miercuri, 13 mai 2009

PD-L – la bine şi la greu




PD-L - o familie în cea mai mare familie europeană
Ca parte a Partidului Popular European (PPE), Partidul Democrat-Liberal se află în familia care a construit Uniunea Europeană şi dezvoltă mai departe proiectul de prosperitate şi democraţie europene. Ca parte a Partidului Popular European, PD-L se află în sânul celei mai puternice familii politice europene. Interesele României se vor plasa astfel în cel mai important centru de decizie european. Cu siguranţă se cunoaşte faptul că popularii europeni sunt fondatorii Uniunii Europene. Ei sunt continuatorii şi apărătorii valorilor europene de bază, în primul rând familia. Politica popularilor europeni urmăreşte întărirea familiei ca unitate de bază a societăţii. În Parlamentul European, popularii europeni au susţinut, prin măsuri legislative, nevoile concrete ale familiei: au impus introducerea concediilor pentru ambii părinţi în familiile cu copii mici, au impus adoptarea programelor de lucru flexibile pentru părinţi, au lărgit schemele de asistenţă ale grădiniţelor şi căminelor pe toata durata zilei. Popularii europeni sunt principalii purtători ai tradiţiei democratice europene. Ei pun în centrul acţiunii politice primatul legii şi respectul pentru drepturile fundamentale ale cetăţeanului. Popularii europeni susţin principiile economiei sociale de piaţă şi ale justiţiei independente. În acest fel, popularii europeni acţionează pentru Europa prosperităţii şi echităţii.




Viceprimarul Severinului, Mircea Sevastian Grosu, poate fi omul care să reprezinte România, dar mai ales judeţul Mehedinţi, în Parlamentul European. Trebuie doar ca noi să avem încredere în cel care a înscris municipalitatea pe orbita fondurilor europene pentru dezvoltare şi să dăm o şansă unui om al acestor timpuri, unul ambiţios, întreprinzător şi eficient: Mircea Grosu. La 7 iunie, specialistul în fonduri europene de la Primăria Severin vine în faţa noastră, a mehedinţenilor, pentru un vot de încredere, un vot pentru ca un mehedinţean să ne reprezinte acolo, în inima Europei, la masa unde se decide şi se împarte totul!
Mircea Grosu a fost ales în iunie 2008 consilier municipal la Severin, din partea PD-L. la foarte scurt timp, a fost votat de plenul no­u­lui Consiliu Local viceprimar, în­tregi astfel un trio portocaliu pen­tru dezvoltarea unui municipiu uitat de lume şi rupt de realitate, un trio pen­tru Severin: Constantin Gher­ghe – primar, Mircea Grosu şi Ni­co­­lae Paponiu – viceprimari. Mi­r­cea Grosu nu a luat noua funcţie ca pe un dar din partea cuiva, ca pe o o­portunitate, ci doar aşa cum ştia de acolo, din lumea dură a con­cu­ren­ţei din care venea cu lecţia de ma­nagement bine învăţată, din me­diul de afaceri. Şi-a dorit să poată fa­ce ceva pentru comunitatea din ca­re provine şi în care trăieşte şi a des­coperit marea comoară ne­ex­plo­a­tată de viziunea anacronică a pre­ce­dentei administraţii municipale, fon­durile europene. A căutat toate so­luţiile pentru a resuscita ce se mai pu­tea din legăturile rupte cu ins­ti­tu­ţi­ile ce gestionează aceste fonduri şi a reorganizat cel mai important com­­partiment din Primăria Severin, cel de Integrare Europeană. Le-a spus din prima zi funcţionarilor de aici că vrea performanţă, idei şi so­lu­­ţii, vrea inventivitate şi cre­a­ti­vi­ta­te, pe care o va plăti corespunzător. Şi a mai pus la punct modul viabil şi efi­cient de lucru cu firmele de con­sul­tanţă care fac proiecte europene: mai întâi rezultate şi apoi plăţi sau mai precis rezultate sigure şi rapide – remuneraţii generoase. Niciun ban dat diverselor firme fără muncă şi fără eficienţă reală, acesta a fost me­sajul transmis de noul vi­ce­pri­mar. În scurt timp, cei care lucrează cu el au început să îl îndrăgească şi să îl privească nu neaparat ca pe un şef, ci mai degrabă ca pe un coleg.

Niciun comentariu: