marți, 22 septembrie 2009

Scoala de Comunicare Politica in campanie electorala



In perioada 18-20 septembrie a avut loc la Focsani cea de-a patra intalnire a Scolii Nationale de Comunicare Politica a OTPDL, seminarul numarul 5, cu tema ,,Campania electorala .

In prima zi a seminarului de la Focsani , s-au abordat , impreuna cu firma de consultanta politica Kensington communication , aspecte privind tehnicile de precampanie electorala, cercetarea de piata, cresterea notorietatii candidatului. Exercitiu practic a vizat realizarea unui call center pe baza cunostiintelor furnizate in cadrul sectiunii de instrumente de precampanie.
Un moment important al zilei a fost intalnirea cu Presedintele Camerei Deputatilor, d-na Roberta Alma Anastase, care a dat curs invitatiei de a se intalni cu participantii la Scolii Nationale de Comunicare Politica si de a dezbate elemente de strategie electorala, abordari castigatoare si riscuri in campanie. D-na Anastase a fost insotita de d-na secretar de stat Maria Parcalabescu; presedintele PDL Vrancea, deputat Alin Trasculescu .

A doua zi a inceput cu prezentare teoretica a elementelor de campanie electorala: stabilirea profilului electoral al candidatului, planul de cercetare , analiza socio-demografica si geografica a zonei , analiza electorala, analiza politic , electoratul tinta ,temele campaniei, mesajele ,slogan , metodele de campanie, calendarul de campanie, reteaua electorala,bugetul campaniei, strategia campaniei , rolul militantilor in campania electorala, campania negative etc.
Invitatul zilei a fost d-l deputat Mircea Toader, liderul de grup al PDL din Camera Deputatilor.

Niciun comentariu: