luni, 3 mai 2010

Training IDEOLOGIE.POLITICI PUBLICE




Alexandru Duminica , OTPDL Teleorman si subsemnata , Raluca Mazilu ,cursanti ai Scolii Nationale de Management Politic OTPDL ,proiect in parteneriat cu ISP , am sustinut , la Turnu Magurele , sambata, 1 mai , trainingul Ideologie.Politici Publice , incepand cu ora 18:30 .
Participantii , in numar de 15 ,au fost din randul simpatizantilor,membrilor si chiar leaderi din OTPDL Turnu Magurele , Rosiori ,Alexandria .




Partea 1 , Ideologie , sustinuta de Alex a cuprins doctrina crestin-democrata, liberala, conservatorismul si social -democratia .



Testul remember-ului celor spuse fiind apoi notat cu lux de amanute pe flipchart ,fapt ce ne-a bucurat foarte mult .
Timpul Ideologiilor ,initial 18:30-19:30 , a fost decalat cu o jumatate de ora , participantii fiind interesati de tot ce presupune doctrina , activi,punand multe intrebari .











Partea a doua , Politici Publice ,20:15-21:45, prestata de mine , a fost structurata pe definitie, elementele politicii publice, cele 6 etapele de realizarea a unei politicii publice ,probleme de politici publice ,politica publica vs politica privata (de exemplu cetateanul nemultumit de sumele impozitate imputate sub legislatia in vigoare atat timp cat va actiona individual ,cautand sa obtina de la organele fiscale o derogare de la lege in favoarea sa, discutam de o poblema personala,o politica privata; declansarea unei actiuni de modificare a legislatiei de catre respectivul cetatean impreuna cu alte persoane afectate de aceeasi problema in mod direct sau indirect transforma problema intr-una publica ). actorii politici .







Mie mi-a revenit si proba practica , workshop- ul pe politici publice . Am constituit 4 echipe si ma pot mandrii chiar ca au iesit politici publice viabile , care au trezit interes si celorlatii .




In continuare am si parerea Monicai Vasilescu , membru OTPDL Alexandria .




" Formarea tinerilor teleormăneni, metodă adoptată de PDL


PDL a hotărât să investească în tineri prin diversele proiecte ce au ca scop transmiterea mesajelor politice în cadrul partidului. Astfel, sâmbătă, la Turnu Măgurele, s-a desfăşurat primul training susţinut de Alexandru Duminică din Teleorman şi Raluca Mazilu din Mehedinţi, doi tineri implicaţi într-un proiect denumit “Cursuri de Management Politic” ce are scopul de a iniţia formatori interni în domeniul managementului politic.
La întâlnirea de sâmbătă, Raluca Mazilu a început prin a spune că acest curs face parte dintr-o serie de training-uri incluse într-un proiect la nivel naţional al OT PDL ce urmăreşte formarea, din interiorul partidului, a unei echipe de tineri care să facă parte, pe viitor, din clasa politică la nivel
local şi nu numai.
În prima parte a cursului de sâmbătă, Alexandru Duminică a prezentat “Ideologie”, după care a urmat cea de-a doua parte numită “Politici Publice”, susţinută de Raluca Mazilu.
Pe parcursul derulării cursului s-a creat o parte interactivă cu participanţii, trainerii au pus întrebări, stimulând astfel implicarea directă a cursanţilor în cadrul training-ului.
De asemenea, efortul depus de traineri, pentru că aceştia s-au străduit să iasă totul bine, dar şi participarea efectivă a cursanţilor au făcut ca totul să meagă ca pe roate, scopul celor implicaţi fiind atins.
Trainingul s-a încheiat cu acordarea de diplome participanţilor, dar nu înainte ca cei care au luat parte la eveniment să completeze colile înmânate fiecăruia pentru feed-back şi, de asemenea, pentru a le da o notă trainerilor.
Participanţii au plecat cu ideea că astfel de cursuri sunt bine venite în vederea dobândirii de noi cunoştinţe, abilităţi sau atitudini, extrem de necesare, mai ales când te pregăteşti pentru un anumit domeniu."

Niciun comentariu: