marți, 15 septembrie 2009

Traian Basescu ,nu ascunde nimic

Discursul domnului presedinte de aseara,din Parlament , a fost pe sleau . Acele 100 de minute mult comentate si analizate apoi de catre media prin diferiti jurnalisti,politicieni au constituit analiza,bilantul celor 5 ani de sef de stat pe care poporul o/il dorea.
Traian Basescu a fost ales,stie asta,recunoaste si chiar e mandru ,si ne-a demonstrand-o in mai multe ocazii.

"In 2004, in Romania se consolida un nou partid-stat, care tolera coruptia la nivel inalt si limita libertatea presei. Era o Romanie in care inca se constata un stat arbitrar care limita libertatea presei si marginaliza opozitia".

Victoria sa la alegerile prezidentiale din 2004 a insemnat un vot pentru schimbare,si totodata domnul presedinte a declarat ca : " exista elemente care despart radical situatia de astazi fata de cea de acum cinci ani".

In continuare citez din discursul domnului presednte,Traian Basescu :

"În ultimii cinci ani am acţionat pentru a duce la bun sfârşit mandatul meu. Nu am ezitat să critic orice politician care a stat în calea reformelor. Poate am făcut şi greşeli, nu ascund acest lucru, doar românii pot judeca acest lucru. După cinci ani românii au câteva certitudini".
"Pentru multi politicieni sau oameni de afaceri care aveau probleme cu institutiile statului nu am fost presedintele pe care si l-au dorit, dar in fiecare moment al mandatului m-am gandit ce fel de presedinte vor (...) si ce trebuie sa fac pentru a-mi indeplini misiunea. (...) Poate am facut si greseli, nu ascund acest lucru, dar intotdeauna am actionat cum am crezut ca e mai bine pentru oameni".

"Românii vor un preşedinte care să le spună adevărul, nu unul care să facă compromisuri cu reprezentanţii "sistemului ticăloşit"".

In cadidatura lui Traian Basescu ,românii au câteva certitudini care înseamnă tot atâţia paşi în modernizarea României:

"1.România este membru cu drepturi depline în UE.
2.Autorităţile judiciare competente nu mai au reţineri în anchetarea foştilor şi actualilor miniştri-predarea a doua milioane de dosare ale fostei Securitati la CNSAS, consecventa in politica externa .
3.Cota unică de impozitare este de 16% care a crescut prosperitatea economica.
4.Presa îşi ia atâta liberatte câtă vrea.
5.Adevărul despre crimele comunismului a fost făcut public.
6.Românii nu mai votează liste, ci oameni pentru Parlament.
7.România a trecut proba consecvenţei în politica externă.
8.Proiectul Marea Neagra, Dunare ,Nabucco au devenit parte a politicii europene.
9.Preşedintele nu a făcut niciun fel de compormis cu oamenii din sistemul ticăloşit.
10.S-au simplificat procedurile pentru acordarea cetăţeniei române", a spus preşedintele Băsescu.
11.Au fost realizate rapoarte ale comisiilor prezidentiale pe sanatate, educatie, dar si pe politicile demografice.
12.Romania a avut o crestere economica fara precedent, iar in 2004-2008, numarul de persoane sarace a scazut de la 4 la un milion.

"Pama acum cinci ani, simpla idee de a investiga un ministru sau parlamentar era un subiect tabu",dar din 2005 si pana astazi, DNA a trimis in judecata un numar de fosti sau actuali ministri sau parlamentari din tot spectrul politic, acestea sunt realitatile indiscutabile. Am fost constatat ca romanii isi doreau la legea sa fie pentru toti. Datoria mea este sa stopez orice ingerinta a factorului politic in activitatea Justitiei"
Despre acele puncte promise ,insa nerealizate inca , domnul presedinte spune :
"O nemultumire este nefinalizarea pana acum a dosarelor Revolutiei. Avem un singur mare adevar: o revolutie si o mineriada in care avem peste 1.600 de morti si niciun vinovat, aceasta nedreptate trebuie rezolvata (...). Eu nu cer justitiei o anume solutie, ci cer justitiei sa dea o solutie, lucru pe care este obligata sa il faca".
"Comisia Voiculescu a inventat ilegalităţi şi acolo unde nu existau. Românii nu s-au lăsat păcăliţi şi au dat un mesaj prin care spuneau că vor continuarea modernizării".


Traian Basescu intotdeauna s-a gandit la ce fel de presedinte vor cetatenii si a subliniat ca nu a facut niciodata niciunfel de compromisuri. A creat tipul presedintelui jucator,cetatean fara moravuri ,cetatean firesc si normal ,nu al celui copie,"fusta "de paritd ,interesat de propriul buzunar ,iar de restul,narodul care l-a ales si datorita carora exista in /la conducere , pa .

Niciun comentariu: