joi, 22 aprilie 2010

Sugestia parlamentarului mehedinţean Mihai STANISOARA





" O întâlnire bilaterală între presedinte PDL ,senatorul Mihai Stănişoară şi directorul general RAAN – Adrian Olaru a deblocat si­tua­ţia delicată în care se aflau aso­ci­a­ţiile de proprietari. Practic, par­lamentarul mehedinţean a ve­nit cu o propunere firească şi uzitată pe scară largă în r­e­l­a­ţiile contactuale din perioadele de criză economică, re­e­şa­lo­na­rea datoriilor şi eliminarea pe­na­lităţilor. În opinia sena­to­rului Mihai Stănişoară, metoda acţiunilor în instanţă intentate datornicilor de tipul aso­ci­a­ţii­lor de proprietari, în spatele că­rora sunt până la urmă cetă­ţenii Severinului, precum şi me­toda instituirii penalităţilor acţi­onează cu un efect similar bul­gărelui de zăpadă, cuan­tu­mul debitelor ajungând să creas­că alarmant şi să se ajun­gă la o imposibilitate evidentă de plată din partea asociaţiilor de proprietari. Pentru a în­ţe­le­ge mai bine de ce se ajunge la datorii faţă de furnizorul de agent termic, trebuie spus că asociaţiile de proprietari sunt persoane juridice ce con­trac­tează servicii şi le plătesc după ce în prealabil colectează banii de la proprietarii de locuinţe. Cum într-un bloc nu toţi proprietarii pot suporta, din motive legate de efectele di­recte asupra acestora, generate de criza economică, se ajunge la acumularea de datorii imen­se. Dacă la aceste datorii se mai adaugă cheltuielile cu pro­cesele şi penalităţile se poate ajunge la sume fabuloase pe care asociaţiile de proprietari sunt nevoite să le recupereze tot de la proprietari. Fără a face o pledoarie pentru ne­pla­ta utilităţilor, senatorul de­mo­crat-liberal a discutat cu di­rec­torul general RAAN despre o ree­şa­lo­nare a datoriilor, asfel în­cât oamenii să poată plăti în cele din urmă datoriile, fără a fi ne­vo­iţi să suporte cheltuieli su­pli­mentare.

Intervenţie de succes


Întâlnirea cu directorul ge­neral RAAN, Adrian Olaru, a fost încununată de succes, se­na­torul Mihai Stănişoară reu­şind să obţină pentru seve­ri­ne­nii săi o primă victorie. „Am ho­tărât ca pentru început să nu mai promovăm acţiuni de che­mare în judecată a debi­torilor şi să sistăm punerea în apli­care a hotărârilor jude­că­to­reşti definitive şi irevocabile”, a precizat ferm Adrian Olaru. „L-am rugat să găsească o so­luţie astfel încât să fie permisă o reeşalonare a acestor datorii ale cetăţenilor în aşa fel încât ei să poată să îşi achite, cu bună cre­dinţă, debitele. În fapt, ni­meni nu vrea să nu îşi achite datoriile, dar din cauza situaţiei economice în care ne aflăm şi greutăţilor pe care le au, nu re­u­şesc să le achite la timp. Tre­buie să se găsească o soluţie să nu mai existe aceste procese şi pe­nalităţi care aduc cheltuieli suplimentare, suportate tot de cetăţeni, până la urmă”, a pre­ci­zat senatorul PD-L, Mihai Stă­nişoară."

Articolul complet il gasiti pe http://www.informatiadeseverin.ro/ids/stiri-politice/pledoarie-pentru-ree-alonarea-datoriilor-c-tre-raan.html

Niciun comentariu: