joi, 17 iunie 2010

Ziua Judecăţii de Apoi

Dupa cele intamplate ieri , furtuna-vijelie pe care am trait-o aseara in localitatea Strehaia,incep sa imi pun intrebari firesti si sa fac fel de fel de descoperiri .

In continuare atasez un articol despre Calendarul maya si nasa despre apocalipsa-din-2012.



Predicţia Zilei Judecăţii de Apoi este un fenomen cultural ca­re speculează evenimente a­po­caliptice şi cataclismice care se vor întâmpla în 2012. Aceas­tă idee a fost diseminată prin ne­numărate cărţi, situri web şi documentare. Previziunea se ba­zează pe faptul că, în cultura Maya, calendarul me­so­a­me­ri­can pe termen lung se termină în anul 5125, respectiv în data de 21 decembrie 2012, aten­ţio­nând asupra unor dezastre care vor schimba lumea. Exis­tă experţi în climat şi oameni de ştiinţă în protecţia mediului care consideră că Pământul a ajuns la un extrem care ar pu­tea genera extincţia. Unii a­depţi ai zilei de apoi spun că as­tronomii Maya au prevăzut ali­nierea Pământului, Soarelui şi centrului Căii Lactee la sol­sti­ţiul din 21 decembrie 2012. Con­form acelei predicţii, alini­e­rea este legată de precesia echi­nocţiilor şi este un semn de tranziţie între două epoci di­fe­ri­te ale universului. Printr-o nouă eră a lumii se înţelege o transformare de amploare, fi­zi­că şi spirituală, a omenirii şi a tuturor entităţilor, mai degrabă decât o apocalipsă.
Unii autori, precum Daniel Pinchbeck, accentuează că va fi vorba de o schimbare spi­ri­tu­ală mult mai profundă decât cea fizică, o „comutare a conş­ti­entului“, atenţionând asupra mo­dificărilor mai degrabă în ati­tudinea materialistică decât în lumea materială.

Niciun comentariu: