel mai tânăr candidat pentru Parlamentul European. Primul care a îmbrăcat tricoul cu îndemnul „eba ia atitudine”a fost chiar primarul municipiului, Constantin Gherghe, care speră ca atât fiica cea mică a preşedintelui cât şi Partidul Democrat-Liberal – din care face parte şi el – să fie votaţi de severineni în număr cât mai mare.
Write comment (0 Comments)


"Suntem obligaţi să câştigăm alegerile"

politice
miercuri, 27 mai 2009
Interviu cu Roberta Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor
- Doamnă preşedinte, se apropie alegerile europar¬la¬mentare. Ce reprezintă pen¬tru dumneavoastră aces¬te alegeri?






Prin PD-L, România va avea acces deplin în Europa

politice
marţi, 26 mai 2009
După doi ani de la admiterea în Uniunea Europeană, românii trebuie să se bucure de toate drepturile unui cetăţean european.
Write comment (0 Comments)




Preocupări pentru învăţământul mehedinţean

Actualitate
luni, 25 mai 2009
Au fost alături în zi de sărbătoare! Doina Chircu, deputat şi membru în Comisia de învăţământ, şi inspectorul general adjunct, Emil Mirică, au participat la manifestările dedicate Zilelor Liceului Baia de Aramă.
Write comment (0 Comments)








8 milioane de euro pentru alimentarea cu apă

politice
luni, 25 mai 2009
Timp de trei zile, Strehaia a fost în sărbătoare. Zilele Strehăiene au adunat la petrecere şi voie bună sute de localnici, dar şi numeroşi cetăţeni veniţi din tot judeţul. Primarul a profitat de ocazie şi a cerut sprijin pentru rezolvarea unor probleme ale oraşului, cea mai acută fiind problema alimentării cu apă. Echipa PD-L nu a venit, însă, la Strehaia cu mâna goală, ci cu un cadou de 8 milioane de euro: fonduri pentru alimentarea cu apă şi staţie de epurare, obţinute de conducerea judeţului.
Write comment (0 Comments)


„Politica PD-L a fost, este şi va rămâne o politică pentru cetăţeni şi alături de ei!”

politice
luni, 25 mai 2009
- Domnule Marius Bălu, pe 7 iunie au loc alegerile pen¬tru Parlamentul Euro¬pean, alegeri care vin în pli¬nă criză economică. Care es¬te semnificaţia sloganului PD-L: „La bine şi la greu” şi care este cel mai impor¬tant lucru care ar trebui fă¬cut acum?
Write comment (0 Comments)



PD–L ocroteşte familia

politice
vineri, 22 mai 2009
De ce trebuie să alegem PD-L pe 7 iunie, de ce trebuie ca acest partid să trimită cei mai mulţi europarlamentari români la Bruxelles? Sunt două întrebări ale căror răspunsuri se regăsesc în realitatea scenei politice din România. PD-L este alternativa celor mai multe din familiile româneşti, în timp ce PSD şi PNL înţeleg prin familie propriile lor clanuri. Prin PD-L românii pot alege să fie alături de cel mai mare grup de decizie din Parlamentul European şi pot spera ca cea mai mare familie europeană să lucreze eficient pentru România.
Write comment (0 Comments)


Un primar sărbătorit

politice
vineri, 22 mai 2009
Ieri, a fost o zi sfântă şi intens sărbătorită pentru toţi cei care poartă numele Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena. Primarul Constantin Gherghe este unul din cei peste două milioane de români care poartă acest nume, de aceea a fost felicitat de colegi, prieteni, jurnalişti, dar şi de adversarii politici. Felicitările au început să curgă de la primele ore ale dimineţii, în cabinetul de primar şi au continuat la sediul PD-L. Deputaţii Doiniţa Chircu şi Cornel Ghiţă, preşedintele Consiliului Judeţean – Marius Bălu, viceprimarii Mircea Grosu şi Nicolae Paponiu, precum şi cea mai mare parte a consilierilor judeţeni şi municipali i-au urat ieri primarului sănătate, fericire şi împlinirea tuturor dorinţelor. Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Stănişoară, a ţinut, de asemenea, să îi transmită un mesaj de felicitare primarului.
Write comment (0 Comments)






Portret de familie

politice
joi, 21 mai 2009
Nu e uşor să fii politician, dar mai ales viceprimarul unui municipiu reşedinţă de judeţ. Nici să fii implicat în politică şi în cursa pentru alegerile europarlamentare. Nu este uşor să fii implicat în viaţa politică şi administrativă şi să îţi dăruieşti întreaga pricepere şi dragoste concetăţenilor tăi, celor care te-au ales să le conduci destinele şi, în acelaşi timp, să îţi dăruieşti din puţinul timp care îţi mai rămâne o părticică şi familiei. Pentru familia Mircea şi Vali Grosu, toate acestea se îmbină, însă într-o armonie de invidiat. Mircea, Vali şi fiul lor, Vlad, întregesc un minunat tablou de familie.
Write comment (0 Comments)


„Pe 7 iunie, locuitorii din Malovăţ vor vota PD-L"

politice
joi, 21 mai 2009
George Băzăvan este, cu siguranţă, unul din cei mai buni primari ai Mehedinţiului. Acumulând o experinţă vastă în administraţia locală, a reuşit să realizeze foarte multe proiecte pentru comuna sa, în special pentru locuitorii neajutoraţi din Malovăţ. Printre reuşitele sale se numără: alimentarea cu apă a satelor Malovăţ, 23 August şi Colibaşi, construirea Căminului Cultural în Bobaiţa, realizarea iluminatului public în Malovăţ, Bârda, Bobaiţa, Negreşti şi Lazu, betonarea drumului spre Bârda, Colibaşi şi Malovăţ, precum şi finalizarea lucrărilor la bisericile din 23 August şi Negreşti.









Semne ale începutului redresării economice

politice
miercuri, 20 mai 2009
În ciuda predicţiilor catastrofice ale unor analişti şi politicieni, ultimele date ale economiei arată o tendinţă economică încurajatoare. E un început timid care poate fi însă consolidat. Există elemente pozitive certe. Iată câteva exemple:






PD-L, viaţă europeană pentru toţi românii

politice
marţi, 19 mai 2009
Ziua de 7 iunie este o zi importantă pentru noi toţi, ziua în care toate ţările membre ale Uniunii Europene îşi aleg reprezentanţii în Parlamentul European. România trimite în forul european 33 de europarlamentari. Cine vor fi aceştia, asta depinde de noi, de cei care votăm, pentru că europarlamentarii sunt aleşi direct de noi, românii cu drept de vot. Cât de importanţi vor fi aceşti oameni pentru noi în mandatul lor de cinci ani, primul mandat întreg în Parlamentul European pentru România, vedem cu ochii noştri. Nimic din ceea ce se întâmplă azi în ţara noastră nu e străin de deciziile forului european. Acolo se decide tot ceea ce facem, tot ceea ce consumăm, tot ceea ce ne influenţează viaţa, iar cei ce decid pentru noi sunt europarlamentarii. Alegerile europene din 7 iunie sunt alegeri româneşti pentru drepturi europene.
Write comment (0 Comments)


Mircea Grosu – europarlamentarul de care avem nevoie

politice
marţi, 19 mai 2009
Mircea Sevastian Grosu, viceprimarul Severinului, candidează pentru alegerile europarlamentare din acest an, pe lista PD–L. Pentru noi mehedinţenii, atât prezenţa pe lista euro, dar mai ales posibilitatea de a putea alege un om de-al nostru, un specialist al acestor locuri, este o şansă unică. Ştim cu toţii că partidele aleg cu atenţie şi responsabilitate persoanele care întregesc o listă de candidaţi, îi propun pe aceştia votului popular, dar candidaţii aflaţi pe listă pot sau nu pot deveni aleşi cu acte în regulă decât dacă noi toţi îi certificăm prin votul nostru, dat în cunoştinţă de cauză. Este, deci, momentul să alegem un mehedinţean adevărat pentru Parlamentul European, este vremea specialiştilor tineri de talia lui Mircea Grosu.
Write comment (0 Comments)







Conducerea judeţului investeşte real în zona Ponoarele

Eveniment
luni, 18 mai 2009
Ieri, în comuna mehedinţeană Ponoarele, mii de oameni au petrecut în singura pădure de liliac sălbatic din ţara noastră, la o serbare câmpenească de la care nu au lipsit muzica şi dansurile populare, micii şi berea, dar nici campania pentru europarlamentare. Campania în care şi-au încrucişat steagurile, pancardele şi baloanele colorate PD-L, PSD şi PNL a adus democrat-liberalii într-un avantaj deosebit, deoarece în numele lor au vorbit ministrul Apărării Naţionale, Mihai Stănişoară, deputatul Doiniţa Chircu şi primarul comunei, Georgică Pătraşcu. Spre deosebire de liberali şi social-democraţi, oamenii PD-L au venit la Ponoarele pentru a vorbi celor prezenţi despre dezvoltare rurală, refacerea infrastructurii şi bani





PD–L ocroteşte familia

politice
vineri, 15 mai 2009
De ce trebuie să alegem PD-L pe 7 iunie, de ce trebuie ca acest partid să trimită cei mai mulţi europarlamentari români la Bruxelles? Sunt două întrebări ale căror răspunsuri se regăsesc în realitatea scenei politice din România. PD-L este alternativa celor mai multe din familiile româneşti, în timp ce PSD şi PNL înţeleg prin familie propriile lor clanuri. Prin PD-L românii pot alege să fie alături de cel mai mare grup de decizie din Parlamentul European şi pot spera ca cea mai mare familie europeană să lucreze eficient pentru România.
Write comment (0 Comments)


Mircea Grosu, european prin excelenţă

politice
vineri, 15 mai 2009
Mircea Grosu, viceprimar al municipiului Drobeta Turnu Severin, este candidatul nostru al mehedinţenilor pentru Parlamentul European. La alegerile din 7 iunie 2009, votând lista PD-L, puteţi trimite la Bruxelles un om care cunoaşte şi aplică performanţa.






Despre PNL şi PSD

politice
joi, 14 mai 2009
Celelalte partide se pricep să ţină departe Europa şi să-i lipsească pe români de câştigurile pe care le aduce prezenţa în Uniunea Europeană. Liberalii şi pesediştii sunt ocupaţi cu îmbrâncirea preşedintelui Băsescu şi, evident, trebuie scuzaţi: fac pârtie pentru partid şi n-au timp de viaţa europeană a românilor. Alte patide se prezintă la alegerile europene pentru că vor să transporte un lot de favoriţi, din România la Bruxelles. PD-L lucrează pentru o Europă cu două benzi: din România la Bruxelles, parlamentari pricepuţi - de la Bruxelles spre România, legi, decizii, fonduri pentru dezvoltarea României. Adică, viaţă europeană pentru toţi românii.
Write comment (0 Comments)


Mircea Grosu scoate „Porţile de Fier“ din uitare

politice
joi, 14 mai 2009
Îţi trebuie curaj, o mască de gaze şi ceva tupeu ca să vezi cum arată, în ziua de azi, clădirea cinematografului Porţile de Fier. Pe dinafară, hai să zicem că se mai vopseşte gardul, dar pe interior, te apucă groaza.
Write comment (0 Comments)






PD-L – la bine şi la greu

politice
miercuri, 13 mai 2009
7 iunie 2009 trebuie să fie ziua în care românii să dovedească faptul că sunt buni cetăţeni ai Europei, venind la vot în număr mare. Tot pe 7 iunie, românii vor dovedi că sunt patrioţi şi cetăţeni buni ai României (membru cu drepturi depline al UE din ianuarie 2007), vor dovedi că ştiu să aleagă fără ezitare pe cei mai buni 33 de europarlamentari. Anul trecut am ales europarlamentari de un an, am ales europarlamentarii care trebuiau să ne probeze încrederea, acum alegem pe cei care timp de cinci ani vor reprezenta România în cel mai înalt for european. Şi ce altceva am putea alege decât europarlamentari PD-L, singurul partid din România care face parte din cea mai mare familie politică europeană, Partidul Popular European (PPE). La alegerile din 7 iunie, votul acordat candidaţilor PD-L va fi un vot în favoarea intereselor României pentru că poate trimite cel mai mare număr de parlamentari români în cel mai puternic grup european.
Write comment (0 Comments)


Mircea Grosu – o şansă pentru Mehedinţi

politice
miercuri, 13 mai 2009
Viceprimarul Severinului, Mircea Sevastian Grosu, poate fi omul care să reprezinte România, dar mai ales judeţul Mehedinţi, în Parlamentul European. Trebuie doar ca noi să avem încredere în cel care a înscris municipalitatea pe orbita fondurilor europene pentru dezvoltare şi să dăm o şansă unui om al acestor timpuri, unul ambiţios, întreprinzător şi eficient: Mircea Grosu. La 7 iunie, specialistul în fonduri europene de la Primăria Severin vine în faţa noastră, a mehedinţenilor, pentru un vot de încredere, un vot pentru ca un mehedinţean să ne reprezinte acolo, în inima Europei, la masa unde se decide şi se împarte totul!
Write comment (0 Comments)


Pensia socială minimă garantată

politice
miercuri, 13 mai 2009
Ieri, 12.05.2009, Camera De¬pu¬taţilor din cadrul Parlamentului Ro¬mâniei a adoptat proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea pensiei so¬ciale minime garantate.
Write comment (0 Comments)







PD-L, singurul specialist european al României

politice
marţi, 12 mai 2009
Ziua de 7 iunie este o zi importantă pentru noi toţi, ziua în care toate ţările membre ale Uniunii Europene îşi aleg reprezentanţii în Parlamentul European. România trimite în forul european 33 de europarlamentari. Cine vor fi aceştia, asta depinde de noi, de cei care votăm, pentru că europarlamentarii sunt aleşi direct de noi, românii cu drept de vot. Cât de importanţi vor fi aceşti oameni pentru noi în mandatul lor de cinci ani, primul mandat întreg în Parlamentul European pentru România, vedem cu ochii noştri. Nimic din ceea ce se întâmplă azi în ţara noastră nu e străin de deciziile forului european. Acolo se decide tot ceea ce facem, tot ceea ce consumăm, tot ceea ce ne influenţează viaţa, iar cei ce decid pentru noi sunt europarlamentarii. Alegerile europene din 7 iunie sunt alegeri româneşti pentru drepturi europene.
Write comment (0 Comments)


Mircea Grosu, expertul fondurilor europene

politice
marţi, 12 mai 2009
Din iunie 2008, este viceprimar al Severinului. Are 41 de ani şi multă ambiţie. Jovial, deschis şi cu prestanţă, îţi inspiră de la prima vedere un aer european. Şi-a pus în minte să dezvolte municipiul cheltuind enormele resurse de fonduri europene, pe care încă din prima zi a ştiut cu mare precizie unde şi cum să le caute. Mircea Sevastian Grosu este, în adevăratul sens al cuvântului, un viceprimar european, viceprimarul unui municipiu reşedinţă de judeţ din marea familie a statelor europene. La 7 iunie, specialistul în fonduri europene de la cârma Primăriei Severin vine în faţa noastră, a mehedinţenilor, pentru un vot de încredere, un vot pentru ca un mehedinţean să ne reprezinte acolo în inima Europei, la masa unde se decide totul!
Write comment (0 Comments)

Niciun comentariu: