luni, 10 mai 2010

Cursuri de management politic,Modul II





In weekend am fost prezenta la cea de-a doua intalnire a Scolii Nationale de Management Politic.

Tema ,,Comunicare organizationala si leadership”
Proiect: Cursuri de management politic,
Seminar nr 2

Locatie : Parcul Natural Bucegi Cota 1600, Moroeni – Dambovita

Perioada: 7 – 9 mai 2010
Organizator: OT PDL in colaborare cu Intitutul de Studii Populare si Fundatia Konrad Adenauer


Subiecte:

- Cultura organizationala si comunicarea organizationala: cultura organizatiei, obiective, valori, simboluri,

- Tipologia comunicarii organizationale; comunicarea interna, comunicarea externa

- Tipuri de conducere, conducerea organizatiei

- Liderul organizatiei (lider vs conducator )

- Adaptarea organizatiei la schimbare




Invitatii modului II: Sebastian Lazaroiu, consilier prezidential; Florin Popescu, presedinte Consiliul Judetean Dambovita; Valentin Calcan, senator PDL, Cristian Hrituc , presedinte OT PDL
Curs sustinut de: Alice Ratyis, Ioana Grindean




Prima zi , vineri a fost ziua de analiza , fiecare dintre noi ne-am expus primului training intern practicat in teritoriul .
Prezentarea a insemnat :
- perioada ,tema ;
- participantii ;
- obiectivele de invatare
- durata ;
-desingul de training .
Dezbatere 1 : La "Comunicarea la nivel local în perioada guvernarii "
invitati au fost: Sebastian Lazaroiu, consilier prezidential, presedintele Consiliului referire la negocierele cu Fondul Monetar International, masurile luate de GuvernJudetean Dambovita, Florin Popescu si Cristian Hrituc, presedintele interimar al Organizatiei de Tineret a PDL. Principalele subiecte abordate de invitati au facut si nevoia de tineri in politica.

"Presedintele Consiliului Judetean Dambovita, Florin Popescu ne-a ridicat mingea la fileu si deschis un subiect vizand tineretul PDL. A vorbit despre despre maniera tinerilor de a face politica si despre faptul ca scena politica romaneasca are nevoie de o infuzie de tineri. Domnul Florin Popescu, ne-a dat ca exemplu echipa lui de tineri de la Dambovita ca sa ne convinga ca se poate face administratie publica si cu noua generatie de politicieni.

Cristian Hrituc a mentionat ca noi, tinerii, trebuie sa ne formam dupa modelul politicianului tehnocrat cu specializare precisa si solida intr-un domeniu si sa ne distantam de modelele politicienilor de conjunctura care vorbesc mult si fac foarte putin

Alta observatie care s-a facut a fost aceea ca in prezent Romania nu exista foarte multe dezbateri politice publice. Deasemeni, oferta clasei politice satisface foarte putin cererea electoratului si cu atat mai putin a electoratului tanar. Lipsa acestor dezbateri publice duce la cresterea absenteismului la vot si la o perceptie gresita a cetateanului asupra scenei politice pe care are tendinta de a o demoniza “in corpore”".





Sâmbata, 8 mai 2010, am inceput cu Teoria 1 Comunicare – intre teorie si practica ,Alice Ratyis.
S-a continuat cu dezbatere: Comunicarea la nivel local în perioada guvernarii. Organizarea echipei de comunicare. Comunicarea interna si externa. Invitati : Sebastian Lazaroiu, Valentin Calcan.

Intre 15:00 – 16:30 Teoria II – Cultura organizationala si comunicarea organizationala: cultura organizatiei, obiective, valori, simboluri;Teoria III – Tipuri de conducere, conducerea organizatiei.Testul de leadership .
Dupa masa de pranz si plimbarea la Pestera Ialomitei- zona exceptionala - am reanalizat trainigurile , de data asta fiind noi moderatorii discutiilor , fara trainer-itele noastre :P.



Duminica, 9 mai, ora 9:30-12:30 FEEDBACK-ul teorie cu Florin .Exercitii si exemple practice : tema trainingurilor viitoare , prezentarea . Vom tine training-uri pe urmatoarele teme: Comunicare Organizationala, Resurse Umane, Doctrina si Relatia cu Mass-Media.

Urmatoarea intalnire va fi in septembrie , avem deci 4 luni sa ne desfasura ca formatori interni si sa reusim sa facem ce ne-am propus . Concluzii





Niciun comentariu: