vineri, 23 iulie 2010

Recenzie la sondajul IPP




Sondajul IPP Data Research realizat pe un eşantion de 1.040 de persoane , în perioada 9 - 16 iulie, ne-a marturisit :P urmatorul rezultat
- la întrebarea "cu ce partid intenţionaţi să votaţi la alegerile parlamentare viitoare", 23% dintre respondenţi au spus PSD, 15% au optat pentru PNL, 12% şi-au manifestat intenţia de vot cu PDL, câte 4% cu UNPR sau PRM, 3% cu UDMR, 2% - altul.
- Peste 40% dintre români nu votează (22%) sau nu ştiu (20%) pentru ce partid intenţionează să opteze la alegerile parlamentare viitoare
- Dacă partidele de opoziţie ar organiza din nou un referendum pentru demiterea lui Traian Băsescu, 65% din cei chestionaţi au susţinut că ar vota pentru demitere, 17% împotriva demiterii, în timp ce 18% nu ar vota sau nu ar participa la vot
- Chestionaţi care "din cei trei candidaţi la Preşedinţie din 2009 ar fi astăzi cel mai potrivit pentru situaţia curentă din ţară", 43% dintre intervievaţi l-au indicat pe Crin Antonescu, 32% pe Mircea Geoană, 19% - Traian Băsescu, 6% - nu ştiu/ nu răspund.
Bla,blaaa ...Cotinuare o gasiti foarte usor,printr-o accesare goagal :))- vorbind vanghelie-este .

Sa credem?!?? Sa nu credem ?!?? A aparut in presa si tv , e credibil ,nu?!?! Nu ai cum sa nu dai crezare unei i-Realitate si unei hiper-antene , e vorba de constelatie aici :P!
Eu nu am fost repondata asa ca nu ma vad inclusa acolo,nu ma regasesc !
Nu imi pun intrebari,nici nu astept raspunsuri si nici nu ma intereseaza .


Ce mi-a atras interes a fost articolul lui Urban (http://www.realitatea.net/urban_724784.html).Citez doar o particica :


Urban, despre sondajul IPP: Mă miră ascensiunea "urât mirositoare" a PNL

Iulian Urban spune că este uimit de ascensiunea "urât mirositoare" a PNL care nu îşi aminteşte să fi avut vreodată mai mult de 26%. "N-au facut nimic bun în ultima vreme, ba dimpotrivă au cei mai mari absenţi din Parlament, nu au făcut decât să se lase dus în trena măsurilor socialiste, de stânga, trâmbiţate de PSD", spune senatorul despre liberali.

"Înţeleg aşadar ascensiunea PSD întrucât de obicei în vremuri de criză partidele socialiste câştigă teren, pentru că vând gogoşi mai bine şi oamenii cred că odată ajunşi ei la putere nu le mai scad pensiile şi salariile iar privaţii vor fi storşi, puşi să muncească câte 18 ore/zi ca să se adune bani la buget să se plătească pensiile dublate, salariile tăietorilor de frunză angajati la stat şi milioanele de asistaţi sociali, toţi fiind tradiţional alegători ai stângii pe criteriul "cât mai puţină muncă şi cât mai mulţi bani".

În opinia sa, preşedintele Traian Basescu a avut de câştigat capital electoral din mişcare ANI si se intreaba de unde apare 65% impotriva . "Sau să înţeleg că pentru români lupta contra corupţiei este o prostie şi că am ajuns atât de dobitoci încât nu ne mai dorim să stopăm jefuirea economiei naţionale de către politicieni, atâta timp cât aceştia ne dau pensii şi asistenţă social? Românii chiar au ajuns nişte mămăligi care votează corupţii care le promit bani şi nu pe cei care încearcă să facă ceva pentru ţară în ansamblu?", se întreabă Urban care opiează că mediul privat ar trebui să reacţioneze la ascensiunea stângii formate din PSD şi PNL

PS. A devenit o moda sa se ocupam de sondare vasazica.
"procentele sondajului ne arată exact adevărata intenţie a PSD şi PNL: aceea de a se folosi de această criză economică mondială pentru a dărâma tot ce se poate dărâma în România pentru ca apoi să vândă ei molozul la export. Şi ca să vândă molozul în linişte, au râs în Senat legea ANI că doar nu trebuie la spartul târgului când se vor apuca de furat, să vina vreo instiţutie să le calce în străchini". Urban critică şi PDL pentru că nu a pus în practică măsurile de ajustare bugetară urgent şi nu au tăiat "craca celor care trăiesc din contractele cu statul şi multe altele"."Această criză a venit ca un demachiant pe faţa bine pudrată, dar, dealtfel, plină de bube a clasei politice româneşti, dar şi a electoratului său .

luni, 19 iulie 2010

Planul secret al PDL





De ceva vreme,seara de seara, de când actualul guvern a început să aplice măsurile de austeritate fără precedent, cam toate televiziunile centrale se întrec în a afla, demonstra şi proba cauzele care ne-au adus aici,in a declara criza politica din PDL ,exista de asemenea si etichetarea soartei PDL-ului cu PNTCD-ul .

Ba mai mult,in ultimul sondaj comandat de PSD, PD-L are 16%,PSD-42% si PNL undeva la 26%. Ce-i drept, nu o sa vezi sondaj totalmente corect atunci cand e comandat de PSD in Vulturesti, unde toata conducerea PSD a mers, ceea ce inseamna ca aceste sondaje sunt departe de adevar si sunt date pe surse pentru prosti,
totusi ideea ramane. PD-L e in scadere. Probabil are undeva peste 20%.

PSD-ului in acest timp isi incearca o logica simpla: pentru a castiga fara efort de la o zi la alta nu are decat sa stea in opozitie, sa promoveze cateva principii de stanga foarte tentante si impozitul progresiv pe care cei mai multi dintre romani il sustin fara sa inteleaga ca efectul lui asupra economiei va fi letal ; sa se foloseasca de PNL, nu accepta cu acesta decat o colaborare din postura de lider autoritar al tandemului. E drept, fara liberali nu pot trece o motiune de cenzura, dar nici nu cred ca-si doresc foarte tare acest lucru cat timp fiecare zi de opozitie in plus aduce voturi in plus. Asadar, PSD exclude posiblitatea unei noi intrari la guvernare inainte de alegeri.
Si daca intra PNL in guvern??!!?? :)) Cert e ca nu s-au gandit :D!

Acum (Acusica :)) ) PDL-ul are nevoie de un plan pentru a se reconstrui dpdv al imaginii,rebrendui in fata PSD si PNL,mass-mediei si cetateanului . Ziare.com ne dezvaluie "Cum va castiga PD L" ,planul secret al PDL :


"PD-L are toate sansele sa castige urmatoarele alegeri parlamentare. Chiar daca acum au scazut dramatic in sondajele de opinie.

E total la indemana partidului aflat la guvernare sa intoarca situatia in favoarea sa. Cum s-a dovedit de fiecare data, simpatia electoratului e cat se poate de fluida. Te paraseste, dar poate sa si revina. Daca stii ce sa faci.

Iar PD-L ar trebui sa stie ca ce are el de facut e sa inverseze cei cativa pasi gresiti pe care i-a facut in ultimul timp. Si sa scape de o parte din balast. Fie oameni, fie gesturi politice.


Deocamdata, PD-L trebuie sa mearga inainte cu ce are. Mai ales ca efectele masurilor anticriza se vor resimti mult timp de acum incolo. Lumea uita, dar nu uita asa usor. Sau uita, dar nu cand i se ia din buzunar. Accepta coruptia care-i ia indirect, dar nu si taierile de salarii sau cresterile de taxe. Care-i iau direct. Si vizibil.

Vestea buna e insa ca PD-L poate recupera. Timp ar mai fi. Si o baza solida inca exista. Sa nu uitam ca au avut si peste 40% intentie de vot. Nu i-au pierdut total pe oamenii aia. Multi dintre ei ar reveni imediat ce PD-L ar lua un alt curs.

Cum poate castiga PDL-ul?
In primul rand, oamenii isi vor banii inapoi. Iar PD-L o sa-i dea. Cum se pare ca in 2011 si 2012 vom avea totusi crestere economica, e de presupus ca salariile reduse ale bugetarilor vor creste. Poate chiar cu cifre apropiate de 25%, lucru foarte posibil inaintea alegerilor.

In al doilea rand, au nevoie sa schimbe sensul discutiei. Al dezbaterii publice. In preajma viitoarelor alegeri, criza nu trebuie sa mai fie principalul cuvant in mintea oamenilor. Ajutat si de masurile de la punctul unu, PD-L trebuie sa impuna el insusi subiectele.

Si are ce. Are asi in maneca. Sa ne amintim de referendumul pentru eliminarea unei camere a Parlamentului si de reducere a numarului de parlamentari. Care va trebui pus in practica. Pe cat punem pariu ca asta se va intampla inaintea alegerilor din 2012? Si pe cat punem pariu ca PD-L va iesi mai bine, dat fiind ca PSD si PNL se vor opune? Foarte probabil. PD-L nu va avea nimic de pierdut, PSD si PNL da. Sau mai curand parlamentarii lor.



Apoi, PD-L are un atu pe care nimeni din Opozitie n-ar avea cum sa-l aiba. Puterea. Majoritatea parlamentara cu care face legile. Deci poate impune legile pe care le vrea. Legi populare. Populiste, daca trebuie. Legi pe care in mod normal le-ar propune greu. Dar care sunt un colac de salvare cand esti la ananghie.

In fine, mai e vorba si de oameni. In primul rand, de ai Opozitiei. Care,normal pentru politica din Romania, au mai multe pete decat dalmmatienii Cruelei."


vineri, 16 iulie 2010

Sa credem in coincidenta.... Tari.ro in actiune






Rozalia Dana VARGA a fost consilierul lui Calin Popescu Tariceanu in perioada in care acesta detinea functia de premier. Actualmente, aceasta detine calitatea de membru al organizatiei PNL Sector 5.

Varga nu e este o persoana disponibilizata din campul muncii, asa cum i- a declarat ieri premierului Emil Boc. (a se vedea video)
A se vedea in afisul PNL
http://alegeri-2009.ro/upload/fimg/im...



Cine e persoana care il critica ieri pe Emil Boc ? Ne-ar putea raspunde chiar Calin Popescu Tariceanu.:))
E vorba de pura coincidenta !!! Doamne fereste sa credeti ca Tari(ceanu) si-a trimis omul,de fapt oamenii daca tine cont de titulatura :))!

miercuri, 7 iulie 2010

Spectacol melo

Nu trece zi fara să nu auzim de spectacolul melo : românii cer pomana,pot fi lideri europeni la înjurat cand vine vorba de iesirea din criza,de masurile asumate.Nu trece o zi fara sa vedem aceleaşi televiziuni de „ştiri“, făcând spectacol melo (imagine & sunet), cu ziarişti răscolind indecent/obscen cu vorba şi camera de luat vederi nenorocirea inundatiilor, doar-doar mogulul de la centru (care nu se grăbeşte să verse sinistraţilor niciun cent din punga-i mult îndestulată) va aprecia prestaţia antiguvern şi anti-Băsescu.

"Românii ar trebui să renunţe la egocentrismul lor fundamental care se învârte în jurul formulei „Eu s-o duc bine, restul să crape“. Nu ai cum să o duci bine, dacă restul crapă. De aceea poate că reintroducerea esenţei creştine ar conduce către o astfel de schimbare de percepţie. Poate chiar BOR ar putea fi implicată. Ar costa mai puţin decât catedralele şi noile biserici, însă, din păcate, marea majoritate a personalului preoţesc este la fel de infestată de viciile românismului ca toţi ceilalţi. Ne-am simţi mai bine în ţara asta dacă am începe să respectăm şi mediul. Dacă nu l-am mai urâţi cu deşeurile noastre, distruge cu poluarea noastră. Ce s-ar întâmpla dacă am respecta şi vechile clădiri de patrimoniu, centrele istorice (câte au mai rămas), descoperirile arheologice şi, mai mult, le-am pune în valoare? Nu ne-ar strica nici reintroducerea noţiunii de lucru bine făcut, noţiune pe care bunicii şi străbunicii noştri încă o mai aveau. Adică a avea respect pentru cel care te plăteşte în schimbul unui serviciu bun. Şi, ca o ultimă adăugire, last but not least, nu am muri dacă am încerca să ducem la capăt ceea ce am început. O autostradă, o linie de tramvai, zugrăvitul unei case, repararea unui gard."(http://www.revista22.ro/editorial.html)

În vremuri de criză, popoarele se reinventează.
"PDL este partid de dreapta, un partid care nu promoveaza statul ca protector al tuturor ci un partid care promoveaza principiul meritocratiei, initiativa, valoarea. Cei care nu se regasesc in aceasta abordare sunt liberi sa plece. Partidul nu trebuie interpretat ca o gasca de prieteni uniti de interese personale. Aici trebuie sa se adune cei care cred in idei, in principii. ,,Membrii si simpatizantii PDL si ai dreptei au nevoie de un mesaj ofensiv, care sa le dea incredere, nu de baieti buni care sa se scuze din cinci in cinci minute” ( cititi pe http://blogary.ro )

Cu riscul de a reincepe constructia partidului de la 10%, trebuie pornit din alta perspectiva de a gandi politica. Nu suntem partidul pensionarilor, al bugetarilor si al asistatilor sociali. Trebuie sa fim partidul antreprenorilor, managerilor, elitelor profesionale, tinerilor care isi doresc miodernizarea Romaniei. Trebuie sa fim in mare parte partidul celor dezamagiti de politica, care nu au mers la vot in 2008 si 2009 (Echipa de imagine).

sâmbătă, 3 iulie 2010

"Beneficiile" socialismului

Un profesor american incerca sa le explice elevilor "beneficiile" socialismului , lectie care ar trebui acum servita pe larg natiunii romane ca sa inteleaga ca numai printr-o gandire de dreapta, orientata spre munca, catre incurajarea mediului de afaceri si a angajatilor din privat in dauna bugetarilor si a asistatilor social, vom reusi sa ne salvam. Altfel....vom primi toti nota F, in vreme ce cativa imbuibati care au dosite miliarde de euro in conturi din strainatate, vor cumpara tara pe nimic.

Un profesor de economie de la un colegiu a declarat că nu a picat vreodată pe cineva la examen, dar odată a picat o grupă întreagă. Acea clasă a insistat că socialismul este funcţional şi că nimeni nu ar trebui să fie sărac şi nimeni bogat, toată lumea EGALĂ!

Profesorul le-a spus: „OK, vom face în grupă această un experiment asupra socialismului. Notele tuturor vor fi mediate şi fiecare va primi aceeaşi notă, astfel încât niciunul nu va pică şi niciunul nu va primi notă A.” După primul test, notele au fost mediate şi toţi au primit un B.

Studenţii care au studiat intens au fost supăraţi, iar cei care au studiat mai puţin au fost bucuroşi. Cum cel de-al doilea test se apropia, studenţii care studiaseră puţin au învăţat şi mai puţin, iar cei care studiaseră mai intens şi-au spus că şi ei vor o “pomană”, aşa încât şi ei au studiat mai puţin. Media celui de-al doilea test a fost D! Nimeni nu mai era fericit.

Când a fost dat al treilea test, media notelor a fost F (picat). Notele nu au fost crescătoare deoarece au apărut certurile, acuzaţiile, ură şi nimeni nu a vrut să înveţe pentru beneficiul altuia. Spre marea surpriză a tuturor studenţilor, toţi au picat.

Profesorul le-a spus că socialismul ar fi picat în final deoarece, atunci când recompensa este mare, efortul pentru a avea succes este, de asemenea, mare. Dar când statul nu mai acordă acea recompensa, nimeni nu va încerca sau va vrea să aibă succes.

Nu putea fi o explicaţie mai simplă.



Iată un scurt paragraf care sintetizează totul

- Nu se poate legifera că săracul să fie liber iar bogatul în afară libertăţii.

– Ceea ce primeşte o persoană, fără a fi muncit pentru această, trebuie produs de cineva, care, la rândul ei, nu primeşte pentru ceea ce a muncit. Statul nu poate da cuiva ceva, fără să fi luat mai înainte de la altcineva.

– Când jumătate din populaţie vede că poate să nu muncească, pentru că cealaltă jumătate va avea grijă de ea, şi când jumătatea care a muncit realizează că nu are sens să mai muncească, pentru că alţii sunt beneficiarii muncii lor, atunci pietene, acesta este sfârşitul oricărei naţiuni. Nu poţi multiplică bogăţia divizând-o.”
Sursa :
http://www.romanianvip.com/george-roca-prezinta-lectia/