vineri, 4 iunie 2010

Audienta

Bilantul audientei posturilor audiovizuale in luna APRILIE, si respectiv MAI :



Ce observam ?

„Audienta posturilor TV a scazut usor in luna mai, o tendinta sezoniera dictata de comportamentul de consum. Pro TV ramane pe primul loc, iar clasamentul este aproape neschimbat, fata de luna aprilie. Scad mai mult posturile de stiri.

Concluzii din datele de audienta:

Dupa media pe toata ziua
• Cu o pierdere de 25.000 de telespectatori, Realitatea TV coboara o pozitie, pe locul 5, dupa Kanal D.
• Celalalt canal de stiri, Antena 3, are un minus de 15.000 si cade tot un loc.
• TVR 1 urca un loc si ajunge pe 7, gratie unui plus de 8.000 de telespectatori.

• Sport.ro castiga 5.000 de persoane si ajunge pe locul 11 (salt de trei pozitii).” sursa www.paginademedia.ro

După media în Prime Time (intervalul de maximă audienţă, 19.00-23)

- Pro TV scade cu 70.000 de telespectatori, iar Antena 1 cu 17.000. Postul din Băneasa este la 7.000 de telespectatori distanţă: Pro TV – 653.000, Antena 1 – 646.000.
- Realitatea TV pierde 53.000 de telespectatori, dar îşi păstrează poziţia în clasament.
- Antena 3 punctează un minus de 31.000 de persoane şi pierde o treaptă.
- gspTV câştigă 18.000 de telespectatori, dar stagnează în top.
- sport.ro, aflat luna trecută la trei locuri mai jos de gspTV, se apropie de canalul Intact, având un plus de 13.000 de persoane. Cei doi competitori se situează pe poziţiile 12 (gspTV) şi 13 (sport.ro).
.

Faptul ca multor televiziuni le-a scazut credibilitatea este unul dintre factorii care au dus la prezentul clasament .
Un alt factor il constituie COMUNICARE pe care o practica , nici o televiziune romaneasca nu mai realizeaza alte subiecte in afara de politica interna si crime.
3 : Campania agresiva impotriva unei parti a clasei politice a inceput sa plictiseasca telespectatorii.
Un al patrulea efect este dat de faptul ca nivelul de manipulare a atins cote ingrijoratoare .Lipsa pluralismului de idei va face " media romaneasca o carpa de aruncat la cos ".
5: Patronatul , lipsa ziaristilor obiectiv, repetarea aceluasi mesaj, "gafele jurnaliste ",criza economica, facturile mari conduc catre un trend ascendent :stop televizor!!! .

PS.Va recomand sa urmariti inregistrarea unei emisiuni foarte interesante despre comunicare, urmariti va rog interventiile profesorului Dumitru Bortun

http://www2. tvr.ro/webcast/ WebPlayer2. php?file= rtmp://perthro. tvr.ro/rec/ DATA-2010- 06-03-21- 02.flv&name=Arena%20public a

Un comentariu:

Anonim spunea...

Bună Ziua
Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea, să ne acorzi un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul radiowhisper_com sau un email radiowhisper_com@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
Mulţumesc,Cu stimă Vlad!