duminică, 13 iunie 2010

Gala preminantilor

Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Petru Funeriu, a participat ieri in judetul Mehedinti la două manifestări :

Conferinţa cu tema „Managementul educaţional în contextul descentralizării învăţământului românesc”
Alături de secretarii de stat din MECTS, Iulia Badea şi Cătălin Baba, dar şi parlamentarii mehedinţeni ai PD-L - senatorul Mihai Stănişoară şi deputaţii Doiniţa Mariana Chircu şi Cornel Ghiţă, prefectul judeţului – Ion Mîţu, primarul Severinului – Constantin Gherghe, viceprimarul Severinului – Mircea Grosu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi – Marius Bălu, precum şi inspectori şcolari din judeţele Dolj, Gorj, Vîlcea, Alba, Sălaj şi Mehedinţi.

şi „Gala premianţilor” ,proiect iniţiat de consilierul municipal PD-L, Veronica Nicolae, unde, pentru prima oară în istoria administraţiei locale postdecembriste,au fost premiati peste 350 de copii , toţi câştigătorii concursurilor şcolare naţionale şi profesorii îndrumători, precum şi elevii care au avut merite deosebite în plan artistic.




PS.Prezenta am fost la Gala premiantilor , un proiect cu adevarat de premiant ! Bravo Vera , Bravo conducerii judetului si la mai multe !
Multumim domnule ministru si speram sa ne vizitati si mai des !

Un comentariu:

dani spunea...

Au fost premiati peste 350 de copii, castigatori ai concursurilor nationale. Ce concursuri nationale?
Pai, voi lua ca exemplu: CONCURSUL “MICUL MATEMATICIAN”.
Cititi regulamentul concursului, subiectele, informati-va de la copiii care participa la aceste concursuri despre modul in care unii dintre ei ajung sa ia punctaj maxim ( se inspira din carti, ajutor de la invatator etc.). A luat punctaj maxim pentru 4 probleme - l-au urcat pe scena. La premiere.
Acum sa luam ca exemplu o olimpiada la care um elev a castgat un premiu I, II sau III la nivel national. Faza pe scoala ....faza locala...faza judeteana ...faza nationala. Nopti nedormite ,agitatie, stres,lacrimi …de bucurie cand isi vede numele printre primii pe lista finala. In dreptul numelui sau - sta scris judetul MEHEDINTI. Iar elevul e mandru de judetul sau mai ales cand ii aude numele rostit atat de des de catre ceilati concurenti.
Dupa luni de munca, primaria intelege ca pe acesti copii, putini la numar, sa-i urce pe scena si sa le inmaneze aceleasi premii ca si castigatorilor concursurilor, gen - Micul Matematician. 100 de lei si un trofeu . Au fost premiati in jur de 40 de OLIMPICI iar restul pana la 350 – mici matematicieni. Au pus semnul egal intre cei care prin multa munca au asezat numele judetului pe cele mai inalte trepte ale podiumului la Olimpiadele nationale si / cei care in 60 de minute, in propria lor scoala au rezolvat 4 exercitii, asistati de cine? – de propria invatatoare. Ce sa mai zic?.... Le-as sugera olimpicilor ca la anul sa patricipe la ,,concursuri “din astea la care reusita este garantata, caci pana la urma tot pe aceeasi scena si tot aceleasi premii obtin. Si in plus le ramane si timp sa stea pe mess...