sâmbătă, 10 aprilie 2010

Consiliul National de Coordonare PDL






Delegatia PDL Mehedinti , respectiv presedintele PDL Mihai Stanisoara , presedintele CJ Marius Balu , deputatii Chircu Doinita Mariana si Ghita Cornel , primarul municipiului C.Gherghe , primarul Baia de Arama Paulescu Buican Nistor , si presedintii judeteni interni : OT Ion Tufis , OPV3 Ungureanu , OAF dna Pompilia Szellner , OF dna Jianu si , Mazilu Raluca(subsemnata ) OS , a fost prezenta , ieri, 9 aprilie , la Palatului Parlamentului ,sala C.A.Rosetti, la sedinta Consiliului National de Coordonare .

Ordinea de zi a fost prezentarea raportului de activitate al PDL , aprobarea statutul ,regulamentului intern de functionare, calendarul alegerilor interne, care se vor desfăşura de jos în sus, scrutinul de la centru finalizându-se în 16-17 iulie.
La Convenţia Naţională din vara sunt aşteptaţi aproximativ 1350 de delegaţi , care vor avea drept de vot atât în prima zi, când se vor alege pe bază de moţiune presşdintele partidului, secretarul general şi cei patru prim-vicepreşedinţi, cât şi aa doua zi, când vor fi aleşi uninominal cei 14 vicepreşedinţi, secretarii executivi şi secretarul general adjunct. Hotărârea prin care s-a stabilit prezenţa la Congres supusă la vot de Vasile Blaga, a trecut cu unanimitate de voturi.

Tot vineri a fost aprobată de toţi cei prezenţi componenţa comisiei care se va ocupa de organizarea Convenţiei: Vasile Blaga, Gheorghe Flutur, Roberta Anastase, Gheorghe Albu, Florin Popescu, Sulfina Barbu, Gheorghe Falcă, Mircea Hava şi Constantin Ostaficiuc.

În ceea ce priveşte noul statut, dintre noutăţi specific :
1.înfiinţarea organizaţiilor la nivel de colegiu,sectie de votare , rolul acestor structuri fiind apropierea de cetăţean, potrivit preşedintelui PDL, Emil Boc.Astfel, pe teritoriul fiecărui colegiu electoral pentru Senat sau Camera Deputaţilor se constituie o astfel de organizaţie de colegiu, care este condusă de Consililul de Coordonare, ce se întruneşte trimestrial, şi de Biroul Permanent de Colegiu.
2. este introdusă explicit în statut, printre criteriile de promovare, integritatea. 3. articolul 60 prevede infiintarea Consiliului Seniorilor PDL ce va avea un rol consultativ pentru organizatia la nivelul la care a fost constituit. "Consiliul Seniorilor PDL cuprinde membri care au implinit varsta de 65 ani si care au avut o activitate politica meritorie in cadrul partidului si/sau in functii publice", prevede primul alineat al articolului mentionat.
4. ziua PDL, în ultima duminică din luna mai.
5.OT si OS fuzioneaza , devine astfel Organizatia de Tineret si Studenti a PDL .Pe lângă aceasta mai figurează Organizaţia de Femei, Organizaţia Pensionarilor şi Vârstei a Treia, Organizaţia Oamenilor de Afaceri.
6.Componenţa Biroului Permanent Naţional al partidului este următoarea: preşedintele partidului, 4 prim-vicepreşedinţi, secretarul general, 15 vicepreşedinţi, 3 secretari generali adjuncţi aleşi pe regiuni istorice, 14 secretari executivi, din care 8 preşedinţi ai comisiilor naţionale de specialitate şi şase aleşi, liderii grupurilor parlamentare din Camera Deputaţilor şi Senat, preşedinţii la nivel naţional ai organizaţiilor interne.
7.Articolele 46 si 47 din proiect clarifica functionarea organizatiei PDL Diaspora. Astfel, filialele din orasele din strainatate vor fi asimilate organizatiilor pe sectia de votare din tara, iar organizatia dintr-o tara are acelasi statut ca o organizatie locala.
8.articolele 106 si 107, vicepresedintii si secretarii executivi ai partidului vor primi insarcinari specifice pe domenii, nu pe proiecte politice cum era stipulat pana acum.
9.articolul 151 din proiectul noului statut formalizeaza existenta Institului de Studii Popular;
10.Adeziunile intră în analiza organizaţiei locale şi pot fi depuse şi electronic, potrivit regulamentului de organizare teritorială.

Niciun comentariu: