duminică, 20 iunie 2010

Doctrina populara vs Social-democratia - Training la Strehaia








Training Doctrina populara vs Social-democratia,
sustinut de Alex Duminica si Raluca Mazilu
locatie Strehaia,orele 14:00-16:00,
14 pariticipanti,
invitat consilierul judetean si presedintele PDL Strehaia-Doru Popescu
.




"Fiecare dintre noi,oamenii,la un moment dat,cu gandul,vorba sau fapta ne identificam politic cumva" de aici a pornit tema trainingului.

Doctrina,fie ea de dreapta sau stanga,e alcatuita din principii si valori construite de oamenii .Poate fi numita atat un vechi testament,cat mai ales un nou testament. E un sistem de idei si solutii.
Instinciv,cunoscator sau pur si simplu te regasesti mai tarziu devi simpatizant, membru intr-un partid, de fapt intr-un grup ce militeaza pentru acelasi scop ca si tine.

Ce inseamna dreapta,ce inseamna stanga? Crestin-democratia,liberalismul,conservatorismul - principii,asemanari,deosebiri. Doctrina populara.Social-democratia.Doctrina populara versus social-democratia-principalele teme de discutie de sambata dupa amiaza din localitatea Strehaia,cu 12 membrii activi si doi simpatizanti .

La finalul cursului :

1.participantii vor putea constitui o masa critică care să ridice problema diferenţelor doctrinare dintre cele două curente;
2.vor putea identifica mult mai usor o masura de dreapta,respectiv stanga;
3.fiecare dintre participanti si-a putut defini identitatea politica din punct de vedere doctrina .







Identificarea politica dpdv doctrinar s-a facut prin worksop,4 echipe,2 minute de fiecare echipa. INDIVIDUAL participantii intrau in sala,isi alegeau nonverbal una sau mai multe din afirmatiile scrise pe flipchart, apoi ieseau pentru a intra urmatoarea echipa. LA FINAL TOATA LUMEA INTRA DIN NOU IN SALA DE TRAINING,comunicau verbal si in scris ce si-au ales si au retinut . Cursantul ales de comun acord de ceilalti membrii din echipa sustinea echipa in fata celorlate echipe si a noastra . Eu si ALEX le comunicam unde se incadreaza doctrinar vorbind ,daca sunt conservatori,liberali,crestini-democrati-populari sau sociali-democrati.
Prin acest mic joc s-a analizat de fapt capacitatea de a transmite un mesaj,care sunt mesajele usor de retinut,ce mesaj te identifica cand trebuie sa alegi si esti presat si de timp,cum se comunica mesajul ales individual in echipa si bineinteles dinamica grupului.

Iata testul :
A individul
1. individul ca scop,politica ca mijloc
2.omul ca fiinta eminamente religioasa,intruchipare a ratiuni,a instinctului si a emotiei
3.omul privit ca persoana,nu ca individ
4.oamenii nu sunt egali,ci au aceeasi demnitate

B relatia stat-individ-societate
1.primatul il are individul
2.individul este dependent de societate careia ii datoreaza aproape totul si il sustine in toate imprejurarile
3.societatea e formata din diverse grupuri,fiecare avand rolul sau si propriile sale atributii care pot fi indeplinite fara interventia statului
4.omul e responsabil,nu statul

PS.POZELE au fost facute in partea practica .Multumim domnului presedinte Doru Popescu,doamnei Nicoleta Stamate pentru organizare interna.

Niciun comentariu: