joi, 14 mai 2009

PD–L ocroteşte familia


De ce trebuie să alegem PD-L pe 7 iunie, de ce trebuie ca acest partid să trimită cei mai mulţi europarlamentari români la Bruxelles? Sunt două întrebări ale căror răspunsuri se regăsesc în realitatea scenei politice din România. PD-L este alternativa celor mai multe din familiile româneşti, în timp ce PSD şi PNL înţeleg prin familie propriile lor clanuri. Prin PD-L românii pot alege să fie alături de cel mai mare grup de decizie din Parlamentul European şi pot spera ca cea mai mare familie europeană să lucreze eficient pentru România.
PD-L e plasat în poziţia din care poate interveni cel mai bine în sprijinul familiei. PD-L este parte a curentului popular european care vede în familie elementul de bază al societăţii. PD-L şi popularii europeni sunt conştienţi de pericolul pe care îl reprezintă declinul de­mocrafic şi nesiguranţa fa­miliei. Problemele familiei se află în centrul preocupărilor PD-L. Parlamentarii europeni ai PD-L şi grupul popularilor eu­ropeni au îmbunătăţit şi vor con­tinua să perfecţioneze ca­drul legislativ european de pro­tecţie a familiei. Ţinta aces­tei acţiuni este reconcilierea vie­ţii de familie şi a carierei pro­­fesionale. Presiunile extra­or­dinare ale carierei pro­fe­sionale au făcut de la un capăt la altul al Europei ravagii în via­ţa de familie. Parlamentarii po­pulari europeni au impus în Par­lamentul Europei măsuri con­crete: introducerea con­cediilor pentru ambii parinţi în fa­miliile cu copii mici, adop­tarea programelor de lucru flexibile pentru părinţi, au lăr­git schemele de asistenţă ale grădiniţelor şi căminelor pe toată durata zilei.
PD-L - o familie în cea mai mare familie europeană
Ca parte a Partidului Popular European (PPE), Partidul Democrat-Liberal se află în familia care a construit Uniunea Europeană şi dezvoltă mai departe proiectul de prosperitate şi democraţie europene. Ca parte a Partidului Popular European, PD-L se află în sânul celei mai puternice familii politice europene. Interesele României se vor plasa astfel în cel mai important centru de decizie european. Cu siguranţă se cunoaşte faptul că popularii europeni sunt fondatorii Uniunii Europene. Ei sunt continuatorii şi apărătorii valorilor europene de bază, în primul rând familia. Politica popularilor europeni urmăreşte întărirea familiei ca unitate de bază a societăţii. În Parlamentul European, popularii europeni au susţinut, prin măsuri legislative, nevoile concrete ale familiei: au impus introducerea concediilor pentru ambii părinţi în familiile cu copii mici, au impus adoptarea programelor de lucru flexibile pentru părinţi, au lărgit schemele de asistenţă ale grădiniţelor şi căminelor pe toata durata zilei. Popularii europeni sunt principalii purtători ai tradiţiei democratice europene. Ei pun în centrul acţiunii politice primatul legii şi respectul pentru drepturile fundamentale ale cetăţeanului. Popularii europeni susţin principiile economiei sociale de piaţă şi ale justiţiei independente. În acest fel, popularii europeni acţionează pentru Europa prosperităţii şi echităţii.
Măsurile anticriză ale guvernului nu se ocupă de economie ca sumă de cifre şi indicatori. Relansarea creşterii economice înseamnă, practic, o mână întinsă familiei. Măsurile anticriză se concretizează în cele din urmă prin locuri de muncă care garantează siguranţa financiară a familiei, prin sporirea capacităţii financiare a celor care au credite, a membrilor familiei. Rezolvarea problemelor economice este vitală pentru echilibrul şi pentru bunăstarea familiei.

Niciun comentariu: