luni, 17 august 2009

M.Geoana e in stare sa "isi vanda tara"

Geoană a plecat prin ţară la vânătoare de voturi. Peste tot este aşteptat de oameni aduşi cu autocarele şi înarmaţi cu pancarte şi urale. Discursurile sunt electrizante, liderul pesedist s-a transformat într-o fecioară neprihănită, care se delimitează chiar şi propriii miniştri pentru a trâmbiţa salvarea patriei de “dictatura lui Băsescu”. În tot acest spectacol jalnic, al doilea om în stat uită o ecuaţie foarte simplă: nu vine din opoziţie şi nici de pe lângă guvernarea care luptă cu criza, ci chiar din mijlocul ei, dar fuge de responsabilitate pentru a readuce pe plaiurile mioritice guvernarea autoritară de tip Năstase. Românii nu trăiesc bine, nu sunt prea mulţumiţi de măsurile dure de contraatac luate împotriva unei crize economice fără precedent, dar nimeni nu îi va putea convinge că trebuie să aducem din nou România pe mâna partidului lui Hrebenciuc, Mitrea, Geoană, Iliescu şi Vanghelie. Românii ştiu că nu au voie să facă asemenea gafă, în numele unui viitor mai bun pe care îl doresc măcar pentru copiii lor. Cine se lasă amăgit de vorbele mieroase aruncate de Mircea Geoană, aflat de un an de zile în campanie electorală, va retrăi cel mai probabil nenorocirea unor perioade pe care ne chinuim de două decenii să le alungăm din istoria noastră contemporană. Radu Berceanu spunea recent că Traian Băsescu nu este preocupat de anunţarea candidaturii sale, pentru simplul fapt că mandatul său de preşedinte al României este unul de 5 ani şi nu e corect ca din aceştia unul să fie dedicat campaniei electorale. La polul opus, Mircea Geoană este al doilea om în stat, el ar fi trebuit să aibă cu totul alte preocupări decât goana după voturi pe uliţele prăfuite ale ruralului românesc. Câţi dintre cei înghesuiţi cu forţa la mitingurile lui Geoană ar putea să îl şi voteze şi câţi cred cu adevărat în cele spuse cu cuvinte bine meşteşugite de Geoană? Atât de puţini încât sondajele o reflectă din plin. Geoană nu poate scăpa de obsesia lui 19 – 21%, asta în anumite studii sociologice, asupra cărora planează destule suspiciuni.

Adevărul lui Oltean

Vicepresedintele PDL, deputatul Ioan Oltean, a declarat, spre exemplu, într-o conferinţă de presă, că Mircea Geoană este în stare „să vândă ţara”, numai să ajungă preşedintele României. Ioan Oltean l-a caracterizat destul de precis pe Mircea Geoană: „Eu sper ca reacţia PSD să fie una responsabilă, calată pe realităţile României şi nu pe dorinţa absolut nebună a lui Geoană de a ajunge preşedintele României. Eu cred în echilibru, în responsabilitate şi nu cred în acţiuni sporadice prin care urmăreşti prin orice mijloc să ajungi preşedintele României. Geoană, în opinia mea, nu va fi preşedintele României niciodată şi ferească Dumnezeu ca, într-o perioadă de criză pe care o trece România acum, să ajungă un om instabil emoţional preşedintele României, care, pentru a dobândi acest titlu, e în stare să vândă ţara, dă cu nemiluita euro şi în stânga şi în dreapta de te miri de unde naiba îi tot scoate. De aceea, PDL e preocupat nu de Cotroceni, ci de reforma în statul român şi apoi vom vedea ce va fi cu preşedinţia în perioada campaniei”. Referitor la responsabilitatea acestei perioade cumplite liderul democrat liberal sugerează chiar o scoatere de la guvernare a PSD, în cazul în care nu se asociază cu PDL la realizarea acestei reforme.

Un bufon numit Vanghelie

Din păcate pentru Geoană şi din fericire pentru adversarii săi politici, adevăratul conducător al PSD în România e un individ care are mari probleme cu limba română, adică celebrul Marian Vanghelie. Iată doar câteva mostre de „inteligenţă” care este: ,,Numai cine nu lucrează nu poate să i se impute că poate să fie şi mici greşeli, dar nu astea”, „Eu nu am nevoie de unanimitate în tot partidul”, „Nu există fiinţă umană, fie că locuieşte în Africa, în Asia sau în Rahova, care să nu fi văzut un film, să nu fi rupt o floare, o fată sau un băiat, după cazul care este fiecare”, „Soarta mea a fost hotărâtă de destin”, „Am auzit nişte băieţi simpatici aseară, pe la televizor, şi îi trimit să se ducă dracu’ la muncă sau să citească câteva almanahe, să vadă exact ce înseamnă şi ce poate să cuprindă un capitol bugetar”, „În ultimii cinci ani este anormal să mergem cu maşinile şi cu transportul în comun care mergem”, „De când mă ştiu eu copil, mă urcam în pom şi mâncam corcoduşi”, „Am decis foarte bine să fim în opoziţie, să dăm jos guvernul ăsta incapabil miniştrii ăstia corupţi, da, şi să schimbăm preşedintele Traian Băsescu în 2009, deci asta am decis. Ne organizăm şi schimbăm toată conducerea asta de dreapta, hoţi, proşti şi tâmpiţi”. Acesta este partidul pe care Geoană vrea să îl aducă la conducerea României europene. Să ne ferească Dumnezeu!


Romeo Crîşmaru

Un comentariu:

Stefan(GR) spunea...

N-ar fi fost rau ca la un astfel de articol (atat de vizibil pro-PD-L) sa existe si un comentariu personal.. Pentru ca declaratiile lui Oltean sunt facute din perspectiva de oponent al PSD si de sustinator al lui Basescu. Ori atunci cand nu exista obiectivism e bine sa te tii deoparte.