marți, 1 iunie 2010

Reteta de succes a judetului Mehedinti

„Diminuarea salariilor în sectorul bu­getar cu 25% şi reducerea pensiilor cu 15 procente reprezintă singura mă­su­ră viabilă care putea fi adoptată de Guvernul României şi care ne poate con­duce înspre o creştere economică sănătoasă. Este o măsură temporară, ea se va aplica până la sfârşitul acestui an. Soluţia propusă de FMI era creş­te­rea TVA de la 19% la 24% şi ma­jo­ra­rea cotei unice de impozitare de la 16% la 20% şi în plus reducerea sa­la­ri­ilor bugetarilor cu 20%. Majorările de taxe s-ar fi regăsit în creşterea infla­ţiei şi scăderea puterii de cumpărare a po­pulaţiei şi s-ar fi com­pro­mis şansa de creştere economică a ţării”, a pre­ciz­at ieri intr-o conferinta de presa prefectul Ion Mîţu.

Prefectul de Mehedinţi a subliniat faptul că Ro­mâ­nia trece acum printr-un moment de grea încercare pentru populaţie, dar măsurile sunt absolut necesare şi sunt măsuri temporare. De asemenea, prefectul a vorbit şi de măsurile an­ti­criză propuse de Executiv.
Printre aces­tea, cele mai importante ar fi: Plata datoriei publice din fonduri eu­ro­­pene şi naţionale, sprijinirea IMM-urilor prin asigurarea de garanţii gu­vernamentale, program de combatere a evaziunii fiscale, promovarea ex­por­tu­ri­lor, standarde de cost pentru lu­cră­r­ile în infrastructură, modificarea legis­laţiei în domeniul achiziţiilor pu­bli­ce, adoptarea legii parteneriatului pu­blic privat, extinderea licitaţiilor prin mijloace electronice (SEAP) până la 40%, stimularea înfiinţării de firme de către tinerii întreprinzători.


În Me­he­dinţi există o serie de investiţii majore. Prin­­tre acestea se numără: centura o­co­­­litoare a Severinului, investiţie de 36 de milioane de euro, 75% din fon­duri europene şi 25% din fonduri gu­ver­namentale; în maxim două luni se vor ter­mina lucrările de pe dealul Stâr­mi­na, lucrarea depăşind opt milioane de eu­ro, 75% din finanţare reprezentând fon­duri europene; pasajul de la Cio­chi­uţa, de pe DN 6, care va fi inau­gu­rat în martie 2011, deşi dacă vremea va fi bună, prefectul a primit asigurări din partea constructorului că lucrările ar putea fi finalizate chia în decembrie 2010, iar investiţia s-a făcut în proporţie de două treimi din fonduri eu­ropene; în Severin avem o reabi­li­ta­tre a reţelei de apă şi canalizare, rea­li­za­tă din fonduri europene, valoare to­ta­lă fiind de 42 de milioane de euro, 75% din fonduri ISPA, 10% de la bu­getul de stat şi 15% contribuţie pro­prie a Consiliului Local Severin; peste câ­teva zile va fi inaugurată Eurogara, o investiţie de 8,5 milioane de euro; în rea­bilitarea drumurilor judeţene s-a in­vestit de asemenea 10 milioane de euro. În total, suma investită în Me­he­dinţi depăşeşte 100 de milioane de euro. „Asta înseamnă investiţii, în­cu­ra­­ja­rea mediului privat şi crearea de lo­­curi de muncă”, spune prefectul Ion Mîţu.

PS.Articolul complet il gasiti pe Informatia de severin ,scris de Romeo Crismaru

Niciun comentariu: