duminică, 20 martie 2011

Ce face OTPD-L pentru romani?

     Intr-un interviu acordat Ziare.com, presedintele Cristian Hrituc :



"As vrea sa va punctez urmatoarele actiuni: acum un an am participat si noi la Fondul Solidaritatea si am strans o suma consistenta de bani. De asemenea, dupa fiecare calamitate naturala care s-a abatut asupra Romaniei am dus ajutoare sinistratilor.

Insa OTPD-L nu este numai o organizatie reactiva, lucram si la partea de politici publice pentru tineret, propuneri pe care le trimitem celor care au puterea de decizie. Si nu in ultimul rand, faptul ca OTPD-L a accesat anul acesta 50.000 de euro pe care i-a investit in pregatirea tinerilor demonstreaza faptul ca pregatim generatia de maine de politicieni si incercam sa ridicam la maxim standardul calitativ si competitiv al acestora.
Aveti actiuni proprii sau va bazati doar pe notorietatea unor membri ca
Elena Basescu?

Avem la nivel national sute de actiuni si oricand puteti afla despre activitatea noastra urmarind site-ul nostru si al organizatiilor din tara. Elena Basescu pentru OTPD-L reprezinta foarte mult. Pot sa va spun doar atat: cu ajutorul ei am reusit sa ajungem membri cu drepturi depline YEPP (Organizatia Tinerilor Populari Europeni).

Ce proiecte de legi pentru generatia tanara aveti in plan?

Pregatim un pachet de legi pentru tineri, adica Legea Tinerilor si Legea Voluntariatului. Pot sa va spun ca Legea Voluntariatului in conceptul pe care il gandim noi, unul de dreapta, va viza, din principiu, stimularea implicarii, dar si asumarea responsabilitatii.

Spuneti-ne cate ceva despre dvs. Cine este presedintele tinerilor democrat-liberali?

Un tanar care va parasi in acest an Organizatia de Tineret, deoarece implinesc varsta de 35 de ani. Sunt multumit de echipa de tineret cu care am lucrat, de aceea prefer sa vorbesc despre ea si realizarile ei, decat despre mine.

Care este modelul dumnevoastra de om politic din Romania? Dar din strainatate?

Traian Basescu - pentru simplul fapt ca a fost politicianul care s-a batut cu toata lumea, inclusiv cu propriul partid cand a fost nevoie, pentru modernizarea Romaniei.

Angela Merkel pentru ca stie sa imbine eleganta cu fermitatea.

Faceti un top 3 al celor mai slabi politicieni din Romania, in aprecierea dumneavostra.

Victor Ponta pentru faptul ca nu reuseste sa se profileze ca un viitor prezidential.

Pe al doilea loc l-as numi pe
Mircea Geoana. Fostul presedinte PSD este tipul de politician care nu poate da o reactie pe moment.

Si l-as nominaliza si pe
Marian Vanghelie, care cred ca face de ras denumirea de politician.


Faceti un top 3 al celor mai apreciate femei din politica romanesca.

Mona Musca: datorita a doua legi despre care nimeni nu mai recunoaste ca sunt creatia ei. Ma refer la Legea 544 - accesul liber la informatii, si la Legea 217 - pentru prevenirea si combaterea violentei domestice. Mona Musca a fost si este esenta bunului simt, pe care PNL, din pacate, a pierdut-o.

O apreciez si pe Anca Boagiu pentru ca tace si face. Si-a demonstrat echilibrul in dezbaterile politice din cadrul PD-L.

Si ca sa nu se spuna ca sunt subiectiv o sa spun un nume care, dupa parerea mea, va ajunge in scurt timp sa faca politica la varf. Si ma refer la Alina Gorghiu.

Care considerati ca este cea mai buna masura luata de Guvernul Boc?

Codul Muncii. Este un cod in care, in opinia mea, in sfarsit ofera angajatorului (beneficiarul de servicii) sansa de a fi pe picior de egalitate cu angajatul (prestatorul de servicii). Pana acum, firmele mari aveau retineri in a angaja cu carte de munca, pentru ca stiau cat de greu este de dat afara un angajat, care poate la un moment dat nu isi facea treaba cum trebuie si aducea prejudicii firmei.

Dar cea mai grava eroare politica a Executivului Boc?

Cea mai grava eroare a fost cea cu pensiile militarilor. Este incredibil ca tu sa maresti pensiile, dar atunci cand pui in aplicare aceasta
lege sa nu faci previziunile necesare si sa ajungi in pozitia in care sa se intample ceea ce stim. Adica tu sa vrei sa le maresti, dar ele sa scada si, practic, astfel sa pierzi si puncte electorale.

Care vi se pare cel mai putin perfomant ministru din actualul Guvern?

Aprecierea trebuie sa o faca premierul pentru ca dansul lucreaza cu ministrii. Din punctul meu de vedere, cred ca in acest moment nu e problema de competenta, ci de cum comunica unii dintre ei.

Il sustineti pe Emil Boc sa ramana
premier?

Este premierul PD-L, iar eu sunt membru PD-L. Este omul care a modernizat Romania, care a castigat toate campaniile electorale si, asa cum imi place mie sa spun, este omul care, alaturi de Traian Basescu, se va regasi in manualele de istorie la pagina care va spune cum s-a transformat statul roman de la conceptul de stat comunist la cel de stat capitalist.

Niciun comentariu: