joi, 25 martie 2010

"Doctrina populara este o matca"




Institutul de Studii Populare (ISP) in colaborare cu Fundatia “Hanns Siedel” au organizat sambata, 20 martie 2010, la Iasi, dezbaterea pe tema: “DOCTRINA POPULARA – Sinteza valorilor si principiilor dreptei”.
Aceasta dezbatere face parte dintr-o serie de douasprezece intalniri organizate la nivel national, cu scopul promovarii valorilor doctrinei populare, Iasul fiind gazda celei de-a treia intalniri de acest fel.

Invitatii acestei intalnirii au fost vicepresedintele PD-L Valeriu Stoica,deputatul democrat-liberal Sever Voinescu, Catalin Avramescu, consilier de stat la Cancelaria Presedintelui, si Cristina Traila, membru PD-L. La dezbatere au participat, printre altii, si cativa parlamentari ieseni ai PD-L, Dumitru Oprea, Nicusor Paduraru si Marius Spânu.

Sever Voinescu a explicat de ce sunt relevante doctrinele in practica politica: “E vorba de credinta, nu credinta religioasa, evident, dar e vorba de credinta, noi sintem impreuna intr-un partid sau in jurul unui partid pentru ca noi toti avem o anumita credinta, noi toti credem ca cetatea noastra are aceste probleme si ca aceste probleme trebuie rezolvate in acest fel.”

In ceea ce priveste dreapta populara , Valeriu Stoica a afirmat: “Doctrina populara este o matca, este o matca pentru crestin-democratie, pentru liberalism si conservatorism. Astea sint doctrinele, ca n-avem o singura doctrina, este daca vreti o formula fuzionista care este pentru toate partidele populare din Europa.” Vicepresedintele PDL a vorbit si despre cele trei valori ale dreptei: libertatea, subsidiaritatea si solidaritatea , adaugand ca: “Acolo unde fiecare dintre membrii societatii are autonomie, are capacitatea sa se sprijine singur, sa produca venituri, sa-si rezolve singur problemele trebuie lasat sa o faca singur.Pe de alta parte, solidaritatea presupune ca atunci cand exista oameni care nu au aceasta capacitate sa se bucure de solidaritatea comunitatii.” In cadrul dezbaterii s-a discutat si despre unificarea dreptei in Romania.
Mai multe detalii avem pe Echipa de imagine .

PS.Aceste dezbateri constituie cadru benefic care ar trbuii sa existe pe scena politica romaneasca . E trist ca la noi ,in Romania , doar PDL se preocupa, isi urmeaza directia si face cetateanu sa se implice in comunitate. Un partid inseamna un grup de unde ies idei constructive. Cum te poti astepta la idei constructive cand auzi doar de "barfa despre cutare ca si-a luat cutare lucru , ca A are profit atat din firma , afacerea X , ca C a intervenit pentru tanti Mita sa i se repare bicicleta , ca W face pact cu flacarica,bla,bla ...adica imaginie si doar atat ... nu e important sa facem ceva constructiv , nu doar ceva de imagine?!!?? . Trist !!!

Niciun comentariu: