joi, 23 aprilie 2009


Mircea Sevastian Grosu, viceprimar al municipiului Drobeta Turnu Severin are 41 de ani şi s-a impus în viaţa politică încă din vremea când Organizaţia PD-L Drobeta-Turnu-Severin l-a ales preşedinte. După o ascensiune politică rapidă, Mircea Sevastian Grosu a devenit consilier municipal în iunie 2008 şi majoritatea Consiliului Local l-a ales viceprimar. Cunoscător al mediului de afaceri şi al rigorilor economiei de piaţă, Mircea Grosu se ocupă de partea economică şi investiţională, dar şi de gestionarea proiectelor cu finanţare europeană. PD-L i-a acordat recent încrederea de a face parte din lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare, unde ocupă o poziţie destul de bună.
Despre Mircea Grosu se pot spu­­ne multe, cu toate că prima im­pre­sie pe care ţi-o face este cea a unui om rezervat, calculat şi stilat. Vor­beşte întotdeauna puţin, dar spu­ne lucrurilor pe nume. Este pen­tru prima oară când, aflat în au­dienţă la viceprimar sau intrând pur şi simplu în biroul lui, simţi că te cu­printe un optimism ciudat şi o plă­cere de a conversa. În primul rând, ai în faţă un om mereu calm şi jo­vial, care îţi vorbeşte deschis şi te cap­tivează. În ciuda rutinei create în rândul politicienilor care ajung la pu­tere sau pe un post decizional im­portant, de a fi alunecoşi şi ne­sin­ceri sau plictisiţi şi nervoşi, vi­ce­pri­marul Grosu nu are nimic din aceste metehne. Impresia pe care ţi-o lasă discuţia cu vice­pri­ma­rul Mircea Grosu este una plăcută, iar eleganţa şi bunul-simţ te trimit cu gândul la comportamentul dem­ni­tarilor europeni de la Bruxelles. Po­liticienii de tipul lui Mircea Gro­su sunt, din păcate, puţini în a­d­mi­nis­traţiile locale din România, dar ei pot fi garanţia schimbării. Dacă cei care ajung să conducă municipii, o­ra­­şe sau comune se comportă, gân­desc şi acţionează în stil european, în­seamnă că România e pe mâini bu­ne, iar dacă s-a întâmplat ca şi mu­nicipiul nostru să aibă parte de un asemenea om, e cu atât mai bine pen­tru oamenii acestor locuri.
Fondurile europene - motorul dezvoltării
Viceprimarul Mircea Grosu are o viziune interesantă asupra dez­voltării municipiului şi este în­crezător că această urbe aşezată la malul Dunării poate să se dezvolte doar prin exploatarea po­ten­ţi­a­lu­lui ascuns de care beneficiază şi doar dacă se va şti cum să se ex­plo­ateze eficient acest potenţial. În opinia sa, unul din motoarele dez­voltării unei urbe poate fi atra­ge­rea inteligentă a fondurilor eu­ro­pene, puse la dispoziţie din a­bun­denţă de Uniunea Eu­ro­pea­nă, dar nefolosite de ad­mi­nis­tra­ţiile locale din România. Unul din proiectele europene imp­le­men­tate şi lucrate minuţios de Gro­su este şi brandul mu­ni­ci­piu­lui. Dar nu este singura iniţiativă pe care a început să o fun­da­men­te­ze. Re­no­va­rea Cetăţii Medievale a Se­ve­ri­nu­lui, spre exemplu, are de ase­menea o anumită fineţe în abor­dare şi stil, care nu poate să nu uimească. Mircea Grosu este, în altă ordine de idei, un tip mo­dest şi foarte rar îl convingi să vor­bească despre el însuşi. A pre­cizat de fiecare dată când cineva a în­cercat să îi ia un interviu că pre­feră să se exprime prin faptele sa­le, prin proiectele sale şi prin ini­ţi­a­tive, mai mult decât ar putea-o fa­ce prin vorbe şi că mai preferă să îi lase pe cei din jurul său să vor­bească despre ceea ce face. Poa­te nu e nimic elogios, deplasat sau insinuant dacă spui tuturor, du­pă ce ai avut plăcerea de a vorbi cu Mircea Grosu şi după ce i-ai as­cul­tat proiectele ambiţioase, că este viceprimarul, omul din ad­mi­nis­traţia locală, pe care îl aşteptam de multă vreme, adică vice­pri­ma­rul एउरोपर्लामेंतर.

Niciun comentariu: