joi, 11 februarie 2010

Ce inseamna sa fii cursant SNCP ?





Ce inseamna sa fi cursant SNCP?

ALIN BACIU , coordonatorul proiectului ne-a explicat scopul , atitudinea si modul de prezentare a tanarului in "societatea politica" in articol pe Echipa de imagine OTPDL .
Cele peste 74 de dosar de participare depuse de tanerii implicatii in scena politica este o alta dovada ca aceasta SCOALA NATIONALA DE COMUNICARE POLITICA si-a atins scopul .

O alta promotie SNCP e pe vine'

Ce inseamna sa fii cursant SNCP ?

Raspunsul poate fi unul simplu sau unul prea complicat si punct.(?!)
Atat timp cand esti cu adevarat cetatean , atat timp cat stii ca timpul tau inseamna multe atat pentru tine, cat mai ales pentru societatea in care traiesti e simplu . Prea complicat cand tu spui asta si punct, lasand totul balta sau la voia sortii date de altii .


Pot spune ca o data intrat in acest proiect ajungi sa "suferi" de sindromul apartenentei,implicarii , construirii,implementarii si finalizarii de proiecte ,devii din ce in ce mai mult dependend de lucru in echipa si abia astepti sa vina data viitoare .



Succese/-uri promotiei 2010 si ne vedem marti si in lectia de lector :D!




Postez in continuare cerintele de anul acesta ,Anexa1, pentru a putea intelege mai bine articolul de pe Echipa de imagine , pe care trebuie sa il accesati si promovati .
– Cerinte pentru dosarul de inscriere la SNCP 2010

I. Cum vezi

1. Un program ,,Politica pentru cetateni” 2010-2012 ( ar fi eficient? Ce ar trebui sa cuprinda?). Acest proiect poate fi initiat si implementat pe parcursul acestui an, cu implicarea colegilor de la SNCP
2. Dezbateri referitoare la viitorul tinerilor
3. Un program ,,O implicare activa” ( ar fi eficient? Ce ar trebui sa cuprinda?) O propunere in ce priveste voluntariatul.
4. Comunicare interna eficienta si o comunicare intre organizatiile interne si comunicarea cu institutii ale statului: ministere, agentii, primarii, consilii locale, parlamentari
5. Comunicarea online, cum poate deveni eficienta
6. Formarea si promovarea liderilor, cum poate fi facuta
7. Promovarea PDL si dezvoltarea resurselor umane in partid

II. Raspunde la urmatoarele intrebari

1. Care a fost implicarea ta in organiatia de tineret/studenti/partid?
2. Ce faci acum ca peste 5 ani sa se intample ce ti-ai propus pentru tine sau pentru altii?
3. Care consideri ca trebuie sa fie linia strategica pe care trebuie sa mearga partidul?
4. Ce postura preferi, cea de consilier politic sau cea de om politic? De ce?
5. Propune 3 tipuri de activitati care ar promova organizatia prin implicarea ta

III. Motivatia alegerii acestor cursuri

Un comentariu:

Motanul_Incaltat spunea...

Interesanta postarea ta. Dar, pentru a raspunde la aceste intrebari (interesante!), pentru ca e vorba de PDL - asa inteleg, ar trebui sa stim orientarea ideologica a partidului. Am citit ca exista in PDL o dezbatere pe aceasta tema si nu mi se par clare lucrurile. Ca sa fiu mai direct: tie cum ti se pare? Ce fel de partid e PDL: un partid liberal sau crestin democrat,sau mai apropiat de valorile social democratiei? Un partid popular? Sau ce fel de paritd ar trebui sa fie - unul liberal sau crestin democrat..? sau social democrat? Tu cum vezi problema asta?