joi, 23 septembrie 2010

Se poate ajunge la suspendarea presedintelui

  Anunțul făcut de Victor Ponta, citat și de Crin Antonescu, privind demararea procedurilor de suspendare a președintelui este "o frauda de comunicare, pentru ca presedintele poate fi suspendat si demis numai pentru incalcarea Constitutiei, nu pentru ca populatia este nemultumita. A specula nemultumirile populatiei este un gest de iresponsabilitate a Opozitiei si o frauda de comunicare, pentru ca ei le spun oamenilor ca pot sa demita presedintele pentru ca le merge rau, ceea ce este fals", a declarat Lazaroiu Sebastian joi seara, la Realitatea TV si intr-un interviu pentru EVZ.

 Exista o modificare a legii Curţii Constituţionale,un act normativ adoptat de Senat, trecut miercuri şi de Curtea Constituţională,acum la promulagare , potrivit căreia şi hotărârile parlamentului, acte prin care se face şi suspendarea preşedintelui, să poată fi atacate, fapt care nu era posibil până acum.
Hotărârea parlamentului de suspendare,daca va exista , a şefului statului poate ajunge pe masa magistraţilor constituţionalişti, care au ultimul cuvânt.
" Având însă în vedere precedentul din 2007, se poate ajunge la suspendare fără ca parlamentarii să aibă un motiv constituţional. Dar e greu să se ajungă la referendum pentru că nu au majoritate în parlament .

  Ponta a  incercat o miscare spectaculoasa, cu intreg concursul Realitatii TV, care a tinut vreme de o zi genericul breaking news pentru margica lui: PSD vrea suspendarea lui Traian Basescu.
  Nu prea inteleg care este stirea bomba. De luni de zile nu e saptamana in care dinspre PSD sau PNL sa nu se auda aceasta idee, in difertie formulari si contexte.

Niciun comentariu: