miercuri, 12 august 2009

PLOAIA CU ANIMALE

De ploaia cu turta dulce am auzit cu totii in povestile copilariei! Sa ploua insa cu animale, asta este cu totul neobisnuit.Ciudat sau nu, ploaia cu animale reprezinta un fenomen meteo relativ obisnuit, raportat in mai multe tari de-a lungul istoriei.
Animalele pe care este cel mai probabil sa le vedeti picand din cer sunt pestii si broastele, si mai apoi, pasarile.De cele mai multe ori, animalele supravietuiesc caderii. Mai multi martori ai unui asemena eveniment au declarat chiar ca, desi speriate, animalele erau sanatoase si dadeau toate semnele unui comportament normal la scurt timp de la eveniment.
In unele cazuri insa, animalutele mai putin norocoase sunt complet inghetate, sau, mai mult, sunt inchise in blocuri de gheta. Asta demonstreaza ca victimele necuvantatoare sunt transportate de fortele naturii la altitudini foarte mari, unde temperatura este sub zero grade.
Cele mai recente raportari ale unui asemenea eveniment includ poaia de broaste din Serbia(2005) si Londra (1998), si ploi cu pesti in India (2006)si in Tara Galilor (2004).In Honduras, Ploaia de Pesti, este un fenomen unic, care are loc anual, de mai mult de un secol, intre lunile mai si iulie.
Martorii acestui fenomen declara ca totul incepe cu un nor intunecat care acopera cerul, urmat de fulgere si tunete si ploaie torentiala pentru 2-3 ore. Odata ce ploaia s-a oprit, sute de pesti vii se afla pe pamant, iar oamenii ii aduna si ii gatesc.Desi multi experti au incercat sa explice fenomenul ca fiind meteorologic, pestii care se gasesc dupa ploaie nu sunt de apa sarata, din mare, ci pesti de apa dulce.


Virginia Selaru - editor Studentie.ro

Niciun comentariu: