vineri, 6 august 2010

Despre pontacisme si absenteism

De ceva timp "PSD si PNL sufera de amnezie politica. Uita. Uita pur si simplu. Uita ca FMI e acum in Romania si datorita sau din cauza lor.
FMI nu e o institutie perfecta. Masurile cerute sunt adesea constrangatoare si dure. Iar institutia condusa de Strauss-Kahn e de multe ori rigida,insa necesara situatiei actuale din Romania."

Cum s-a ajuns la un imprumut de la FMI?

Pe timpul guvernarii Tariceanu aparatul de stat a fost supradimensionat . Niciodata statul nu a fost asa de umflat. Daca o mare parte din cresterea economica din perioada lui Tariceanu ar fi fost orientata spre investitii si nu spre angajarea a sute de mii de oameni inutili, Romania n-ar fi fost nevoita sa ia bani de la FMI acum.
"Diavolul",asa cum numesc acum liberalii FMI a costitui o paturica caldutza cand a fost vorba de intelegeri.
Nici acum liberalii nu au clarificat unde s-au dus cele cateva miliarde din Fondul National pentru Dezvoltare...dulce uitareee!!!


"PSD face la randul sau pe virgina declarata ce critica bordelul in care lucra pana mai ieri. Sa nu uitam ca FMI a venit in Romania pe timpul cand PSD era la guvernare. Cu acordul PSD. Nu era nimic mai simplu decat sa-l impiedice.

Chiar si asa, liberalii si social-democratii au descoperit ca e util sa se opuna. Logica e simpla si facuta pentru cei care cred ca Soarele se invarte in jurul Pamantului.

Politicienii din astea doua partide se fac pur si simplu ca nu avem nevoie de banii de la FMI. Sau de un acord cu FMI. Desi matematica de scoala generala ne arata ca intram in faliment fara banii astia. In plus, daca nu avem acord cu Fondul, nu putem lua bani de pe pietele internationale, iar ratingul de tara al Romaniei se prabuseste. Asta inseamna mai putine investitii straine si mai putini bani.

Oare nu stiu cei din PSD,pontacismii de azi, si PNL asta? Stiu. Dar pentru ei e important sa se opuna. La orice si oricum. Se bazeaza pe lucruri simplu. Romanul habar n-are cum merg lucrurile si intelege doar ca nu e bine sa fii imprumutat la straini. Chiar daca PSD si PNL ar fi facut exact, exact acelasi lucru daca ar fi fost acum la guvernare. De unde stim? Pai sa ne uitam pe lista masurilor alternative propuse de oamenii lui Crin si-ai lui Ponta. Care lista? Exact. Nu exista asa ceva."

PS.http://www.ziare.com/politica/opozitie/amnezia-smecherilor-din-pnl-si-psd-1033543

Niciun comentariu: