duminică, 27 septembrie 2009

Candidatii la Presedentie, niveluri de "investitori"politici

Politica .


Citind din "Cadranul banilor" de Robert T.Kiyosaki si Sharon L.Lechter , capitolul "Cele sapte niveluri de investitori " ,a aparut ideea de azi ,de fapt exercitiul de la sfarsitul fiecarui nivel : Cunoasteti vreun investitor specific acestui nivel ?", formularea raspunsului m-a trimis , mai mult in sfera politica :)) decat in cea economica ....am identificat asemenarea nivelurilor de investitorilor economici cu nivelurile oamenilor ce fac parte din politica romaneasca , mai precis, cu candidatii la Presedentie .

Continutul textului de mai jos este adaptat situatiei dorite , obiectivului meu , si anume atragerea atentiei, interesul cetatenilor spre realitate .Nu indiferentei ! Fotografia e inspirata din povestea purcelusilor prezidentiali ,un clip difuzat :P.



Nivelul 1 : "Cinciul POLITICIc "

Potrivit psihiatrilor, cincismul este o combinatie dintre teama si ignoranta care da nastere unei atitudini AROGANTE . Acest tip de om,omul-cinciu,participa adesea prea tarziu la schimbarile majore ale societatii , asteapta pe altii sa iese in fata pentru ca apoi sa vina si el cu tot felul de dicursuri , "masuri bune", "programe inteligente". E candidatul , liderul politic ce nu are prea mare personalitate , charisma, nu risca , vrea si posteaza doar in ipostaza de clona ,copie Obama . Are lacune in domeniu,domenii sau lipsa de curaj ; oamenii cinciu sunt cei mai edificatori ai zicalei "Dupa razboi multi viteji se arata ",rareori auzindu-i spunand ceva bun ;va pot spune ce anume nu va merge , dar nu va pot lamuri ce trebuie facut.
Cu alte cuvinte guita multa , si tot timpul cauta vinovati , el fiind cel mai "inteligent" , stabil si conservator de traditii.E "prostanacul" din Mondenii.
Partea cea mai proasta in cazul cincilor e ca ii infecteaza si pe cei din jur cu teama lor profunda , deghizata in inteligenta .
La origine , cincii au fost o secta din Grecia antica , dispretuiti de ceilalti din cauza arogantei si a faptului ca sfidau meritul personal si succesul . Au fost supranumiti "oameni-caine" ( cinic provine din cuvantul grecesc pentru caine ) . Cand vine vorba de politica,bani de dramuit, lumea e plina de oameni-caine ...dintre care multi sunt inteligenti,eruditi . Nu-i lasati sa va naruie visele . E adevarat ca lumea politicii e plina de sarlatani, mincinosi ,pungasi, oameni ai interesului escroci , dar care domeniu nu e ??
E posibil sa stiti asta , sa va feriti chiar de el , dar daca nu si luati atitudine , iesiti sa spuneti , feriti cu tarie,inteligenta si manifest public de ei , de cincii , nu aveti cum sa demonstrati ca stiti , ferii si pe altii .


Nivelul 2 : "politicianul papusa-floare "
-
Acest om nu respecta niciun fel de regula sau principii . E vesnicul absent din Parlament ,vesnicul candidat ce are lumi proprii pe care le identificam in discursurile sale .
Mimeaza comportamentul "papusei floricica :))":
-"fata de Barbie" in fata camerelor (tine un discurs ingrijit , atent la imbracaminte si freza :D in fata camerei pentru ca se stie filmat , apoi pleaca),
- iresponsabil"a", absent din Parlament cu zilele si lunile desi este un reprezentat ales de popor (explicatie cred ca ar fi "garderoba ":)) ) ,
-"inovator", mereu in cautarea unor metode si tehnici noi , expuse in discursuri , dar in realitatea noastra neprezentate concret :
-"liber",fara casnicie , dar curand, de dragul "promovarii", proaspat casatorit in stainataturi :)),luna de miere promitand a fi campania electorala:)), de-a dreptul ginerica,nu?? ...
-"ofilire"cand apare greu ;
-fara program ....
-e inteligent , dar nu inzestrat cu arta de a conduce Romania.


Nivelul 3 : "jucatorul "

E candidatul potrivit situatiei , inovator , cu caracter bine conturat, , direct, subiect de realitate ce cauta solutii ; persoană influentă , aflată într-un post sau într-o funcție în raport cu cele din subordinea sa , autor, făptaș , cauta ponturi ,face scurtaturi mereu pe urmele secretului , se avanta cu capul inainte in "joc" , e tot timpul "peste ",are charisma, se baga sub pielea interlocutorului , nu vorbeste despre pierderi,are incredere in viitor ,iar asta va aduce de la sine,,mai tarziu si un lucru bun . Face greseli pe care apoi le recunoaste .
Vine cu solutia imediat , chiar daca nu e cea mai buna . Si ,dupa cum spun si marii specialisti , e bine sa alegi solutia expusa , gasita in timpul necesar , decat sa astepti solutia cea mai buna , dar intr-un timp mult prea intarziat .

Nu am identificat toti candidatii "investitori " ....ar mai fi "independentul ",dar poate alta data ,pentru ca omul nu prea m-a atras in jocul asta...a ramas cam anonim va sa zica ???
Aceata e postarea mea de azi . Exercitul meu consta in identificarea "investitorilor" politici ... Cunoasteti candidatul specific nivelului ?

Un comentariu:

Anonim spunea...

In politica conteaza foarte mult cr
edibilitatea,prestigiu,prestatia,im
aginatia si prestanta.Cine va sti
sa-si atraga aceste componente de partea lui si sa le utilizeze in fa
voarea lui acela va castiga alegerile.In turul doi vor fi Prese
dintele si cu Primarele.