sâmbătă, 11 iulie 2009

Eu nu fac trafic de influenţă“, a declarat ieri Traian Băsescu, întrebat de un jurnalist de la Antena 3 dacă a discutat cu Emil Boc despre menţinerea în funcţie a Monicăi Iacob Ridzi, potrivit NewsIn. Replica genială vine pe fondul unei deşănţate campanii de intimidare şi defăimare a preşedintelui, cu câteva luni înainte de alegerile prezidenţiale.
Preşedintele Traian Băsescu a fost autorul unei replici de zile mari, ieri, când a răspuns în stilul său ca­ra­c­te­ris­tic unei întrebări ce se dorea a fi in­comodă. „Spune-le şefilor tăi de la An­tena 3 că eu sunt Traian Băsescu şi nu fac trafic de influenţă. Cel care a făcut trafic de influenţă a fost Dan Voi­culescu, când şi-a luat pământuri în Bucureşti”, a replicat şeful statului la întrebarea „inteligentă” a unui re­por­ter al trustului Antena 3. Acesta este deja considerat de trusturile de pre­să un nou atac al şefului statului la adresa mogulilor, pe fondul ata­cu­ri­lor devenite tot mai des în ultima pe­rioadă, numai că de această dată pre­şedintele nu a exprimat de fapt nici­un atac, ci o realitate destul de du­reroasă. Pe de altă parte, este de ne­închipuit profesionalismul celor care vin cu astfel de întrebări copi­lă­reşti la Traian Băsescu, un politician de­osebit de experimentat şi vigilent cu în­cer­că­rile de diversiune ale celor care au un singur scop: dis­tru­gerea imaginii sale. De data aceas­ta, atenţia lui Traian Băsescu nu s-a mai îndre­p­tat spre Dinu Patriciu şi nici spre So­rin Ovidiu Vîntu, ci asu­pra familiei Voi­culescu. Mogulul care de ani de zile îşi agaţă partidul aflat în des­com­pu­nere de remorca gu­ver­nă­rii, pare să instrumenteze din um­bră tot felul de inginerii de imagine şi manipulare pentru a eroda per­so­na­li­ta­tea lui Traian Băsescu. Recent chiar, l-am auzit pe Voiculescu sfă­tu­in­du-i pe cei de la PSD să iasă de la guvernare pentru a-i face vânt lui Geo­ană către Cotroceni. Ce a uitat să ia în calcul mogulul atunci când a vor­bit în numele unui partid care doar se compromite remorcându-i PC-ul cu aspect de trotinetă ruginită este faptul verificat deja în mijlocul elec­toratului: Geoană nu va fi ales pre­şedinte niciodată, lucru pe care, de fapt, nici propriii săi colegi de par­tid nu îl prea agreează. Foarte multe voci din PSD spun că greii acestui par­tid abia aşteaptă ca Geoană să piar­dă alegerile prezidenţiale, pentru a avea motivul suficient de a da cu el la gunoiul istoriei.
Atenţie, Băsescu e prea inteligent! Traian Băsescu e mult prea inteligent pentru a fi prins pe picior greşit, lu­cru dovedit şi de ceea ce s-a întâmplat tot ieri la Festivalului „Bujorul de Munte” de la Sibiu. „N-am să gust cu toată presa aici, pentru că asta va fi imag­inea pe televiziuni. Mulţumesc mult! Hai, începeţi voi”, a spus Traian Bă­sescu, când a fost întâmpinat cu tradiţionala ţuică a locului. Apro­xi­ma­tiv 7.000 de persoane l-au aşteptat pe preşedintele Traian Băsescu, la Gu­ra Râului. Băsescu a ajuns cu un elicopter şi a aterizat pe terenul de fot­bal din localitatea Orlat. La intrarea în Gura Râului, a fost aşteptat cu pâine şi sare, primind din partea primarului localităţii un costum tradiţional. Pre­şedintele a mai asistat şi la un spectacol dat de Junii Sibiului în centrul comunei Gura Râului. Şi poate că are mare dreptate preşedintele. Dacă ar fi băut firesc din tradiţionala ţuică, ca orice om obişnuit, scopul real al vi­zi­tei sale printre oameni ar fi fost deturnat cu mojicie. Dacă în cel mai fe­ri­cit caz nu l-ar fi făcut beţiv, denigratorii de serviciu ai lui Felix ar fi spus că e în campanie electorală.

Romeo Crîşmaru

Niciun comentariu: