joi, 20 mai 2010

De ce nu se merge în Parlament?

o Cred că ultimele 2 săptămâni,prezenta parlamentarilor ne-a demonstrat foarte clar cum ar fi arătat aceste dezbateri privind masurile de austeritate. PSD şi PNL au refuzat în mod constant orice dialog. Masurile de austeritate trebuiesc adoptate cat mai urgent si Executivul a venit cu o soluţie realistă care ţine cont de factorul timp şi de modul în care PSD şi PNL au înţeles să blocheze orice dialog:asumarea raspunderii .
In Parlament ei nu ar fi făcut decât tot ce le stă în puteri pentru a amâna acest pachet de măsuri. Am fi ajuns la sfârşitul lui iunie cu pachetul blocat în Comisii şi prin proceduri.
Planul de austeritate este eficient doar daca il aplicam urgent, incepand chiar de la 1 iunie.
o Daca pana la 1 iunie Guvernul nu aplica masurile convenite cu FMI, fondul nu va elibera banii pentru Romania.
o Pentru a plati pensii si salarii statul va fi nevoit sa se imprumute cu dobanzi mult mai mari.
o Doar prin asumarea raspunderii putem respecta termenul de 1 iunie convenit cu FMI.


E important sa stim ca :

 Măsurile de reducere a cheltuielilor din sectorul public sunt însoţite de măsuri active pentru creşterea veniturilor şi pentru crearea de locuri de muncă.
 Legea pentru combaterea evaziunii si actiunile antievaziune ale ministerului de finante si ministerului de interne, vor aduce la buget bani din economia gri, iar acesti bani vor merge cu prioritate pentru sustinerea cazurilor sociale. In plus, Guvernul actionează cu prioritate pentru crearea de locuri de muncă: prin extinderea garantiilor pentru proicte cu confinantare europeană, prin eforturi pentru rambursarea datoriiilor statului către firme.
 Foarte important: si cei cu bani trebuie pusi să plătească costul acestui moment dificil, si tocmai pentru asta Guvernul a pus accize pe produsele de lux. Luxul se impozitează. Iar acesti bani merg pentru cazurile sociale.
 Reducerea contributiei la fondul privat de pensii nu este o certitudine. Trebuie sa asteptam decizia finala a Guvernului.
Se stie cu siguranta doar ca a fost o propunere venita din partea sindicatelor, in discutiile avute cu ministrul Finantelor.
Daca va fi asa, probabil va fi o masura temporara

 PSD a susţinut modificarea legii administraţiei publice pentru ca sedintele de consiliul local sa se poarte şi în limba minoritătilor. acolo unde minoritatile sunt mai mult de 20% din populaţie.
o Legea educaţiei nu este despre învăţământul în limba maghiară aşa cum vor să distragă atenţia PSD şi PNL, ci este despre reforma educaţiei.
Haideti să discutăm despre reforma în educaţie, nu despre sperietoare,* că vin maghiarii şi ne iau ţara.
Haideţi să discutăm despre cum facem o lege care să-i ajute pe copii să nu mai fie roboţi care reţin informaţia şi şomeri cu diplomă.
o Oamenii sunt mai interesati de cum se va schimba sistemul de invatamant si despre asta ar trebui sa vorbim.

 Legea lustraţiei urmăreşte o despărţire definitivă de trecutul comunist. PSD se simte direct vizat pentru că se consideră încă urmaşul Partidului Comunist. De aceea a şi anunţat că va depune contestaţie la Curtea Constituţională. Suntem siguri însă că odată trecută de Parlament, nimeni nu va mai putea opri ca această lege să intre în vigoare.



 Moţiuneade cenzură anunţată de PSD – PNL nu ţine loc de soluţii reale, cu cifre pe care oamenii le aşteaptă.
In acest moment, un guvern simpatizat ar falimenta populatia si ar amaneta viitorul romanilor.
 PDL îsi asumă aceste măsuri dificile în continuare, chiar dacă nemultumirea românilor este firească.
România merge pe sărmă si este este esential ca guvernul să actioneze ferm si clar.
Guvernul va dubla măsurile de austeritate cu măsuri active pentru creşterea veniturilor şi pentru crearea de locuri de muncă.
PDL îşi asumă partea sa de vină, însă responsabilitatea pentru bolile grave ale economiei romanesti o are toată clasa politică si, din păcate, din partea PSD si PNL lipeseste un mesaj de responsabilitate.


Totodata,Preşedintele a invitat PSD şi PNL la Cotroceni la dialog. Au refuzat. Sindicatele i-au invitat la dialog. Din nou au refuzat.
Dacă aveau cu adevărat soluţii, PSD şi PNL veneau cu cifre în dezbateri. Mai mult decât oricând, oamenii au nevoie de soluţii. Din păcate, PSD şi PNL vin doar cu vorbe şi cu moţiuni,este uşor să stai pe margine şi să vi cu promisiuni care nu au nicio acoperire în cifre. Este iresponsabil ca şi acum să faci aceste promisiuni, ştiindu-se foarte bine realităţile sociale..
Când doctorul îţi spune că eşti bolnav şi că trebuie să iei un medicament, nu poţi să dai crezare vrăjitoarei din sat care-ţi oferă un leac băbesc.
PSD şi PNL vin cu astfel de leacuri băbeşti şi când nu le acceptăm, vin cu moţiuni.


Acestea sunt lucruri reale, iar efectul acestora se va vedea.

Niciun comentariu: