miercuri, 3 februarie 2010

Tema de studiu :" Mai potoliti-l pe Eminescu! "

„Părerea mea individuală, în care nu oblig pe nimeni de-a crede, e că politica ce se face azi în România şi dintr-o parte şi dintr-alta e o politică necoaptă, căci pentru adevărata şi deplina înţelegere a instituţiilor noastre de azi ne trebuie o generaţiune ce-avem de-a o creşte de-acu-nainte. Eu las lumea ca să meargă cum îi place dumisale – misiunea oamenilor ce vor din adâncul lor binele ţării e creşterea morală a generaţiunii tinere şi a generaţiunii ce va veni. Nu caut adepţi la ideea cea întâi, dar la cea de a doua sufletul meu ţine ca la el însuşi.[11]”


„ … toate dispoziţiile câte ating viaţa juridică şi economică a naţiei trebuie să rezulte înainte de toate din suprema lege a conservării naţionalităţii şi a ţării, cu orice mijloc şi pe orice cale, chiar dacă şi mijlocul şi calea n-ar fi conforme cu civilizaţia şi umanitarismul care azi formează masca şi pretextul sub care apusul se luptă cu toate civilizaţiile rămase îndărăt sau eterogene.” [12]”


Mihai Eminesc


Eminescu, asasinat pentru ca era un jurnalist incomod?
,Eminescu, asasinat pentru ca era un jurnalist incomod? (2),

Mai potoliti-l pe Eminescu!
Ziare.com ne provoaca la dezbatere: A fost Mihai Eminescu redus la tacere din cauza faptului ca era incomod pentru clasa politica si pentru puterile straine? Crezi ca "nebunia" lui Eminescu a fost inscenata de autoritati? joi, pe Ziare.com, episodul al patrulea al dezbaterii "Eminescu, asasinat pentru ca era un jurnalist incomod?". Aflam maine ce s-a intamplat cu Mihai Eminescu din momentul in care autoritatile au decis ca e nebun.



Toate aceste articole ar trebui citite si analizate . E o provocare buna! Merita ! Eminescu e ceea ce numesc eu OM : OM cu el, OM cu tine!

Un comentariu:

Elisa spunea...

Felicitari pentru articol si pentru blog!

EMINESCU INTERZIS - GINDIREA POLITICA
http://www.scribd.com/doc/56147696/Eminescu-Interzis-Gindirea-Politica

SPRE EMINESCU - RASPUNS ROMANESC LA AMENINTARILE PREZENTULUI SI LA PROVOCARILE VIITORULUI
http://www.scribd.com/doc/56148158/Spre-Eminescu-Economistul-Mihai-Eminescu

Pentru a le deschide, daca aveti html-ul dezactivat: cu PASTE asezati link-ul in
browser si, apoi, apasati ENTER.

Sint publicate, fiecare, cu CopyLIBER (au copierea, traducerea, difuzarea neingradite si gratuite).