miercuri, 27 aprilie 2011

Presedintele ingrijorat de alegeri

Întrebat, într-o emisiune la postul public de televiziune, despre declaraţiile neoficiale apărute în presă privind alegerile din 2012, care ar fi cel mai mare pericol în calea continuării reformelor din România, şi atribuite oficialilor FMI, Băsescu a spus că a văzut "declaraţia lui Jeffrey Franks", şeful misiunii Fondului în România, şi a recunoscut că şi el este preocupat de acest subiect.

"Să fiu foarte sincer, este aceeaşi îngrijorare pe care o am şi eu. Din acest motiv am insistat mult, şi Guvernul a fost de acord, ca de altfel şi BNR, ca perioada premergătoare anului electoral 2012 s-o acoperim cu un acord cu FMI şi cu UE, un acord care să aibă incluse în obligaţiile pe care ni le asumăm exact procesele de reformă care trebuiesc continuare", a afirmat şeful statului.

Preşedintele Băsescu a explicat că nu este suficientă reforma din justiţie, educaţie, piaţa forţei de muncă, ci reforma statului trebuie continuată permanent, dând ca exemplu principal "zona regiilor" de stat.
"Sectorul privat s-a ajustat pe perioada crizei, sect guvernamental s-a ajustat, (...) dar marile regii nu şi va fi obiectiv major al programului (cu FMI - n.r.), restructurarea regiilor", a explicat preşedintele, adăugând că problema majoră în regii este creşterea "galopantă" a arieratelor

Niciun comentariu: