joi, 17 februarie 2011

Guvernul USL merita atentia noastra in momentul votului


  • Victor Ponta, datat şi semnat 22. 09. 2010: venituri din salarii Camera Deputaţilor, 15 677 RON; dacă vi se pare puţin, aflaţi din aceeaşi declaraţie că a mai încasat, în calitate de ministru la Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul, 62 157 RON;
  • Crin Antonescu, datat şi semnat 02. 11. 2010: indemnizaţie Senat, 63 578 RON

              Conform raportului întocmit de Institutul pentru Politici Publice privind activitatea parlamentară în sesiunea septembrie – decembrie 2010, dat publicităţii în ianuarie 2011, senatorul Crin Antonescu, copreşedintele USL, conduce cu o prezenţă la numai 3 voturi finale din 217, adică un procent de 1,4% din activitatea pe care ar fi trebuit sa o desfasoare plutonul chiulangiilor parlamentari.
               Deputatul Victor Ponta, preşedintele PSD, este clasat ceva mai prost decît colegul de uniune, un motiv în plus pentru a dori numai funcţia de prim ministru. Astfel, procentul prezenţei la voturi finale în Camera Deputaţilor fiind de – vai! – 0,9. Ceea ce inseamnă că, din 235 de asemenea voturi, el a fost prezent numai la 2. Locul obţinut în clasament: 5. Nici măcar n-a prins podiumul.

         Imi amintesc si acum cand în august 2010, Crin Antomescu  s-a declarat “manios” de reducerea cu 25% a salariilor bugetarilor, neştiind, la momentul respectiv, de unde va tăia, avînd în vedere faptul că veniturile sale sînt exclusiv bugetare.

    Politicienii partidului sunt parlamentarii. Ei au drept de reprezentare, ei sunt cei care trebuie să convingă, să preia idei bune de la specialişti, societate civilă sau cetăţeni, să le popularizeze, să se lupte pentru ele, să folosească specialişti şi consilieri pentru a le da o formă, să apară în media, să ducă campanii, să lupte politic. Ei sunt cei care trebuie să aibă drept de decizie în partid şi trebuie să formeze structurile de conducere. Despre partea cu dormitul şi chiulitul din parlament nu mai vorbesc, astea nici n-ar trebui să fie subiecte.

                        Sustin,prin votul meu , GUVERNARE LA DISTANTA .

Niciun comentariu: