luni, 19 iulie 2010

Planul secret al PDL





De ceva vreme,seara de seara, de când actualul guvern a început să aplice măsurile de austeritate fără precedent, cam toate televiziunile centrale se întrec în a afla, demonstra şi proba cauzele care ne-au adus aici,in a declara criza politica din PDL ,exista de asemenea si etichetarea soartei PDL-ului cu PNTCD-ul .

Ba mai mult,in ultimul sondaj comandat de PSD, PD-L are 16%,PSD-42% si PNL undeva la 26%. Ce-i drept, nu o sa vezi sondaj totalmente corect atunci cand e comandat de PSD in Vulturesti, unde toata conducerea PSD a mers, ceea ce inseamna ca aceste sondaje sunt departe de adevar si sunt date pe surse pentru prosti,
totusi ideea ramane. PD-L e in scadere. Probabil are undeva peste 20%.

PSD-ului in acest timp isi incearca o logica simpla: pentru a castiga fara efort de la o zi la alta nu are decat sa stea in opozitie, sa promoveze cateva principii de stanga foarte tentante si impozitul progresiv pe care cei mai multi dintre romani il sustin fara sa inteleaga ca efectul lui asupra economiei va fi letal ; sa se foloseasca de PNL, nu accepta cu acesta decat o colaborare din postura de lider autoritar al tandemului. E drept, fara liberali nu pot trece o motiune de cenzura, dar nici nu cred ca-si doresc foarte tare acest lucru cat timp fiecare zi de opozitie in plus aduce voturi in plus. Asadar, PSD exclude posiblitatea unei noi intrari la guvernare inainte de alegeri.
Si daca intra PNL in guvern??!!?? :)) Cert e ca nu s-au gandit :D!

Acum (Acusica :)) ) PDL-ul are nevoie de un plan pentru a se reconstrui dpdv al imaginii,rebrendui in fata PSD si PNL,mass-mediei si cetateanului . Ziare.com ne dezvaluie "Cum va castiga PD L" ,planul secret al PDL :


"PD-L are toate sansele sa castige urmatoarele alegeri parlamentare. Chiar daca acum au scazut dramatic in sondajele de opinie.

E total la indemana partidului aflat la guvernare sa intoarca situatia in favoarea sa. Cum s-a dovedit de fiecare data, simpatia electoratului e cat se poate de fluida. Te paraseste, dar poate sa si revina. Daca stii ce sa faci.

Iar PD-L ar trebui sa stie ca ce are el de facut e sa inverseze cei cativa pasi gresiti pe care i-a facut in ultimul timp. Si sa scape de o parte din balast. Fie oameni, fie gesturi politice.


Deocamdata, PD-L trebuie sa mearga inainte cu ce are. Mai ales ca efectele masurilor anticriza se vor resimti mult timp de acum incolo. Lumea uita, dar nu uita asa usor. Sau uita, dar nu cand i se ia din buzunar. Accepta coruptia care-i ia indirect, dar nu si taierile de salarii sau cresterile de taxe. Care-i iau direct. Si vizibil.

Vestea buna e insa ca PD-L poate recupera. Timp ar mai fi. Si o baza solida inca exista. Sa nu uitam ca au avut si peste 40% intentie de vot. Nu i-au pierdut total pe oamenii aia. Multi dintre ei ar reveni imediat ce PD-L ar lua un alt curs.

Cum poate castiga PDL-ul?
In primul rand, oamenii isi vor banii inapoi. Iar PD-L o sa-i dea. Cum se pare ca in 2011 si 2012 vom avea totusi crestere economica, e de presupus ca salariile reduse ale bugetarilor vor creste. Poate chiar cu cifre apropiate de 25%, lucru foarte posibil inaintea alegerilor.

In al doilea rand, au nevoie sa schimbe sensul discutiei. Al dezbaterii publice. In preajma viitoarelor alegeri, criza nu trebuie sa mai fie principalul cuvant in mintea oamenilor. Ajutat si de masurile de la punctul unu, PD-L trebuie sa impuna el insusi subiectele.

Si are ce. Are asi in maneca. Sa ne amintim de referendumul pentru eliminarea unei camere a Parlamentului si de reducere a numarului de parlamentari. Care va trebui pus in practica. Pe cat punem pariu ca asta se va intampla inaintea alegerilor din 2012? Si pe cat punem pariu ca PD-L va iesi mai bine, dat fiind ca PSD si PNL se vor opune? Foarte probabil. PD-L nu va avea nimic de pierdut, PSD si PNL da. Sau mai curand parlamentarii lor.



Apoi, PD-L are un atu pe care nimeni din Opozitie n-ar avea cum sa-l aiba. Puterea. Majoritatea parlamentara cu care face legile. Deci poate impune legile pe care le vrea. Legi populare. Populiste, daca trebuie. Legi pe care in mod normal le-ar propune greu. Dar care sunt un colac de salvare cand esti la ananghie.

In fine, mai e vorba si de oameni. In primul rand, de ai Opozitiei. Care,normal pentru politica din Romania, au mai multe pete decat dalmmatienii Cruelei."


Niciun comentariu: