joi, 14 mai 2009

PNL si PSD




Celelalte partide se pricep să ţină departe Europa şi să-i lipsească pe români de câştigurile pe care le aduce prezenţa în Uniunea Europeană. Liberalii şi pesediştii sunt ocupaţi cu îmbrâncirea preşedintelui Băsescu şi, evident, trebuie scuzaţi: fac pârtie pentru partid şi n-au timp de viaţa europeană a românilor. Alte patide se prezintă la alegerile europene pentru că vor să transporte un lot de favoriţi, din România la Bruxelles. PD-L lucrează pentru o Europă cu două benzi: din România la Bruxelles, parlamentari pricepuţi - de la Bruxelles spre România, legi, decizii, fonduri pentru dezvoltarea României. Adică, viaţă europeană pentru toţi românii.
20 de ani de străduinţe tre­buie să ducă undeva şi să adu­că ceva în plus tuturor. Libe­ralii au risipit bugetul statului şi au atras îngrijorarea Euro­pei. Dacă liberalii au adus ceva din Europa, au adus monito­ri­zarea pe deficit în loc de fon­durile de care au nevoie satele si oraşele României. Pesediştii sunt la fel de nepotriviţi cu vo­caţia europeană a României. Ce nu e potrivit pentru Eu­ropa nu e potrivit nici pentru Ro­mânia. Familia socialistă din care face parte PSD e o voce sla­bă în Parlamentul European şi a fost respinsă de majo­ritatea alegătorilor europeni. So­luţiile lor nu i-au convins pe euro­peni şi nu sunt potrivite pentru România. Socialiştii văd criza economică şi finan­cia­ră ca pe o şansă de a-şi im­pune vechile lor obsesii cu na­ţio­nalizări, protecţionism, cu o creştere fără sfârşit a defi­citului datorat cheltuielilor pu­blice, cu o economie la dispo­ziţia statului. PSD, prin trecu­tul său şi familia politică euro­penă din care face parte, cu­noaş­te doar mijloacele care vor face din criză o criză şi mai mare (cu impozite mascate, stat discreţionar în economie, bani risipiţi).
PD-L – PSD s-a dorit o soluţie stabilă de guvernare
Guvernul PD-L-PSD a fost format tocmai pentru că eram datori să găsim o soluţie stabilă de guvernare care să înfrunte criza economică. Am sperat că, în faţa crizei, PSD va depaşi stadiul de partid al intereselor de grup şi se va situa deasupra ambiţiilor politice personale ale lui Mircea Geoană. Sperăm în continuare că PSD va reuşi să devină un partid al interesului naţional. E absolut necesar ca toate grupurile din PSD să înteleagă că acest guvern nu le mai poate asigura beneficiile cu care s-au obişnuit de atâta timp. Acest guvern nu guvernează crize de partid şi nici nu înzestrează reţele de partid. Acest guvern a luat România la greu şi o duce la bine. Toată societatea românească, indiferent de opţiunile de partid, aşteaptă că PSD să îşi respecte angajamentele şi să îşi probeze competenţa. PSD trebuie să răsplătească încrederea electoratului cu performanţe concrete în domenii de importanţă capitală: educaţie, agricultură, sănătate, muncă şi protecţie socială, IMM-uri.
PSD – Mircea Geoană
Preşedintele PSD şi-a asumat, alături de PD-L şi de reprezentanţii instituţiilor de resort, termenele stabilite pentru adoptarea codurilor. O dată la Cotroceni, a doua oară prin Hotărârea Parlamentului, document oficial. Acum, Geoană îşi încalcă angajamentele. Mircea Geoană este de patru luni în campanie electorală. PD-L, Cabinetul Boc şi preşedintele Băsescu sunt de trei luni în campanie împotriva crizei. PD-L şi PSD au semnat, în decembrie 2008, un Protocol pentru România. Nu un protocol electoral.
PNL – Crin Antonescu
Cu un Crin nu se face primăvară în buzunarele românilor. Crin şi PNL nu au prezentat niciun proiect care să propună românilor soluţii pentru rezolvarea crizei. A fi partid de opoziţie nu înseamnă a fi un partid de vacanţă. PD-L crede în votul românilor. La alegerile locale parţiale din martie 2009, pe scena politică au existat doar două partide: PD-L şi PSD.
PD-L - o familie în cea mai mare familie europeană
Ca parte a Partidului Popular European (PPE), Partidul Democrat-Liberal se află în familia care a construit Uniunea Europeană şi dezvoltă mai departe proiectul de prosperitate şi democraţie europene. Ca parte a Partidului Popular European, PD-L se află în sânul celei mai puternice familii politice europene. Interesele României se vor plasa astfel în cel mai important centru de decizie european. Cu siguranţă se cunoaşte faptul că popularii europeni sunt fondatorii Uniunii Europene. Ei sunt continuatorii şi apărătorii valorilor europene de bază, în primul rând familia. Politica popularilor europeni urmăreşte întărirea familiei ca unitate de bază a societăţii. În Parlamentul European, popularii europeni au susţinut, prin măsuri legislative, nevoile concrete ale familiei: au impus introducerea concediilor pentru ambii părinţi în familiile cu copii mici, au impus adoptarea programelor de lucru flexibile pentru părinţi, au lărgit schemele de asistenţă ale grădiniţelor şi căminelor pe toata durata zilei. Popularii europeni sunt principalii purtători ai tradiţiei democratice europene. Ei pun în centrul acţiunii politice primatul legii şi respectul pentru drepturile fundamentale ale cetăţeanului. Popularii europeni susţin principiile economiei sociale de piaţă şi ale justiţiei independente. În acest fel, popularii europeni acţionează pentru Europa prosperităţii şi echităţii.

Niciun comentariu: