luni, 8 februarie 2010

Succesul ne defineste





Tot mai des aud folosit cuvantul succes : " Succes la examen!", Succes in afaceri ! " Sa ai sucees! " Esti o persoana de succes!" ,"REFORMA de succes" , "politician de succes " , blabla si ma simt datoare sa imi expun si eu azi cateva pareri de succesuri :P.

Mai intai am o definitie DEX
SUCCÉS ~e n. 1) Rezultat favorabil, obținut ca urmare a depunerii unui efort fizic sau intelectual; reușită; izbândă. A dori (sau a ura) cuiva ~. 2) Apreciere a calităților (unei persoane sau a unui obiect). A avea ~e. A se bucura de ~. /


Majoritatea oamenilor ar dori să aibă succes în activităţile lor, dar nu ştiu ce trebuie să facă pentru aceasta şi de aceea preferă să nu facă nimic. Frica de a face greşeli sau posibilitatea de a eşua în ceea ce şi-au propus sunt principalele motive prin care ei încearcă să justifice inacţiunile sale. Anume aceste persoane şi suferă eşecuri chiar fără să facă nimic, deşi destinul le-ar fi dat mai multe posibilităţi.

Succesul nu este un fenomen care vine pe neaşteptate. Pentru a reuşi trebuie să muncim foarte mult şi să avem anumite calităţi indispensabile reuşitei ca fermitate, risc, bunăvoinţă, încredere în propriile forţe, finalitate şi un pic de noroc.

Cateva regulii de aur , asa le consider , in atingerea succesului :


• Atitudinea mentala pozitiva si entuziasmul



Daca nu aveti incredere in ceea ce faceti, nimeni nu va fi dispus sa va asculte. Poate ca sistemul tipic american de a crea entuziasm si motivatie ne pare uneori fals, dar ramane sistemul cel mai bun de a folosi resursele noastre si de a-i implica pe ceilalti. Cele mai bune rezultate, in orice domeniu, au fost obtinute de cei care au avut incredere absoluta in ei si in succesul actiunii lor in ciuda tuturor dificultatilor si a descurajarilor venite din partea celor din jurul lor.
Asa ca a mentine o atitudine pozitiva, chiar daca folosind cele mai banale tehnici de autosugestie, este inca singura modalitate cunoscuta de a infrunta cu success sfidarile cotidiene

• Pasiunea si dorinta

Fara adevarata pasiune pentru ceea ce faceti si fara dorinta de a face cat mai bine, nimic nu va avea sens. Nu o sa reusiti sa va fixati obiective, nu veti fi perseverent si nu veti avea o atitudine mentala pozitiva. Pasiunea este adevaratul motor pentru a atinge orice rezultat si care ne permite sa ne folosim la maximum resursele.
Daca in actiunile voastre sunteti motivati numai de bani, nu o sa ajungeti departe. Nu ma credeti? Imaginati-va o activitate foarte profitabila, dar care nu va place deloc. Ce faceti? Pur si simplu va veti ocupa de ea pana veti aduna suficienti bani pentru putea face ceea ce va place cu adevarat. Banii sunt ceea ce rezulta atunci cand facem foarte bine ceva care ne place. Iar aceasta, pe cat de paradoxal ne poate parea, este adevarat mai ales in lumea afacerilor.


• Fixarea de obiective clare si precise:
- sa definiti cat mai clar si mai concret posibil ceea ce doriti sa faceti si sa scrieti acest lucru pe o hartie. Este ceva magic in a pune pe hartie obiectivele noastre: ideile se lamuresc, practic ne luam un angajament fata de noi insine, avem un mod de a verifica daca ceea ce indeplinim pe parcurs corespunde scopului final si devine mult mai usor sa elaboram strategia necesara pentru a obtine rezultatul dorit.
- hotarai cat doriti sa castigati, de exemplu, in urmatoarele sase lini (apropo, nu vi se pare fantastica ideea ca VOI sunteti cei care hotarati cat veti castiga?);


"Nimic in lume nu poate lua locul perseverentei. Talentul nu poate: nimic nu este mai obisnuit decat un om de talent care traieste de pe-o zi pe alta. Geniul nu poate: "geniu neinteles" a devenit o expresie aproape proverbiala. Nici educatia nu poate:
lumea este plina" de ratati cultivati. Numai perseverenta si hotararea sunt atotputernice. Sloganul "Persevereaza'!" a rezolvat si va rezolva mereu toate problemele."
(Calvin Coolidge)

"Exista o singura forma de succes: a trai exact asa cum dore~ti." (Cristopher Morley)

"A actiona fara un plan este ca si cum ai trage cu arma fara sa tintesti."


- calculati, pe baza comisioanelor la care aveti dreptul, cate vanzari trebuie sa realizati, voi si grupul vostru, pentru a atinge cifra dorita;
- calculati, aproximativ, rata voastra de succes (de exemplu, a vanzare la fiecare zece persoane contactate);
- calculati cati oameni trebule sa contactati in fiecare zi pentru a atinge obiectivul propus.


• Angajamentul si vointa
In urmarirea propriilor obiective ,angajamentul si vointa sunt cele care face diferenta intre cei care obtin ce vor si cei predispusi sa viseze si sa gaseasca justificari pentru insuccesele lor.


• Perseverenta
Vor fi momente in care va veti simti deprimati si descurajati, in care veti vrea sa lasati balta tot, dar tocmai capacitatea de a depasi astfel de momente va diferentiaza de masa celor care pierd.


P.S. Facem si ceva politica , cum este si cotidian .Dintre partidele politice,
PDL, prin leaderii sai , poate fi un partid de succes si nu pentru ca s-ar fi antrenat sa se defineasca asa , ci pentru ca practic ei nu se gandesc la succes, ci mai degraba inteleg ca treaba lor, partidului, e sa faca echipa sa functioneze , NU INCEARCA SA ISI DISIPE FUNCTIUNIILE , CI SE GANDESC , MAI DEGRABA , LA MODUL CUM TREBUIE IMPARTIT SUCCESUL .



Reflectati si... succes!:)

Niciun comentariu: