joi, 24 septembrie 2009

Prostitutia si drogurile ...DE ACCEPTAT SAU NU ?

Politica









Documentul Comisiei prezidentiale A.R.S.si D.

Comisia prezidenţială pentru Analiza Riscurilor Sociale şi Demografice şi-a prezentat marţi raportul referitor la analiza riscurilor şi inechităţilor sociale din România, în prezenţa preşedintelui Traian Băsescu şi a primului-ministru Emil Boc.

Documentul prezentat la Cotroceni conţine şi propunerea de legalizare a sexului comercial, dar nu şi intermedierea de servicii sexuale, ca "posibilitate de control a bolilor cu transmitere sexuală". Raportul avertizează însă că această propunere ar trebui dezbătută, căci "impunerea unei astfel de măsuri în absenţa unei analize bazate pe experienţa altor state şi, în funcţie de particularităţile României, ar putea genera totuşi efec­te nedorite".

Comisia prezidenţială propune, de asemenea, "înfiinţarea de servicii şi centre de specialitate prin intermediul cărora fe­meile care practică sexul comercial să poată beneficia pe lângă ser­viciile de asistenţă medicală, socială şi psihologică şi de prezervative oferite gratis".
"Dezincriminarea consumului de droguri (nu a traficului!) pentru a aduce la „suprafaţă” consumatorii. ... Consumul de droguri trebuie descurajat, dar cu diferenţele de rigoare între drogurile uşoare şi drogurile tari, în special cele injectabile precum heroina care au efecte negative devastatoare. Incriminarea consumului produce efecte secundare grave, precum refolosirea seringilor care conduce la transmiterea unor boli grave", se mai arată în raport.
Documentul propune şi "introducerea în cartierele cu mulţi dependenţi de droguri injectabile a unor automate cu fise şi cu seturi sterile de injectare" pentru a preveni refolosirea seringilor. De asemenea, propune "înfiinţarea de servicii specializate pentru consumatorii de droguri în cadrul Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din subor­dinea Consiliilor judeţene".

Prostitutia si drogurile in Romania

Potrivit Agentiei Nationale Antidrog (ANA), prevalenta consumului de droguri ilegale de-a lungul vietii in randul elevilor de 16 ani a crescut in ultimii ani, ajungand la 14,5% in 2007.Ilegalitatea nu a facut drogurile inaccesibile - o treime dintre tinerii din tara si 40% dintre bucuresteni spun ca si le pot obtine usor, in 24 de ore. In Romania, in fiecare an sunt cercetate 1.400 de persoane.
Totodata , 43% din români sunt de acord cu legalizarea prostituţiei, arată un sondaj IMAS dat publicităţii în urmă cu câteva luni. Potrivit studiului, susţinătorii sunt în general bărbaţii de 30-44 de ani, din oraşe mari, cu venituri ridicate şi studii superioare.
Reglementarea prostitutiei si a drogurilor in tarile europene :

1. Drogurile
-in Olanda ,primaria din Amsterdam intentioneaza sa infiinteze propriile culturi de marijuana, pentru a elimina retelele de trafic;
-in Germania, Cehia, Belgia sau Spania, posesia unei cantitati mici, pentru consum personal nu mai este pedepsita penal, in schimb toate statele interzic cultivarea si vinzarea drogurilor usoare;
-In Elvetia, populatia a acceptat la ultimul referendum administrarea de heroina dependentilor, respingand insa la limita legalizarea comertului cu marijuana in scop recreativ .

2. Prostitutia
-este interzisa in mai toate statele balcanice si din Europa de Est, inclusiv Rusia - dar care, pe de alta parte, sunt principale exportatoare de carne vie si trafic de fiinte umane. Exceptie fac Suedia si Islanda, unde prostitutia este interzisa, dar lucrurile stau altfel in momentul judecatii: pedepsit este clientul, nu femeia ;
-sunt tarile in care sexul tarifat nu este ilegal, dar nici nu exista legi speciale care sa reglementeze aceasta activitate. Majoritatea statelor Uniunii Europene intra in aceasta categorie, inclusiv Franta, Italia, Marea Britanie sau Spania ;
-in Germania si Turcia, este cea a tarilor care au legalizat prostitutia si ii reglementeaza activitatea prin norme stricte .

Cum privesc romanii aceste "meserii vechi si noi"certe si in Romania?


1. Mihaela
Astazi, ora 10:38
DA sint de acord cu legalizarea prostitutiei si dezincriminarea consumului de drogoguri Nu putem inchide ochii si sa ne facem la nesfarsit ca ele nu exista.Sintem un popr retrograd fara viziune si absolut necivilizat.Ce sa mai spun de egoism,rautate si prostie?Biserica nu este de acord?Pai nu este TOLERANTA conceptul de baza al crestinismului?Imi pare rau sa spun dar biserica ortodoxa se apropie din ce in ce mai mult de inchizitie prin modul de manifestare si de exprimare.Si sa ma iertedumnezeu dar si preotii sint tot oameni!
2. iulian 73
"da sunt de acord cu legalizarea prostitutiei.Altfel cum vrem sa intram si noi in randul tarilor cu adevarat democratice.trebue sa mergeminainte, nu sa batem pasul pe loc.Drogurile oricum se consuma iar prostitutia se face si ca vrem si ca nu vrem ,atunci de ce sa nu profitam de pe urma lor?asa cum la tutun si alcool se platesc taxe si impozite la fel trebuie si la drog si prostitutie."
3. Andreea - Iaşi
"Nu cred că statul român are nevoie acum de legalizarea prostituţiei. Dacă s-ar legaliza, ar trebui ca fiecare prostituată să beneficieze de multe "favoruri" din partea statului, cum ar fi controale şi medicamente gratuite, plus multe altele.... Şi toate astea doar pentru femei care sunt înnebunite după sex? De unde are România bani de aruncat pe aşa ceva? Şi oare cum ar fi ca prostituatele să taie chitanţă? Penibil, clar. Ce ar scrie pe contractul acestora de munca? Prostituată... sau persoană care oferă sex pe bani? Este de-a dreptul intrigant!!"
4. marinela
"Sunt de acord cu legalizarea prostitutiei, deoarece cred ca traficul cu carne vie s-ar diminua simtitor. Banii ar intra la buget si interlopii ar disparea, iar fetele o sa beneficieze de servicii medicale si implicit s-ar reduce bolile cu transmitere sexuala."
5. Paul
"Prostitutia, cea mai veche meserie, a existat, exista si va exista mereu cu sau fara forme legale! Are rost sa continuam sa fim ipocriti si sa negam evidenta? Legalizand prostitutia si incriminand proxenetismul, le oferim o sansa in plus prostituatelor si clientilor sa stea ceva mai departe de boli si in plus vine si un ban la bugetul de Stat...eventual necesar platii pensiilor, fara a mai fi nevoiti sa intindem mana la FMI. Prostitutia exista si exista si pe vremea lui Ceausescu...de ce sa nu intre si un ban la buget?"
6.Jeleu
"PROSTITUTIA TREBUIE LEGALIZATA! BISERICA SA NU SE BAGE, am vazut destui preoti care se ard in cur si fac handjob-uri altor barbati si pe urma vin toti crestinii terminati sa le pupe mana. Prostitutia este cea mai veche meserie din lume si se va face oricum in continuare. De ce sa nu avem de castigat din asta? De ce sa nu le ia si lor impozit"
7.Cristi
"E simplu: NU poti legaliza ceva ce Dumnezeu a stabilit ca fiind ilegal. Cititi porunca: "sa nu preacurvesti". Nu e vorba aici de preoti sau Biserica, ci aceasta este vointa Domnului: NU preacurviti. Fratilor, fiinta umana nu este un animal. Aici e greseala sistemului de educatie materialist in care se preda evolutionismul si alte tampenii. Noi oamenii suntem creeati dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu. Avem o mare demnitate. Nu suntem doar trup, ci mai ales suflet nemuritor. Sufletul deci va trece de moarte si se va prezenta in fata Domnului. Ce vom spune atunci? Ca statul a legalizat prostitutia, ca statul ne-a dat voie? Cine e statul? Un sistem corupt... Daca Dumnezeu spune NU, nici o autoritate lumeasca sau ingereasca n-are voie sa spuna contrariul. Ce inseamna prostitutia? Este reducerea femeii la o bucata de carne, la obiect. Omul nu este o bucata de carne, nu este un obiect. E pacat ca atata lume nu intelege, caci nimeni nu le-a explicat... Se aseamana omul cu cainele sau pisica? La trup da, dar nu la suflet! Pentru ce a murit Cristos pe cruce? Cine l-a omorat? - pacatul intregii omeniri, si in particular preacurvia (necuratia). N-ati citit ca cei curati cu inima il vor vedea pe Dumnezeu? Renuntati voi la Paradis, la fericirea vesnica si alegeti focul vesnic al iadului pentru cateva clipe de placere? Merita? Eu zic ca nu. Voi sunteti liberi sa alegeti ce doriti..."
8. vali
"De ce sa nu ramanem ipocriti in continuare? De ce sa intre banii negri tot in buzunarele tiganilor? De ce sa fim nevoiti sa gandim si sa luam decizii pentru noi? De ce sa recunoastem ca drogurile si sexul sunt probleme legate IN PRIMUL RAND de educatie?"
9.Cristi
"Oricum prostitutia exista si nu poate sa fie starpita. Atunci sa o acceptam si sa o fiscalizam. Daca ne gandim ca de la revolutie incoace fiscul a ratat aproximatix 4 miliarde de EURO, adică 25% din actualul imprumut extern..."
10.european
"nu sunt consumator de "dame de ocazie" dar sunt de acord cu legalizarea prostitutiei. Argumentele mele sunt ca oricum ,legalizate sau nu ,este o realitate ca avem prostituate pe marginea soselelor sau pe la hoteluri , asa ca de ce nu cu acte in regula in plus control medical, impozite la stat si hartie mai putin consumata. Adica amenzile pe care le primesc acum si nu le plateste nici dracul. Ce mai circ pe la televizor , ca vai alte probleme serioase nu mai au politicienii sau preotii ca este un pacat.... Auzi , da cand un bosorog de preot o "iarta" de pacate pe o domnisorica acolo sau cand platesti la nunta, botez sau deces fara sa primesti chitanta alea nu mai sunt pacate? Asta este indoctrinare tip romaneasca combinata cu comunism imputit care ne-a tinut pe loc atata amar de vreme. Noi romanii suntem de o aroganta uluitoare, adica vezi doamne cine suntem noi, adica noi suntem mai ai dracu ca nemtii, francezii, olandezii, si altii , macar sa-i copiem si sa ajungem la stadiul lor. Inca o data, nu sunt implicat in nici un fel in domeniul prostitutiei dar sunt de acord cu legalizarea in virtutea principiului ca trebuie sa scapam odata de indoctrinarea asta imputita si din alte sectoare nu nu mai din cel al prostitutiei. Si s-ar bucura si doamnele nu numai barbatii. Zicea bine cineva pe un site ca politicienii sunt mai prostituati si cu acte in regula decat fetele de pe centura. Inclin sa-i dau dreptate din moment ce politicienii din tabara adversa celor care initiaza un proiect sunt tot timpul gica contra, adica domnule daca esti un politician adevarat recunoaste ca proiectul initiat de colegul tau din alt partid este bun, n-am auzit asta la vreun politician din tabara adversa lui Basescu . Si uitati-va ca toate sondajele indica pro legalizarea prostitutiei."
11 .A.
"ce facem, dam anunturi in ziar sau pe site-urile agentiilor de regrutare de personal, angajam curve,facem preselectie...cat despre droguri, tu stii ce crestere economica am avea daca am cultiva pe suprafetele agricole pustii canabis? "

Avem pareri pro si contra ...E cert ca nu putem inchide ochii ca si cum nu ar exista , dar totusi nu as merge pana la initierea unei legi, LAUDA cu/din acestea . O dezbatere prinde si a prins bine . A atins mobilizarea poporului . Sunt de acord sa existe o situatie a prostituatelor , sa li se faca analizele medicale ,ar fi de dorit sa fie practicata civilizat prostitutia , dar nu considerata o meserie , cum se priveste si doreste . Nu cred ca vrem sa vedem pe listele de joburi preselectii pentru ea...
Nu doresc sa incerc drogurile ...SPUN NU DROGURILOR ... Sunt visatoare , ador sa zbor ,sa visez...is optimista :P... dar vreau sa zbor normal ... nu cu suplimente daunatoare!!! Insa e o alta latura a oamenilor care are nevoie de imbunatatiri,restrictii bine stabilite...m-am saturat sa tot aud fel de fel de stiri si cazuri despre stupefiante,consumatori , retele,moarte prin supradoza,crime...MAFIA DROGURILOR ...
Trebuie sa avem atentie si in atentie aceste subiecte .

Surse de inspiratie : http://www.realitatea.net/comentarii_sondaj_842.html , http://www.ziare.com/actual/eveniment/09-23-2009/legalizarea-prostitutiei-si-a-drogurilor-in-romania-trend-european-895133 , http://www.realitatea.net/comisia-prezidentiala-propune-legalizarea-prostitutiei-si-dezincriminarea-consumului-de-droguri--cum-comentati_621307.html

Niciun comentariu: