miercuri, 23 februarie 2011

Este nevoie de un partid care chiar să facă politică:va fi unul nou, făcut de la zero sau va fi rezultatul reformării PDL



  •  
  •  
  •    Dacă vreţi un partid nou, faceţi-l, nu aşteptaţi să vi-l facă cineva. Iar dacă numele din titlu nu e bun, uite altă idee: Partidul Celor Care S-au Săturat Să Muncească 7 Ore Pe Zi Pentru Stat Deşi Nu Sînt Angajaţi La Stat.  Sau nu vreţi să faceţi un partid nou şi vreţi să le reformaţi din interior pe cele vechi? Ok, reformaţi-le. Sau nu vreţi nici aşa, ci vreţi să creaţi o mişcare care să încerce să le reformeze din exterior? Creaţi-o!
        Deci? Ar fi bine să şi argumentaţi votul.
    •  
    •  
    •  
    Votul e o joacă interesantă însă importante sînt argumentele pro şi contra unui nou partid, căci a lor e menirea să convingă, nu a cifrelor dintr-un sondaj făcut pe net. Şi, dincolo de argumente, binevenite ar fi şi ideile. Eu nu ştiu dacă un nou partid poate avea succes şi nici nu ştiu cum trebuie făcut  (am trei idei, una fixă şi două vagi: dreapta conservatoare, revoltă şi cît mai puţini intelectuali* – de fapt, nu-s idei, sînt nişte intuiţii, presimţiri, sau cum vreţi să le ziceţi). Ceea ce ştiu e că este nevoie de un partid care chiar să facă politică, pe bune (nu o altă politică ci doar politică) şi care să reprezinte clasa muncitoare, de la antreprenori pînă la salariaţi, trecînd prin liber profesionişti. Că el va fi unul nou, făcut de la zero sau va fi rezultatul reformării PDL, asta deja nu mai ştiu.


Niciun comentariu: