vineri, 23 iulie 2010

Recenzie la sondajul IPP




Sondajul IPP Data Research realizat pe un eşantion de 1.040 de persoane , în perioada 9 - 16 iulie, ne-a marturisit :P urmatorul rezultat
- la întrebarea "cu ce partid intenţionaţi să votaţi la alegerile parlamentare viitoare", 23% dintre respondenţi au spus PSD, 15% au optat pentru PNL, 12% şi-au manifestat intenţia de vot cu PDL, câte 4% cu UNPR sau PRM, 3% cu UDMR, 2% - altul.
- Peste 40% dintre români nu votează (22%) sau nu ştiu (20%) pentru ce partid intenţionează să opteze la alegerile parlamentare viitoare
- Dacă partidele de opoziţie ar organiza din nou un referendum pentru demiterea lui Traian Băsescu, 65% din cei chestionaţi au susţinut că ar vota pentru demitere, 17% împotriva demiterii, în timp ce 18% nu ar vota sau nu ar participa la vot
- Chestionaţi care "din cei trei candidaţi la Preşedinţie din 2009 ar fi astăzi cel mai potrivit pentru situaţia curentă din ţară", 43% dintre intervievaţi l-au indicat pe Crin Antonescu, 32% pe Mircea Geoană, 19% - Traian Băsescu, 6% - nu ştiu/ nu răspund.
Bla,blaaa ...Cotinuare o gasiti foarte usor,printr-o accesare goagal :))- vorbind vanghelie-este .

Sa credem?!?? Sa nu credem ?!?? A aparut in presa si tv , e credibil ,nu?!?! Nu ai cum sa nu dai crezare unei i-Realitate si unei hiper-antene , e vorba de constelatie aici :P!
Eu nu am fost repondata asa ca nu ma vad inclusa acolo,nu ma regasesc !
Nu imi pun intrebari,nici nu astept raspunsuri si nici nu ma intereseaza .


Ce mi-a atras interes a fost articolul lui Urban (http://www.realitatea.net/urban_724784.html).Citez doar o particica :


Urban, despre sondajul IPP: Mă miră ascensiunea "urât mirositoare" a PNL

Iulian Urban spune că este uimit de ascensiunea "urât mirositoare" a PNL care nu îşi aminteşte să fi avut vreodată mai mult de 26%. "N-au facut nimic bun în ultima vreme, ba dimpotrivă au cei mai mari absenţi din Parlament, nu au făcut decât să se lase dus în trena măsurilor socialiste, de stânga, trâmbiţate de PSD", spune senatorul despre liberali.

"Înţeleg aşadar ascensiunea PSD întrucât de obicei în vremuri de criză partidele socialiste câştigă teren, pentru că vând gogoşi mai bine şi oamenii cred că odată ajunşi ei la putere nu le mai scad pensiile şi salariile iar privaţii vor fi storşi, puşi să muncească câte 18 ore/zi ca să se adune bani la buget să se plătească pensiile dublate, salariile tăietorilor de frunză angajati la stat şi milioanele de asistaţi sociali, toţi fiind tradiţional alegători ai stângii pe criteriul "cât mai puţină muncă şi cât mai mulţi bani".

În opinia sa, preşedintele Traian Basescu a avut de câştigat capital electoral din mişcare ANI si se intreaba de unde apare 65% impotriva . "Sau să înţeleg că pentru români lupta contra corupţiei este o prostie şi că am ajuns atât de dobitoci încât nu ne mai dorim să stopăm jefuirea economiei naţionale de către politicieni, atâta timp cât aceştia ne dau pensii şi asistenţă social? Românii chiar au ajuns nişte mămăligi care votează corupţii care le promit bani şi nu pe cei care încearcă să facă ceva pentru ţară în ansamblu?", se întreabă Urban care opiează că mediul privat ar trebui să reacţioneze la ascensiunea stângii formate din PSD şi PNL

PS. A devenit o moda sa se ocupam de sondare vasazica.
"procentele sondajului ne arată exact adevărata intenţie a PSD şi PNL: aceea de a se folosi de această criză economică mondială pentru a dărâma tot ce se poate dărâma în România pentru ca apoi să vândă ei molozul la export. Şi ca să vândă molozul în linişte, au râs în Senat legea ANI că doar nu trebuie la spartul târgului când se vor apuca de furat, să vina vreo instiţutie să le calce în străchini". Urban critică şi PDL pentru că nu a pus în practică măsurile de ajustare bugetară urgent şi nu au tăiat "craca celor care trăiesc din contractele cu statul şi multe altele"."Această criză a venit ca un demachiant pe faţa bine pudrată, dar, dealtfel, plină de bube a clasei politice româneşti, dar şi a electoratului său .

Niciun comentariu: