miercuri, 5 mai 2010

Training Gestionarea resurselor umane in partid.Politici interne












Prezenta,Raluca Mazilu si Dan Suciu , OTPDL Covasna ,AZi,5 mai 2010 , am fost formatori interni pentru echipa portocalie din Mehedinti .



Tema trainingului: "Gestionarea resurselor umane din partid.Politici interne.",ora 17:15,Sala Oglinzilor,in municipiul Drobeta Turnu Severin .


Partea I,teoretica, am structurat-o astfel :

1.Definirea partidelor politice ;
2.Nivele de organizare
3.Functiile partidelor
4.Resursele partidelor politice
5.Criterii-analiza unui partid politic ,aici referindu-ma la capacitatea efectiva a unui partid de a se organiza eficient , de a organiza un guvern , precum si de a genera politici publice (tema tratata cu amanuntul in trainingul de la Turnu , cu Alex.)

Dan Suciu ,incepand cu ora 18:10,s-a ocupat de partea implicativa ,respectiv experienta politica , a transpuns generalul meu in specific ,facand totodata si o evaluare .
Participantii,cei 15 colegi ,toti din municipiu , au fost activi , interesati si , cum a spus si Denisa Ghita , echipa ei - constituita pt workshop, parte de care urmeaza sa va povestesc imediat - critici,carcotasi constructiv :) .

Atragerea de noi membrii prin crearea unui eveniment , mesaj a constituit workshopul politicii interne .
S-au format 4 echipe, iar desemnatul lider de promovarea ne-a expus , dupa cele 15 minute de lucru , "publicitatea" prin care ar mari numarulul de membrii din partidului . S-a dorit un eveniment de socializare ( discoteca , concursuri ) - echipa 1, echipa 2 s-a gandit la transmiterea mesajelor prin dezbateri , traininguri,pregatirea tinerilor .Echipa 3 a dorit un meeting pentru protectia animalelor, ce avea drept obiectiv atragerea protectorilor de animale . Echipa 4 s-a gandit la o strategie cu leaderii .
Motivarea a constat in 3 premii-cutii de bomboane ; premiul 1 echipa 2 , premiul 2 echipa 1 , premiul 3 echipa 4 .

Formularul de evaluarea a fost partea scriptica , cu ocazia asta ni s-a facut feedback-ul .Dupa care au fost inmanate diplomele de participare .

















Organizatia mehedinteana a avut parte de primul trainigul si ma bucur tare ca scopul nostru a fost / e primit ca atare .
Asta ne face sa avem si mai multa responsabilitate , sa tratam cu seriozitatea tot ce intereseaza si sa ne pregatim mai departe .
Sa credem si mai mult ca Scoala Nationala de Managment Politica e proiectul potrivit .

Multumim mult! Semnat Raluca & Dan - echipa Mehedinti-Covasna
.

PS.Pentru partea organizatorica, sala si toate celelalte , am primit sprijinul si ajutorul domnului presedinte CJ,primvicepresedinte BPJ Marius Balu, al lui Andi Nodit,vicepresedinte BPJ PDL Mehedinti si Stelescu Armand ,vicepresedinte BPJ OT .

Niciun comentariu: