joi, 8 octombrie 2009

Poporul vede

/>

"Ce vede romanul cand se uita la televizor, la stiri, atunci cand mai vrea nitel divertisment inainte de culcare sau intr-o pauza de cafea in timpul zilei? Care sunt faptele, dincolo de subintelesuri, strategii si analize?

Poporul vede cum majoritatea parlamentara PSD+PNL se face luntre-punte sa impiedice adoptarea unei legi care sa elimine pensiile de lux. Nu mai poate poporul ca procedura asumarii ar trebui sa fie exceptia si nu regula, ca Guvernul e sau nu interimar!

El stie ca, luna de luna, plateste la buget bani grei, care se scurg in pensiile nesimtite ale unor fosti securisti recuperati, ale unor parlamentari ineficienti sau ale unor magistrati care incalca legea, vrea ca aceasta stare de lucruri sa inceteze si vede ca majoritatea parlamentarilor se opune. Manevra PD-L a fost populista, dar PSD si PNL au cazut fix in mijlocul capcanei.

Poporul vede ca aceeasi majoritate cauta toate motivele de pe lume pentru a bloca referendumul care i-ar aduce pe parlamentari la mana poporului. Nu mai pot romanii de potentiale conflicte constitutionale si de faptul ca propunerea lui Traian Basescu este, si ea, populista! Ei vad doar ca parlamentarii isi apara cu disperare scaunele si sunt dispusi sa faca orice pentru asta. Alta capcana de imagine in care majoritatea a cazut cu brio.

Poporul vede parlamentarii care se incaiera pe procedura, unii pentru ca vor s-o linseze pe Elena Udrea, ceilalti pentru ca fac zid in jurul ei. Adevarul nu ii intereseaza nici pe unii, nici pe ceilalti. Il vede pe Adrian Nastase revoltat impotriva tertipurilor procedurale din Parlament, acele tertipuri care i-au salvat lui insusi atata timp imunitatea. Roberta Anastase forteaza procedura ca s-o salveze pe Elena Udrea inca o tura. A doua zi, Mircea Geoana voteza de doua ori impotriva referendumului lui Traian Basescu.

Poporul vede ca, in timp ce lui ii tremura inima in fiecare zi sa nu-si piarda serviciul, parlamentarii chiulesc pe capete si pleaca cu caruta de bani acasa in fiecare luna. Ca sa nu mai vorbim despre faptul ca, in timp ce omul obisnuit trebuie sa justifice ce a facut in fiecare minut de stat la serviciu, pe parlamentari nu-i intreaba nimeni de ce nu au reusit ca din decembrie sa adopte decat un proiect de lege.

Si in aceste conditii, ce credeti ca gandeste poporul?

Fiecare show din Parlament, fiecare scandal procedural din care nimeni nu intelge nimic, fiecare vot care conserva direct sau indirect privilegii scandaloase reprezinta tot atatea actiuni de campanie in favoarea referendumului pentru Parlamentul mai mic si unicameral.

Cu cat ele vor fi mai multe cu atat mai neimportanta va deveni orice dezbatere pe fond despre unicameralism si bicameralism, despre cota de reprezentare si alte asemenea aspecte esentiale. Oamenii vor zice: sa fie cat mai putini ca si asa sunt degeaba. Nici nu trebuie prea multe explicatii pentru ca romanii sa se incoloneze la vot pentru a sanctiona doar ce vad zilnic la televizor.

Iar daca referendumul va fi blocat procedural, PNL si PSD nu vor reusi decat sa il victimizeze si sa faca jocul exact celui pe care vor sa-l rapuna. Ce bine ii pica presedintelui revigorarea aliantei 322? Nu se gandesc liberalii si social-democratii ca astfel risca sa directioneze spre Traian Basescu raspunsurile DA la cele doua intrebari refuzate?"

inspirat din http://www.ziare.com/actual/opinii/10-08-2009/zi-de-zi-campanie-pentru-referendum-


Un comentariu:

Anonim spunea...

Va rog sa dezbateti faptul ca normal si logic sindicatele ar trebui sa puna pe tapet nu numai
salariul minim pe economie ci si
salarile imorale din sistemul de stat si pensile la fel.Nu exista tara in lume unde sa fie pensii
mai mari ca leafa Presedinteli ori
a Premierului.