duminică, 10 mai 2009

Teme si obiective de campanie ale PDL


1. PDL pune Romania la adapost de criza
Alegerile pentru Parlamentul European vor avea loc in plina criza economica europeana. Rezolvarea problemelor cu care se confrunta romanii poate veni numai de la Partidul Democrat Liberal. Numai PDL a dovedit ca stie cum sa guverneze facind trecerea de la greu la bine. PDL a luat tara la greu si o duce la bine ! Numai PDL are forta europeana necesara in aceste momente. PDL este membru al Partidului Popular European, grupul cu cei mai multi alesi in Parlamentul European. PDL guverneaza in baza unui program anticriza precis si cuprinzator:
- crearea de locuri de munca e obiectivul principal. 20 de procente din bugetul pe 2009 au fost alocate investitiilor publice care vor asigura sporirea numarului de locuri de munca. Acest program va moderniza reteaua de transporturi, infrastructura scolara si medicala, va asigura reabilitarea termica a blocurilor suportind 80 la suta din costuri, va imbunatati retelele locale de drumuri , canalizare si apa curenta. Acesta e cel mai mare program de investitii din pus la punct de un guvern al Romaniei .- protectie tuturor celor lipsiti de mijloace. Guvernul a infiintat pentru prima oara o pensie sociala minima de care beneficiaza peste un milion de persoane. In octombrie ea va ajunge de la 300 la 350 de lei. Guvernul compenseaza 90 la suta din pretul medicamentelor din lista B pentru pensionari cu pensii mai mici de 600 de lei.- sprijin direct pentru sectorul economic privat. Am platit datoriile fostului guvern catre firmele private. Am mentinut cota unica de 16 la suta. Am simplificat procedurile de acces la fondurile europene si am asigurat cofinantarea proiectelor care se executa cu fonduri comune. Am redus si simplificat sistemul de taxe si tarife cu caracter nefiscal. Capitalizam CEC si EXIMBANK pentru a asigura creditarea IMM-urilor.- Am pus la punct un acord financiar favorabil cu UE si FMI. Fondurile de aproape 20 de miliarde de euro ale acestui acord vor sprijini economia si vor mentine cursul leu-euro. Venim astfel in ajutorul familiilor care au credite la banci si al sectorului privat .
2. Romania- acces deplin in Europa
Dupa doi ani de la admiterea in Uniunea europeana, romanii trebuie sa se bucure de toate drepturile unui cetatean european. PDL va accelera prin intermediul parlamentarilor sai europeni aplicarea integrala a drepturilor de care revin cetatenilor romani in spatiul european.
- dreptul la munca in tot spatiul Uniunii Europene si eliminarea restrictiilor impuse de unele state membre.
- marirea subventiilor europene pentru agricultura si dezvoltare rurala pina la nivelul existent in celelalte state membre UE. Subventiile pentru agricultura romaneasca trebuie sa atinga nivelul celor din tarile dezvoltate din UE inainte de 2016, termenul fixat in acest moment.
- eliminarea restrictiilor la unele produse agricole. Agricultorii romani trebuie sa decida singuri ce cit e in interesul lor sa cultive.
- eliminarea treptata a cotelor la unele produse agricole de baza.- simplificarea prevederilor legislatiei europene pentru reducerea poverii administrative si fiscale asupra sectorului privat.-- deschiderea completa a pietei europene si accesul real al firmelor, produselor si serviciilor romanesti.-- eliminarea frontierelor ale Uniunii Europene si libera trecere a cetatenilor romani dintr-un stat membru in altul.
3. Europa- acces deplin in Romania
Cetatenii romani trebuie sa se bucure la ei acasa de normele legale si de programele europene destinate Romaniei. Integrarea europeana trebuie sa devina o realitate locala romaneasca. PDL a demonstrat ca are si va avea vointa politica ca prin actiunea de guvernare sa fructifice in intregime avantajele interne ale integrarii europene. PDL este partidul modernizarii Romaniei. Uniunea Europeana a pus la dispozitia Romaniei 32 de miliarde de euro pina in 2013. PDL si va sti sa valorifice sustinerea europeana masiva prin fonduri de dezvoltare, cu atit mai necesare in contextul crizei economice.
- accelerarea absorbtiei fondurilor europene. Fondurile europene si administrarea lor eficienta sunt cheia dezvoltarii Romaniei. Fostul guvern a intors spatele fondurilor europene si cu asta si-a aratat dezinteresul pentru conditiile de viata ale romanilor. PDL sta cu fata la problemele romanilor si intelege cit de importanti sunt banii europeni, mai ales in actualul context de criza economica. Am simplificat procedurile de accesare a fondurilor si am alocat de la buget sumele necesare pentru cofinantarea proiectelor europene. In ce priveste numarul programelor cu finantare europeana, am reusit sa facem in doar patru luni cit a facut fosta guvernare in doi ani.- incetarea monitorizarii la capitolul justitie. In Parlamentul Romaniei, PDL a demonstrat ca doreste deblocarea si trimiterea in justitie a dosarelor de demnitari suspectati de coruptie. PDL a initiat si a urgentat dezbaterea si adoptarea noilor Coduri Penal si Civil necesare modernizarii sistemului legal. Obiectivul actiunii guvernamentale a PDL este o justitie care aplica legea in mod independent si eficient.
4. PDL , o familie in cea mai mare familie europeana
Ca parte a Partidului Popular European ( PPE), PDL se afla in familia care a construit Uniunea Europeana si dezvolta mai departe proiectul de prosperitate si democratie europene. Ca parte a PPE, PDL se afla in sinul celei mai puternice familii politice europene. Interesele Romaniei se vor plasa astfel in cel mai important centru de decizie european.
-Popularii europeni sunt fondatorii Uniunii Europene. Ei sunt continuatorii si aparatorii valorilor europene de baza, in primul rind familia. Politica popularilor europeni urmareste intarirea familiei ca unitate de baza a societatii. In Parlamentul European, popularii europeni au sustinut, prin masuri legislative, nevoile concrete ale familiei : au impus introducerea concediilor pentru ambii parinti in familiile cu copii mici, au impus adoptarea programelor de lucru flexibile pentru parinti, au largit schemele de asistenta ale gradinitelor si caminelor pe toata durata zilei.
- Popularii europeni sunt principalii purtatori ai traditiei democratice europene . Ei pun in centrul actiunii politice primatul legii si respectul pentru drepturile fundamentale ale cetateanului. Popularii europeni sustin principiile economiei sociale de piata si ale justitiei independente. In acest fel, popularii europeni actioneaza pentru Europa prosperitatii si echitatii.
- PPE are cei mai multi parlamentari europeni ( 288)
- valorile si actiunile PPE sunt sprijinite de cei mai multi sefi de guvern europeni . Intre personalitatile din PPE se numara cancelarul german Angela Merkel, presedintele Frantei Nicholas Sarkozy, presedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso. In rindurile PPE se afla premierii Olandei, Italiei, Greciei, Croatiei, Suediei, Danemarcei.
- PDL aduce in aceasta puternica familie europeana o lista de candidati credibili, cu o reputatie foarte buna si cu o pregatire recunoscuta. PDL are cei mai multi parlamentari europeni. Ei au lucrat eficient in interesul Romaniei din interiorul PPE, cel mai puternic grup politic din Parlamentul European.- La alegerile din 7 iunie, votul acordat candidatilor PDL va fi un vot in favoarea intereselor Romaniei pentru ca poate trimite cel mai numar de parlamentari romani in cel mai puternic grup european

Niciun comentariu: