duminică, 4 octombrie 2009

Doua lumi perpendiculare









Inspirat din http://www.ziare.com/actual/opinii/10-05-2009/editorial-greva-de-zel-a-lui-geoana-907090



" A treia lansare a presedintelui PSD in cursa cotroceana a facut pe multi sa se intrebe la ce-i buna. Daca a ramas cineva cu impresia ca Mircea Geoana nu este candidatul social-democratilor, acum nu mai are nici un dubiu, a explicat cineva la televizor.

Ok, am scapat de angoase. Totodata, avand in vedere lansarea cu un unic scop, acela de a-l tintui pe Traian Basescu la stalpul infamiei, acum nu se mai indoieste nimeni ca nu cu un program vine Geoana in fata natiunii, ci cu un tub cu spray. Daca discursul negativ nu da roade, sa zdrobeasca pepea (gandac, in Salaj) sub calcai, ca sa poata ogorul patriei naste grau frumos, adus din spatiul comunitar.

Numai ca avem un mic amanunt. Cine umbla printre balarii in balerini s-au putea sa-si sfasie degetelele. Nu de o poceala are nevoie romanul ca sa plece la votare, ci de o alternativa. C'est moi! Spune Geoana! Intr-adevar, moi, replica Basescu fara sa miste un deget, cu ajutorul strategiei pesediste.

Ca la cateva ore distanta, dupa manifestarea cu strigate, intr-o sala invadata de baloane, confeti si afurisiri, a la americaine, care a facut o suma larga de romani sa se hilizeasca, nu sa-si ia notite, cine-mi apare senin, printre oameni, aratand ca greva de zel a lui Mircea Geoana n-are noima? Exact!

Fara lansare, dar cu lansator

Si pe cand motaiau in fotolii, in fata televizorului, in refacere dupa petrecerea programata dupa lansare, pesedistii s-au prins ca baiatul de pe scena, care raspunde, in trecere, unei intrebari pusa la fiecare iesire a sa in public, cu "da, candidez!", e Traian Basescu. Fara goarne si ragetele lui Vanghelie.

Dar - buna observatia lui Ioan Rus - cu pasivul si activul guvernarii. Spre deosebire de ceilalti, care au ramas fara informatia calda, si se bazeaza pe impresiile pe care isi doresc sa le iste in mentalul popular, Traian Basescu are pe umar un aruncator de grenada.

Sunt convins ca de-acum inainte se va referi prea putin la Mircea Geoana, sau doar pentru a indica romanilor unde sa priveasca pentru antiteza. Pentru a intari stampila pusa de Ion Iliescu, de care presedintele PSD nu poate scapa indiferent cat de serios si-ar construi personajul.

Si va veni cu solutii la criza economica, pe care le va introduce in ecuatia comportamentului atat in momente solemne, cat si in episoadele cu multimi sincer impresionate. "

Cert e ca deocamdata, "lui Mircea Geoana ii cam curg cizmele. "

Niciun comentariu: