joi, 10 martie 2011

PC este Dan Voiculescu, iar Dan Voiculescu este Intact

   Dan Voiculescu si-a turnat la Securitate colegi, prieteni si rude. Si nu pentru ca se afla in vreo situatie limita, cu un pistol la propria tampla sau a unuia dintre apropiatii sai, asa cum li s-au intamplat multor detinuti politici sau multor parinti de frontieristi. Dan Voiculecu a turnat "pentru o bucata de paine", conform propriilor declaratii. Iar cine a trait atunci stie ca este vorba despre o bucata de paine mai mare, mai alba si mai gustoasa decat a celorlalti. A vandut oameni ca sa-i fie mai bine, ca sa ajunga mai in fata, mai bogat, ca sa profite mai mult. De aceea el este odios.

Iar cine inghite aceasta odiosenie, cine trece senin peste ea si chiar n-o serveste impachetata pasamite in interese politice pragmatice este la fel de odios. Caci niciun interes politic, nicio obsesie antiBasescu sau anti cine o mai fi nu poate justifica asa ceva.
Pentru Crin Antonescu este momentul adevarului. Cel care a infierat-o pe Mona Musca, responsabila de acte infinit mai marunte decat Felix, cel care a scos pe gura fraza "in PNL nu pot sta la un loc turnatori si turnati", este in clipa unei decizii majore. Cu tunatorii sau cu turnatii, de partea cui ramane?

Raspunsul l-a dat deja impreuna cu cei mai multi dintre liberali care cred ca in politica e permis orice compromis daca e profitabil.

Crin Antonescu sustine ca PNL nu are nimic de-a face cu Dan Voiculescu, ci cu Partidul Conservator. Sa nu ultragiem inteligenta nimanui! PC este Dan Voiculescu, iar Dan Voiculescu este Intact. La asta se reduce toata mizeria acestui compromis care, sunt convinsa, va supravietui momentului. Mona Musca nu a fost profitabila pentru PNL de aceea a plecat. Dan Voiculescu este profitabil si de aceea ar putea ajunge al doilea om in stat. La asta se reduce revolutia bunului simt in varianta Antonescu.

Niciun comentariu: