luni, 20 iulie 2009

OSPD-L PDL fraternizeazã cu studentii de la Spiru Haret

Sambata ,18 iulie , a avut loc intalnirea studentilor PD-L-isti din toata tara la Timisoara ,respectiv Biroul Permanent National si presedintii OSPD-L din judete. Mehedintiul a fost reprezentat de presedintele OSPD-L ,Mazilu Raluca.
Printre punctele din ordinea de zi ale intalnirii a fost si situatia actuala a Universitatii Spiru Haret, preocuparea pentru situatia colegilor nostrii studenti.
Sorin Moldovan ,presedintele ONS – PDL, este de pãrere cã “ar trebui gãsitã o solutie de mijloc;Dacã sunt nereguli la respectiva Universitate, acestea ar trebui corectate, astfel încât sã se intre în legalitate. Nu putem da efectiv cu barda pentru cã este vorba despre viitorul a circa 100.000 de studenti, care au investit bani, timp si efort intelectual pentru a avea o diploma. Sã nu uitãm cã victimele sunt colegii nostri, fosti sau actuali studenti, care sunt privati astfel de o perfecþionare academic. Era de datoria Ministerului sã efectueze acele controale înainte, iar cei circa 100.000 de studenþi care sunt în pericol sã-si piardã diploma nu sunt vinovati.Ministerul Educatiei si Cercetãrii ar trebui sã detinã controlul asupra universitãtilor care manifestã suspiciuni si sã intervinã preventiv pentru ca acestea sã intre în legalitate.”

Organizatia de Studenti a Partidului Democrat Liberal sustine adoptarea pachetului de legi pe educatie, proicte care sunt in concordanta cu Pactul National pentru Educatie, semnat de catre toate partidele politice.
In pachetul de legi depus de PDL se prevad foarte clar criteriile de acreditare si verificare, precum si de departajare a universitatilor.
OSPDL cere grabirea procesului adoptarii acestor proiecte de legi, pentru a nu mai avea situatii de genul Spiru Haret.

In tot acest scandal cei mai defavorizati sunt studentii care sunt victimele unui sistem, in care nu exista ordine din punct de vedere legislativ. Considerãm total neavenitã si înafara oricãror norme juridice decizia ministerului Ecaterina Andronescu de a anula retroactiv diplomele absolventilor acestei universitaþi. Totodatã, solicitãm Ministerului Ecaterina Andronescu sã manifeste responsabilitate în demersurile ulterioare care îi vizeazã pe absolventii respectzivi, pentru a nu se ajunge la o stare de confuzie generalizatã în rândul acestora. Noi avem solutii. Pachetul legislativ pe educatie, trebuie adoptat cat mai repede pt a nu se repeta situatia de la Spiru Haret.

Niciun comentariu: