marți, 5 octombrie 2010

Program pentru tinerii romani antreprenori

  Guvernul Boc ,in sedinta de maine, 6 octombrie , va adopta legea  ce are drept scop stimularea tinerilor intreprinzatori pana in 35 de ani  . Un program pentru tinerii romani care doresc sa infiinteze sau sa dezvolte microintreprinderi . 
 Demararea procedurilor de depunere a proiectelor,evaluare si finantare  ar fi incepand cu luna noiembrie. Bugetul pentru anul in curs este de doar 1 milion de euro din bugetul Ministerului Economie, buget mult suplimentat in anul 2011 .


Obligațiile tinerilor întreprinzători sunt:

* Să fie tânar debutant în afaceri – până la 35 de ani. Să nu mai fi deţinut şi nu deţine calitatea de acţionar sau asociat. Sa aiba o idee și un plan bun de afacere, care respecta criteriile și exigentele institutiei bancare finantatoare și ale agentiei pentru IMM-uri. Asadar, proiectul trebuie sa fie bancabil. Microintreprinderea poate fi înfiinţată de un întreprinzător debutant, ca asociat unic, sau de cel mult 5 (cinci) întreprinzători debutanţi asociaţi.

* Sa aiba în obiectul de activitate cel mult 5 grupe de activitati CAEN, insa sunt exceptate următoarele activităţi: intermedieri financiare şi asigurări; tranzacţii imobiliare, activităţi de jocuri de noroc şi pariuri, producţie sau comercializare de armament, muniţii, explozibili, tutun, alcool, plante şi substanţe aflate sub control naţional, precum şi activităţile excluse de normele europene cu privire la ajutorul de stat.

* Sa angajeze cel putin 2 salariati la momentul obtinerii facilitatilor de finantare .

* Sa reinvesteasca cel putin 50% din profitul realizat în anul precedent.

* Sa depuna la AIPPIMM un raport semestrial de progres.

* Facilităţile nu se mai acorda din clipa în care cifra de afaceri pentru anul în curs depăşeşte echivalentul în lei a 500.000 de Euro.

* Nu se pierd facilitățile acordate dacă microîntreprinderea se vinde, reorganizează sau dacă sunt cesionate părți sociale unui alt tânar debutant, pe parcursul celor 3 ani cât are calitatea de microîntreprindere aparținând întreprinzătorului debutant. Se pierd și se recupereaza integral facilitățile dacă microîntreprinderea se vinde sau cesionează părți sociale către alte persoane decât tineri debutanți sau dacă facilitățile sunt obținute prin fraude.

sursa: http://standard.money.ro


PS.Click pe text pentru mai multe informatii .

Niciun comentariu: