miercuri, 19 mai 2010

Mare agitatie azi ,mitting !!!Sariti lumeeee!




Mare agitatIe azi ,mitting cu 60.000 de oamenii se doreste !!!Sariti lumeeee!

TV, unele :P, spun de 30.000 de protestatari prezenti , altele 40.000 etc ...
Dar cine sunt protestatarii ? De ce au iesit ? Ce Romania au si respectiv ce Romanie vor ? Cine scrie despre cat a costat protestul de azi ?Faceti un calcul. Veti ajunge la o suma imensa. Apoi va puteti intreba de unde au avut bani.
Guvernul Boc trebuie să deconteze politic şi electoral situaţia limită în care a ajuns criza. Asta nu doar pentru că a înşelat speranţele celor care credeau că nu va continua practicile nefericite ale predecesorilor – mă refer în primul rând la clientelizare şi la cheltuielile pentru „băieţii deştepţi“ arondaţi pe lângă partid –, ci şi pentru că nu a luat măsuri din vreme şi a ascuns realitatea.Dar cine va plăti pentru situaţia care se va crea dacă măsurile guvernului vor fi blocate şi România va intra în colaps? Opoziţia, televiziunile mogulilor, liderii de sindicat, minerii care se pregătesc să vină la Bucureşti? Sau tot „pensionarii, cărora li se ia bucăţica de pâine de la gură, bebeluşii şi mamele nefericite care îşi pierd alocaţiile, salariaţii disperaţi care nu-şi vor mai putea întreţine familiile, bătrânii care îşi vor sfârşi zilele în mizerie“?

Si asta vreau sa ne intrebam .
Succes

O exagerare necesara. Romanii ies in strada. Din ce in ce mai multi. E criza, e nasol, iar nenorocitul de Basescu, presedintele lor care le spunea sa faca economii in 2008 , in timp ce Tariceanu vedea economia cum duduia, le-a dat vestea proasta: strangem cureaua. Boc e cel care asteapta ouale stricate in Palatul Victoria. Asta e soarta premierilor. Dar de ce ies oamenii in strada? Si cine sunt ei? Ei bine, sunt niste ratati, cei mai multi dintre ei. Cititi explicatia din DEX pentru a intelege ce inseamna ratat. La fel cum ies acum in strada, asa s-au imbulzit romanii la salariile nenorocite de la stat. Familii intregi s-au bucurat ani de zile de privilegii. Concedii lungi, frecat menta la greu, spagi, afaceri cu institutiile statului, drepturi colosale etc. De ce au facut-o daca e asa de rau sa lucrezi la stat? I-a fortat cineva?

Ei bine, nu i-a fortat nimeni sa lucreze la stat. Ei au vrut pentru ca stiau ca au sansa de a trece prin viata pe acelasi scaun fara sa-i deranjeze nimeni. Nu a contat cat de competenti sunt. S-au lipit. Acum vreo doi ani, vorbeam cu niste cunoscuti care lucreaza la stat si am intrebat ce va face fiica lor dupa facultate. “Pai, i-am aranjat deja sa o angajam la noi (n.r. o institutie de stat)”. Vreti sa va convingeti? Mergeti la TVR sau la o institutie sponsorizata de stat si strigati de jos “mama, arunca-mi cheile la masina” sau “tata”. Veti vedea imediat cum apar la geamuri zeci de persoane. Acum a venit momentul sa strangem cureaua, dupa ce i-am dat gauri peste gauri pentru ca ne-a crescut burta si curul. Statul a fost generos. Mult prea generos in timp ce presa i-a pupat mana pentru contractele publicitare si a tacut chitic. Generozitatea s-a dublat in campania electorala. Dar s-a terminat. Atat pentru presa, cat si pentru bugetari."sursa REPORTER VIRTUAL

Nota: Nu suntem toti ratati, adica intreg poporul. Nu toti care lucreaza la stat sunt incompetenti, dar cei mai multi au ars gazul de pomana pana acum ,asta e dureros .:P



NOTA: Nu va scrie nimeni. De ce? Asistam la o lectie de manipulare in masa. Se cere demisia lui Basescu si a Guvernului Boc. De ce nu cer si demisia FMI? :) Pentru ca nu mai pot fura, pentru ca au secatuit bugetul prin sistemul PCR (pile, relatii, cunsotinte) timp de 20 de ani. Am scris despre ei aici: un popor de ratati. Oricine ar fi la putere, situatia e limpede: nu mai sunt bani.

PS. ,, E MOMENTUL sa facem fiecare ce ne sta in puteri pentru a transmite adevaruri vitale in aceste momente grele.
E timpul sa vorbim cu copiii, parintii sau bunicii nostri, cu colegii, cu vecinii, cu cunoscutii, e timpul sa stopam manipularea si bataia de joc.
Nu este numai vina lor ca ajung sa creada in otrava care li se administreaza zilnic, precum picatura chinezeasca. Nici doar a mogulilor.
E si vina noastra, a celor imuni la manipulare, care ne-am resemnat cu ideea ca n-avem ce face.
Da, dialogul cere timp, naste controversa, dar merita sa coborâm din turnurile noastre de fildes, sa dedicam acest timp.
Pentru copiii nostri. si pentru iarba verde de acasa…
AVEM NEVOIE DE ADEVAR CA DE AER”

2 comentarii:

Sunt Roman spunea...

Dreptate Divina ar fi atunci cand or sa plateasca spiridusii lui Mos Gerila.....toti indiferent de lungimea limbii sau de cat e ea de catifelata.
......Sunt primul care ti-a lasat comentariu. Ar trebui sa ma bucur sau ceva de genu ca ti-am spart gheata?

Mazilu Raluca spunea...

E nevoie sa citim in spatele cuvintelor ... bun jocul tau de cuvinte ! Sper sa ne mai auzim scriptic :P 1 Merci !